Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« април 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Връзка с мен

Публикации 11:38
« Обратно
Психологически консултации и психотелесна психотерапия
Понякога в живота на човек настъпва момент, в който той повече не може се справя сам и има нужда от помощта, напътствията и подкрепата на специалист - психолог или психотерапевт.

Психотелесната психотерапия работи ефективно с широк спектър от проблематики като депресии, натрапливи мисли, тревожност, фобии, раздразнителност, потиснатост, панически атаки, сексуални проблеми, зависимости, хранителни разстройства, разнообразни психосоматични прояви, проблеми във взаимоотношенията в партньорската връзка и в семейството, конфликти и затруднена комуникация.

Психотелесната психотерапия води началото си от учението на Вилхелм Райх, според което емоционалните травми са “записани” в мускулните блокажи по тялото и се отразяват пряко върху телесната структура и архитектура. Посредством работа чрез физическото тяло, биоенерегетично дишане, различни физически движения и споделяне на преживелищен опит се достига до дълбинно подсъзнателно психично съдържание, което се подлага на анализ заедно с клиента.

Фокусът на биоенергетичната работа винаги е уникалността на индивида, което определя холистичната същност на психотелесната психотерапия - съчетание на ефективни терапевтични инструменти като терапия на петте движения, класическа психоанализа, гещалт-терапия, когнитивно–поведенчески техники, психодрама, клиентцентрирана терапия на К. Роджърс, биоенергийно дишане, арттерпия и специализирани техники за работа с тялото.

В процеса на психотерапия пациентът, с помощта на терапевта, започва да изучава себе си, своите мисли и чувства, да експериментира нови за него форми на поведение и добива по-голяма увереност и сигурност в собствените си сили. По време на терапията, той се научава да управлява по нов начин живота си и добива по-голям контрол върху процесите в тялото и психиката си.

За въпроси и записвания – Християна Драгостинова,

телефон 0878888193,

e-mail: hrissi@gmail.com
13 Февруари 15, 11:38    Коментари (1255)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1587