Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« ноември 2017 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Връзка с мен

Публикации 12:56
« Обратно
Вземи в gLOG
Да се научим да управляваме гнева
Гневът винаги е реакция на някакъв дразнител. Емоционалната раздразнителност е мигновена, трудно се контролира и най-важното – в повечето случаи е неадекватна на дразнителя.
Склонността към раздразнителност се определя от типа нервна система- способността ни да се вбесяваме е заложена в нас от природата в различна степен. За което обаче не бива да виним природата - отделният човек може да развие или да игнорира заложеното в него.
За съжаление, изразяването на гнева на глас у нас си остава социално неприемливо поведение. Нищо не ни вбесява повече от съветите да се вземем в ръце и да не се дразним. Но задушаването на гнева не е най-доброто решение. Спотаените емоции рано или късно ще избухнат с по-голяма сила от обикновено.
Какви са причините за повишената раздразнителност и как да се справим с нея? Гневът не само може да опустошава и разрушава здравето, но и да бъде силен импулс за действие. Могат ли емоциите да действат в наш интерес?

Гневът и депресията
При депресия човек се затваря в себе си, той е потиснат, активността му е понижена. В това състояние хората, особено жените, не бива да се ядосват. Депресията и раздразнителността изчерпват ресурсите на организма. Затова ако имате възможност, останете сами. Не се занимавайте с важни домашни дела, избягвайте обществения транспорт и други места, където се струпват много хора.

Гневът и преумората
Хроничната преумора може да превърне един човек от ангел в чудовище, особено ако е непоправим работохолик. В един момент той започва да реагира неадекватно на външните дразнители, да излива агресията си върху околните. Човек трябва да осъзнае, че причината за повишената му раздразнителност се крие в неговата умора, в противен случай нищо няма да се промени. Реален изход от ситуацията е да признаеш пред себе си, че работата ти е станала самоцел и средство за спасяване от самота. Настроението може да се стабилизира с музикална терапия, хипноза, автогенен тренинг. В по-трудните случаи може да се потърси помощта на психолог.

Гневът и дисфорията (синдром на лошото настроение)
Синдромът на дисфорията може да възникне на фона на общата неудовлетвореност от живота.
Ето един пример. Една жена постоянно се дразни от колегите си, които затварят постоянно отворения прозорец в офиса. Това е т.нар. “ефект на отворения прозорец”. Причината за постоянните конфликти всъщност са обичайните разговори на жените за семейството и децата. Проблемът на женската самота се трансформира в проблема на “прозореца” и намира израз в раздразнителността.
Друг пример. Жена не харесва своя мъж, не може да се примири с недостатъците му, но не си тръгва. Защо? Просто не може да живее без грижата за него, дори да е непоправим алкохолик. Естествената потребност от любов и привързаност придобива в този случай натрапчив невротичен характер. Жената се примирява с всички недостатъци на мъжа, опитва се да изглади конфликтите и стига до неврозата и депресията.

Какво да правим, ако околните ни дразнят?
Човек постоянно се сравнява с другите и дори провокира ситуации, които потвържадават неговото превъзходство. На много от нас ни е приятно да живеем с чувството, че сме повече от другите, но когато естествената потребност за самоутвърждаване се превърне в невротична, нещата могат да излязат извън контрол.
Увереният в себе си човек няма нужда да се сравнява с някого. Но ако има вътрешен проблем със самооценката, тогава се появява тази невротична потребност. И тук първата крачка към оздравяването е осъзнаването на тази тенденция. Трябва да се отговори на въпроса: защо поставям себе си по-високо от другите хора. Това е сложна работа и е най-добре да се провежда под ръководството на психотерапевт.

Може ли гневът да работи в наш интерес?
Гневът е опасен, той е източник на някои здравословни проблеми като главоболие, депресия, хипертония, нарушена сърдечна дейност, язва. От друга страна, гневът е форма на енергия. Той е импулс, който ни дава възможност да намерим най-добрата работа и най-хубавия живот. Но за целта трябва да се попитаме – защо съм толкова зъл, защо нещо ме дразни? Признайте, че сте лоши, защото често ние отричаме този факт. Анализирайте гнева си, помислете дали съответства на ситуацията. Научете се да управлявате гнева си. Възможно е просто да сте попаднали в ситуация, която не можете да промените. Постарайте се да я приемете, дишайте дълбоко, отпуснете се.
Но ако несправедливо са ви обидили, примерно в службата, гневът може да работи за вас. Изследвайте всички възможности и перспективи, започнете активно да търсите работа. Съсредоточете се върху решаването на проблема, направете усилия към “мирното русло” и енергията на гнева ще стане ваш съюзник.

10 начина да овладеем гнева
1. Спрете времето. Бройте до десет.
2. Отдалечете се от човека, който е предизвикал вашия гняв. Лекува не само времето, но и разстоянието. Повървете пеша или направете гимнастика. Движението помага.
3. Ако наистина нищо не може да се промени, оставете всичко както е.
4. Не бъдете категорични. Старайте се да не използвате в спора изрази като “никога” и “винаги”.
5. Слушайте. В нещо може би грешите. Това можете да разберете смо ако потиснете раздразнението си, докато слушате събеседника си.
6. Ако се сърдите на любимия човек, го прегърнете. Постарайте се да изразите положителни чувства. Ако не ви се иска да направите това, то причините да го направите са повече.
7. Извинете се. Грешките са естествена и много ценна част в нашия живот. Когато се опитваме да ги скрием, обикновено търпим неуспех. Кажете “извинявам се”, когато разберете, че сте сгрешили. Това просто признание ще намали гнева ви.
8. Гледайте напред. Попитайте се – какво лошо мога да очаквам в тази ситуация? Защото в повечето случаи причини за вашия гняв са само дребни дразнители. Между вас и истинската беда има цяла пропаст.
9. Опишете гнева си. Фиксирайте и описвайте всички случаи, когато сте се разгневили и какво се е случило, каква е причината, как се чувствате. Правете това 3-4 седмици.
10. Потърсете помощ – от приятели и роднини. Способността да потърсиш помощ е признак на сила и зрелост, а не на слабост, както мислят мнозина.

Как да се справим с гнева си?
1. Когато попаднете във вбесяваща ви ситуация, пробвайте да погледнете на нея като на провокация.
2. Измислете начин, с помощта на който да реагирате на тази провокация. Този начин трябва да бъде обмислен и отработен по-рано. Защото в момента, когато в душата започне да се заражда тихата лудост, хората предпочитат да й се отдадат без остатък.
3. Обърнете внимание на мускулното си напрежение в момента на вашия яд. По принцип се засилва сърцебиенето, дишането се учестява, повишава се потенето. Важно е да осъзнаете тези физиологични промени. Защото се получава затворен кръг – с гнева си предизвикваме физиологична реакция, а с физиологическата реакция усилваме гнева. Понякога е достатъчно да направим само десет дълбоки вдишвания и да се съсредоточим върху тях, за да се успокоим.
4. Представете си агресивните импулси, които идват от клиента, във вид на мощен сноп отрицателна енергия, който първоначално преминава през вас, а след това отива в земята. Важно е да почувствате, че лъчът отнася със себе си всички негативни преживявания, от които искате да се избавите.
5. Овладейте гнева чрез дишане. По време на издишването някои мускули се отпускат, включително и онези, в които се локализира напрежението. Лишавайки нашия гняв от физиологическа основа, ние помагаме той да изчезне. Застанете в удобна поза, почувствайте дишането си. Направете дълбоко и бавно вдишване. Представете си, че по време на вдишването цялото напрежение и раздразнение, натрупали се в организма ви, се вдигат нагоре към устната кухина. Когато направите вдишването с пълни гърди, рязко издишайте и си представете, че с него си отиват гневът, обидите и горчивината. Направете упражнениято няколко пъти, докато почувствате, че сте изхвърлили всички отрицателни емоции.
6. Освободете се от гнева чрез нелепи детайли. В процеса на визуализация се използват нелепи детайли, като си представяме ядосалия ни в смешен вид, така намаляваме значимостта на конфликтната ситуация и намаляваме страха и недоверието, които изпитваме към опонента си. Можете да измислите хиляди нелепи детайли, които ще ви помогнат да се усмихнете или отпуснете. Можете да си представите разгневилия ви с големи уши, с които той шляпа, може да си представите, че има опашка или е останал с едно око или се е смалил и се е превърнал в джудже. Измислете образ, който ще ви развесели най-добре.
7. Представете си, че имате вълшебен щит, екран или пашкул, които ви правят недосегаеми за неприятния събеседник. Като намерите подходящия образ, винаги можете да го използвате при общуване с този човек. Важно е вашият щит да не е преграда за общуване с други хора. Затова можете да си представите, че защитната ви стена има прозорец, който вие отваряте, когато искате да общувате с приятни за вас хора и затваряте, когато имате агресивни събеседници.
8. Използвайте рисунка. Този метод позволява да се справите с копие на оня, който ви е обидил, пренесен на хартия. Нарисувайте човека, който е предизвикал вашия гняв. Старанието не е задължително, нарисувайте го схематично. Сега концентрирайте вашия гняв срещу него и зачертайте, щриховайте или задраскайте фигурата. След това накъсайте рисунката на малки парчета. Ако гневът ви е силен, можете да изгорите рисунката, като по този начин ще се избавите от натрапливите негативни преживявания.

Да общуваме ефективно с гневните хора
Случвало ли ви се е да страдате от немотивирани изблици на гняв от страна на хора около вас или самите вие да сте избухвали?
Всички хора понякога избухват и това е нормална емоционална реакция. Но ако гневните изблици се случват много често, а гневът не съответства по сила на станалото произшествие, тогава ситуацията може да стане неуправляема и дори опасна.

Коя е причината за немотивираната агресия
Гневът като средство за манипулация се използва в различни сфери от човешкия живот. Честа гледка е например малко дете да реве до скъсване, за да задоволят родителите му някакъв каприз.
По този начин някои хора постигат онова, което искат. Обикновено гневният пристъп се проявява в присъствието на близки хора. Ако не предизвика съответния отклик, бързо се прекратява, т.е. пристъпите на гняв се случват пред онези, пред които могат да минат. Много често изблиците на гняв са борба за внимание и подаръци.
Началниците и висшестоящите понякога използват изблиците на гняв за повишаване на производството. Често се случва шеф да крещи на подчинените си без всякакъв повод, просто защото, когато в екипа е спокойно, на него му е скучно. След като се навика, шефът си оправя настроението и започва да се шегува с подчинените си. По този начин той си доказва собственото влияние върху служителите си.
Подобни методи се използват и от някои хора, за да задържат партньора си. Това става, защото те са неуверени в себе си и по този начин се опитват да съхранят контрола над партньора и ситуацията.

Психологическата несъвместимост
Липсата на съвместимост, взаимно разбиране и общи интереси, скуката водят до това, че хората започват да говорят на различни езици. Обсъждането на какъвто и да е въпрос предизвиква раздразнение и скандал. Кавгите и скандалите могат да се превърнат в единствения начин да се запълни емоционалният вакуум. Веднага се намира повод за обида, а след това и тема за разговор.

Защо получаваме пристъпи на гняв?
Защо решаваме проблемите именно по такъв начин? Това особеност на характера ли е, или животът ни е направил такива? Има няколко причини за склонността към агресия.
1. Една от причините за агресивното поведение е недостигът на любов в детството. Ако човек е израснал в семейство на разведени или единият родител е починал, може да си „връща” на партньора заради любовта, която не е получил в детството. Страхът, причинен някога от загубата на единия родител, се пренася върху партньора. Често такъв човек е много недоверчив, вижда всичко в черно и постоянно се отбранява, дори когато няма опасност. Той не вижда добрите страни на хората, а предимно негативните.
2. Друга възможна причина е преживяно насилие в детството. Такъв човек подсъзнателно отмъщава на онези, които са го наранили.
3. Трета възможна причина е чувството на безпомощност, преживяно в детските години. Например детето е било свидетел на скандали и нищо не е могло да направи. Като възрастен се опитва да изкупи миналата си безпомощност за сметка на агресивно поведение спрямо партньора.

Защо сме във властта на гневните хора?
1. Хората, които реагират на гнева са склонни към съзависимост. Обикновено не им достига адреналин в живота или да страдат от депресии. Животът с постоянно изясняване на отношенията възбужда нервната им система, което води до отделяне на адреналин в кръвта, а точно адреналинът предизвиква еуфория.
Ако се страдате от депресия, може подсъзнателно да търсите ситуации, които ви възбуждат. Ако човек не може по друг начин да получи емоции, той ги получава именно чрез гнева или агресията.
2. Ако от дете сте свикнали с подобни отношения в семейството, например някой от родителите е имал изблици на гняв, то подобно поведение може да ви се струва нормално. Възможно е да смятате, че всички отношения са такива и винаги да оправдавате партньора си.
3. Ако имате ниска самооценка и често играете ролята на жертва, ако се усещате безпомощни и неспособни на нищо, вие като магнит ще привличате агресивните хора.
4. Много често ние привличаме към себе си своите подсъзнателни опоненти и с това сякаш компенсираме своя вътрешен дисбаланс.
Емоционално затвореният има склонност да се съюзи с емоционално разбалансиран човек. Партньорът ви е нужен за да дадете воля на чувствата си, на които вие сами не сте способни. Ако сте склонни да потискате агресията в себе си, вакуума запълва вашият партньор.

Как да общуваме с гневните хора?
1. Научете се да изразявате емоциите си – и позитивните, и негативните.
2. Не се бойте от конфликтите – често хората се боят да се опълчат открито, мислейки как да намерят компромис или разбиране с партньора. Тази тактика не е ефективна, защото е подкрепа на агресивното поведение. Ако веднага проявите емоциите си, т.е. точно формулирате кое ви харесва и кое не в постъпката на другия човек, умеете да проявите търпение в обяснението и отстояването на своята позиция, никога няма да се оправдавате, а на агресивния просто няма да му е интересно да ругае и избухва в гняв.
3. Обяснете си защо толкова ви привличат агресивните хора. Това може да помогне на другия да анализирате ситуацията и да промените себе си и своите отношения.
4. Направете списък с предимствата и недостатъците на състоянието на гняв. Какви плюсове и минуси дава избухването на агресията.
5. Запишете мислите, които раждат у вас гневът и агресията.
6. Вместо да си представяте как ще поставите разгневения на мястото му, си го представете в смешен вид. Гневът ще отлети, още щом се засмеете.
7. Намерете си занимание, което ще ви помогне да редуцирате агресията – парашутни скокове, таебо, източни бойни изкуства, йога, дихателна гимнастика, ушу.

Как да реагираме в конфликтна ситуация?
Конфликтите често пораждат такова емоционално състояние, в което е трудно да се мисли, да се правят изводи, творчески да се подхожда към разрешаване на проблемите. За разрешаването на конфликтни ситуации следвайте следните правила.
1. Помнете, че при конфликт у човека доминира не разумът, а емоциите, което води до афект. Съзнанието се изключва и човек не отговаря за своите думи и постъпки, заради които след това му е обидно и неудобно. Затова от деловото общуване трябва да се отстранят съжденията и оценките, които накърняват достойнството на събеседниците, ироничните забележки, изказвани с чувство на лошо скрито превъзходство или пренебрежение.
2. Уважавайте събеседника си. Фрази като “Моля да ме извините”, “Ще ви бъда много признателен”, “Ако това не ви затруднява” пречат у опонента да се изгради вътрешна съпротива и предотвратяват отрицателните емоции.
3. Старайте се да обсъждате въпроса по същество на проблема, основавайки се на обективни критерии. Изслушвайте събеседника, тъй като това умение е един от най-важните критерии на комуникирането.
4. Придържайте се към многоалтернативен подход, не отхвърляйте предложенията на партньора, задавайте си въпроса дали не грешите. Изслушвайте всички предложения и изчислете дали са изгодни за вбъдеще.
5. Осъзнайте какво е значението на разрешаването на конфликта за себе си, като си зададете въпроса – какво ще стане, ако изход не се намери? Това ще пренесе центъра на тежестта от отношенията върху проблема.
6.Ако и вие и вашият събеседник са раздразнени и агресивни, необходимо е да се намали въпрешното напрежение. Ако сте загубии контрол над себе си, опитайте единственото – замълчете, но не искайте това от партньора. Избягвайте констатациите на отрицателните емоционални състояния на партньора.
7. Предложете на събеседника да се постави на ваше място. Попитайте – а ако вие бяхте на мое място, какво бихте направили? Това сваля критичната настройка и превключва събеседника от емоция към осмисляне.
8. Не преувеличавайте своите заслуги и не демонстрирайте знаци на превъзходство. Не обвинявайте и не приписвайте само на партньора отговорността за възникналата ситуация.
9. Независимо от резултатите от разрешаването на противоречията се старайте да не разрушите отношенията.

Из "Час по щастие", Християна Драгостинова
11 Август 11, 12:56    Коментари (1892)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..19 край 
1892. Loans
18.11.17
09:38
payday loans bad credit ontario <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> personal loans bad credit az <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a>
1891. Loans Online
18.11.17
06:36
quick cash loans usa <a href=https://quickloans.us.com>quick easy loans bad credit</a> quick loans no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick loans online</a>
1890. Bad Credit
18.11.17
03:37
personal loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a> personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a>
1889. College Paper Writer
18.11.17
02:10
buy an essay <a href=https://buyessays.us.com>buy essays</a> buy essay online <a href=https://buyessays.us.com>buy essay online</a>
1888. Getting A Loan
18.11.17
00:33
get a loan with no credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans colorado</a> cash advance loans <a href=https://shorttermloans.us.com>where can i get a personal loan</a>
1887. Quick Loan
17.11.17
18:33
quick loans for bad credit <a href=https://quickloans.us.com>city loan fast cash</a> quick personal loans in new york <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a>
1886. Write Essay Online
17.11.17
17:19
buy essay <a href=https://buyessays.us.com>essay writing help uk</a> buy essay online <a href=https://buyessays.us.com>order essay online cheap quick</a>
1885. Quick Loans
17.11.17
12:27
short term payday <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a> short term loans no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a>
1884. My Paper Writer
17.11.17
10:30
order essay online <a href=https://buyessays.us.com>writing a college essay about yourself</a> buy an essay for college <a href=https://buyessays.us.com>buy essay online</a>
1883. Personal Loans
17.11.17
06:29
quick decision loans <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans</a> personal loans quick <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans</a>
1882. Quick Loans
17.11.17
03:26
easy loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> payday loans san diego <a href=https://shorttermloans.us.com>private personal loans</a>
1881. Joeslamp
17.11.17
00:45
personalloan <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> personal loans online bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a>
1880. Cash Loan
16.11.17
18:20
quick loans online <a href=https://quickloans.us.com>quick loans for bad credit same day</a> quick loans with no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick pay day loans</a>
1879. Jamesslamp
15.11.17
12:56
custom essay writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing services review</a> essay writing service https://essaywritingservices.us.com - buy custom essay
1878. Jamesslamp
15.11.17
03:28
payday loans bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>https://loansforbadcredit.us.com</a> bad credit payday loans direct lenders https://loansforbadcredit.us.com/ - online payday loans for bad credit
1877. Jamesslamp
15.11.17
02:18
payday loans with no credit check <a href="https://fastpaydayloan.trade">direct lenders immediate payment loans</a> best payday loan <a href=https://fastpaydayloan.trade>best payday loan</a> direct payday lenders <a href="https://paydaylendersdirect.cricket">paydayloans</a> direct payday lenders <a href=https://paydaylendersdirect.cricket>direct payday lenders</a> loans online no credit check <a href="https://smallonlinepaydayloans.trade">small online payday loans</a> advance cash payday loan <a href=https://smallonlinepaydayloans.trade>direct loans</a>
1876. Jamesslamp
14.11.17
06:40
essay prompts <a href="https://essayprompts.webcam">essay writer</a> college essay prompts <a href=https://essayprompts.webcam>argumentative essay</a> direct lenders payday loans <a href="https://directpaydaylenders.bid">payday loan</a> direct payday lenders <a href=https://directpaydaylenders.bid>direct payday loan lenders</a> direct lender <a href="https://paydaylendersdirect.cricket">online loan</a> payday lenders direct <a href=https://paydaylendersdirect.cricket>paydayloan</a> adult chats <a href="https://adultchats.science">adult cam</a> adult chats <a href=https://adultchats.science>adult chats</a> help with dissertation writing <a href="https://paperwritingservice.trade">buy assignments online</a> essay writing <a href=https://paperwritingservice.trade>writing a paper</a>
1875. Jamesslamp
14.11.17
02:01
payday loans bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans for bad credit</a> bad credit loans direct lenders https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans bad credit
1874. Jamesslamp
13.11.17
15:47
buy essay without plagiarism <a href=https://buyessay.us.com>write a college essay</a> websites for essays https://buyessay.us.com - buy essay without plagiarism
1873. Getting A Loan
13.11.17
11:02
quick cash loans usa <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans reviews</a> personal loans quick <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans direct lenders</a>
1872. Online Payday Loans
13.11.17
04:01
short term loans no credit checks <a href=https://shorttermloans.us.com>instant short term loans</a> short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>cash loans online</a>
1871. Joeslamp
11.11.17
08:52
bad credit personal loans online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> bad credit personal unsecured loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit</a>
1870. Loans For Bad Credit
10.11.17
15:06
quick cash loans <a href=https://quickloans.us.com>quick personal loans bad credit</a> quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans in tennessee</a>
1869. Speedycash
10.11.17
08:53
payday loans for bad credit near me <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>quick loans bad credit same day</a>
1868. Payday Express
10.11.17
05:21
short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>cash advance loans online</a> short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>free loans</a>
1867. Jamesslamp
09.11.17
17:17
roman homework help <a href="https://collegeapplicationessays.science">college essay help</a> college application essays <a href=https://collegeapplicationessays.science>college application essays</a> nude shows <a href="https://lesbianshow.bid">lesbian show</a> porn show <a href=https://lesbianshow.bid>free online sex cams</a> payday advance online <a href="https://paydayadvanceloans.webcam">advance payday loans</a> payday loans online direct lender <a href=https://paydayadvanceloans.webcam>online payday loans no credit check</a> payday lenders direct <a href="https://paydaylendersdirect.cricket">payday cash advance loan</a> direct payday lenders online <a href=https://paydaylendersdirect.cricket>no credit loans guaranteed approval</a>
1866. Joeslamp
09.11.17
13:35
quick personal loans <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> fast easy loan <a href=https://quickloans.us.com>how to get a quick loan with bad credit</a>
1865. Assignment Of Leases
09.11.17
13:26
where can i buy an essay <a href=https://buyessays.us.com>buy essay</a> college essay helper <a href=https://buyessays.us.com>descriptive essay help</a>
1864. Buy Custom Essays
09.11.17
11:16
buy an essay <a href=https://buyessay.us.com>where can i buy essays</a> college essay writing services <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay for college</a>
1863. Help My Essay
09.11.17
05:33
website for essays <a href=https://buyessays.us.com>essay buy</a> order essay online <a href=https://buyessays.us.com>order essay online cheap</a>
1862. Joeslamp
09.11.17
01:11
buy an essay <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online</a> buy essay online cheap <a href=https://buyessay.us.com>order essay paper</a>
1861. Writing Essay Online
08.11.17
06:32
buy essay papers <a href=https://buyessay.us.com>order essay online cheap</a> buy essay <a href=https://buyessay.us.com>order essay now</a>
1860. My Homework Now
07.11.17
21:33
help in writing an essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essay</a> college essays <a href=https://collegeessay.us.com>college essay</a>
1859. Joeslamp
07.11.17
00:07
buy essay cheap <a href=https://buyessay.us.com>buy essays online</a> college essays online <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online</a>
1858. Joeslamp
06.11.17
21:27
Visit This Link <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans for bad credit</a> bad credit loans direct lenders <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>Your Domain Name</a>
1857. Pay Day Loan
06.11.17
03:36
5000 bad credit loan <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>best rates for personal loans</a>
1856. Paydayloan
05.11.17
23:55
personal loan bad credit lenders <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit ok</a> loans for people with bad credit not payday loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a>
1855. Payday Loans
05.11.17
17:59
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>100 day loans</a>
1854. Jamesslamp
05.11.17
05:53
Continue Reading <a href=https://onlineloans.us.com/>direct lenders payday loans</a> http://onlineloans.us.com/ https://onlineloans.us.com/ - loans online
1853. Jamesslamp
05.11.17
01:06
quick easy loans bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quick personal loans with no credit check</a> online fast cash loans https://quickloans.us.com - fast loans no credit
1852. Payday Loan
04.11.17
18:52
short term payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>direct payday loans</a> paydayloan <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans no credit check</a>
1851. Joeslamp
03.11.17
18:12
write essay <a href=https://essayonline.us.com>write essay</a> online essay writer <a href=https://essayonline.us.com>buy essay online</a>
1850. Joeslamp
03.11.17
11:49
payday loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a> payday loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>https://onlineloans.us.com/</a>
1849. Joeslamp
01.11.17
19:03
payday loans <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online</a> more <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans</a>
1848. Joeslamp
01.11.17
15:26
college essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essays</a> college essay helper <a href=https://collegeessay.us.com>college essay writer for pay</a>
1847. Payday Loan
01.11.17
09:17
quick personal loans for fair credit <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> quick payday loans <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans</a>
1846. Pay Day Loan
01.11.17
07:22
bad credit payday loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit today</a> payday loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans ohio</a>
1845. Pamslamp
01.11.17
03:06
sluts online <a href="https://fuckshow.bid">live sex chat</a> fuck show <a href=https://fuckshow.bid>cfnm show</a> bad credit loans direct lenders <a href="https://badcreditloansdirectlenders.cricket">cash loans online</a> bad credit loans direct lenders <a href=https://badcreditloansdirectlenders.cricket>online loans direct lenders</a> payday loan <a href="https://gettingaloan.loan">getting a loan</a> online payday advance <a href=https://gettingaloan.loan>pay day loans</a> advance payday loans online <a href="https://smallonlinepaydayloans.stream">advance payday loans online</a> small online payday loans <a href=https://smallonlinepaydayloans.stream>fast loans no credit check</a> easy payday loan <a href="https://easypaydayloan.science">no credit check loan</a> online payday loan <a href=https://easypaydayloan.science>direct loans</a> write my paper for me <a href="https://writemypaperforme.cricket">write my paper for me</a> write my essay for me <a href=https://writemypaperforme.cricket>write my paper for me</a> online payday loan application <a href="https://loansonlinebadcredit.trade">online payday loans for bad credit</a> cash loan advance <a href=https://loansonlinebadcredit.trade>loans online bad credit</a>
1844. Jamesslamp
31.10.17
13:26
http://WriteMyEssay.us.com <a href=https://essayonline.us.com>online essay writer</a> writing online https://essayonline.us.com - buy essay online
1843. Jamesslamp
31.10.17
10:07
payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans direct lenders</a> paydayloans.us.org https://paydayloans.us.org/ - payday loan
1842. Write An Essay
30.10.17
06:34
essay online buy <a href=https://buyessays.us.com>write my college essay for me</a> buy essay online <a href=https://buyessays.us.com>help writing essays for college</a>
1841. Buy Cheap Essay
29.10.17
20:15
buy essays <a href=https://buyessays.us.com>buy an essay online</a> college essay helper <a href=https://buyessays.us.com>is there a website that writes essays for you</a>
1840. Essay Writing Tip
29.10.17
19:56
buy essay without plagiarism <a href=https://buyessays.us.com>buying essays</a> college essay writer <a href=https://buyessays.us.com>buy an essay online</a>
1839. Write My Paper
27.10.17
08:30
essay buying <a href=https://buyessays.us.com>buy essay cheap</a> help writing a college essay <a href=https://buyessays.us.com>buy an essay online cheap</a>
1838. Essay-writer.Org
27.10.17
00:42
buy essays <a href=https://buyessay.us.com>homework essay help</a> help write an essay <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay</a>
1837. Payday Loan Online
26.10.17
14:08
personal loans quick approval <a href=https://quickloans.us.com>personal loans quicken</a> quick payday loans with bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans with bad credit</a>
1836. Online Payday Loan
26.10.17
10:05
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans no credit check</a> cashloans <a href=https://shorttermloans.us.com>loans short term unsecured</a>
1835. Jamesslamp
23.10.17
08:04
admission essay writing service <a href=https://essaywritingservices.us.com>affordable essay writing service</a> essay writing service https://essaywritingservices.us.com - third grade homework
1834. Jamesslamp
23.10.17
02:09
personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>apply for a personal loan</a> personal online loans https://badcreditpersonalloans.us.com - bad credit personal loans
1833. Jamesslamp
21.10.17
09:26
site <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans bad credit</a> payday bad credit loan https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans for bad credit
1832. Jamesslamp
21.10.17
06:16
buy college essays <a href=https://buyessays.us.com>buy essay</a> buy essay https://buyessays.us.com - buy essay online
1831. Jamesslamp
20.10.17
20:40
pay to write my essay <a href=https://writemyessay.us.com>write an essay</a> pay someone to write my essay https://writemyessay.us.com - write an essay
1830. Jamesslamp
18.10.17
18:34
chat sex <a href=https://sexchat.us.com>sex chat room</a> sex chat online <a href=https://sexchat.us.com>sex chat room</a>
1829. Jamesslamp
17.10.17
17:01
payday loans online no credit check <a href=https://paydayloans.us.org/>pay day loans</a> online payday loans <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans</a>
1828. Jamesslamp
17.10.17
12:43
payday loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>online loans</a> Resources <a href=https://onlineloans.us.com/>loans online</a>
1827. Cash Advance
17.10.17
03:53
payday loans online no credit check <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>Continue Reading</a> payday loans online <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>payday loans online</a>
1826. Buy An Essay Online
16.10.17
12:30
write essay for money <a href=https://writemyessay.us.com>essay online</a> write my essay online <a href=https://writemyessay.us.com>write an essay</a>
1825. Buy Cheap Essays
16.10.17
11:12
write my essay <a href=https://writemyessay.us.com>essay writing service</a> write my essay <a href=https://writemyessay.us.com>help me write my essay</a>
1824. Buy Essay Online
16.10.17
05:12
essays writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>admission essay writing service</a> essay writing service review <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing service</a>
1823. Jamesslamp
16.10.17
00:37
payday loans online <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>payday loan</a> no credit check payday loans online direct lender <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>payday loans online</a>
1822. Jamesslamp
15.10.17
17:44
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday bad credit loan</a> http://loansforbadcredit.us.com/ <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>best payday loan</a>
1821. Jamesslamp
15.10.17
10:59
sex chat <a href=https://freesexchat.us.com>live sex chat</a> free sex chat https://freesexchat.us.com - sex chat
1820. Jamesslamp
13.10.17
04:33
BestPaydayLoansOnline.us.com <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>online payday loans direct lenders</a> best payday loans online <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>online payday loans no credit check</a>
1819. Payday Express
10.10.17
22:42
payday loans online <a href=https://paydayloansonline.us.com/>payday loans</a> payday loans online <a href=https://paydayloansonline.us.com/>payday loans online</a>
1818. Scottsaw
10.10.17
18:32
Расспродажа брендовой парфюмерии в связи с закрытием магазина
Спешите товар ограничен!!!!!!
ЛУЧШИЕ АРОМАТЫ ПЛАНЕТЫ


<a href=http://clck.ru/A7fVz>ПЕРЕЙТИ В МАГАЗИН</a>

Расспродажа брендовой парфюмерии в связи с закрытием магазина
Спешите товар ограничен!!!!!!
ЛУЧШИЕ АРОМАТЫ ПЛАНЕТЫ
<img>http://s018.radikal.ru/i506/1609/fa/33a34ef16119.jpg</img>


<a href=http://clck.ru/A7fVz>ПЕРЕЙТИ В МАГАЗИН</a>

http://clck.ru/A7fVz
1817. Payday
10.10.17
14:50
payday loan <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online</a> online payday loans direct lenders <a href=https://paydayloans.us.org/>payday express</a>
1816. Jamesslamp
08.10.17
20:52
my thesis <a href=https://writemyessay.us.com>write my essay</a> write my essay for me https://writemyessay.us.com - online essay
1815. Payday Loans Online
07.10.17
07:13
payday loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a> the best online payday loans <a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a>
1814. Payday
07.10.17
05:14
pay day loans <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online</a> payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online direct lenders bad credit</a>
1813. Jamesslamp
06.10.17
20:52
payday loans online with bad credit <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loan online</a> more info https://paydayloans.us.org/ - payday loans
1812. Jamesslamp
06.10.17
06:08
payday loan <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>helpful hints</a> payday loans online no credit check https://bestpaydayloansonline.us.com/ - Full Report
1811. Pay To Do Homework
05.10.17
15:39
my paper writer <a href=https://writemyessay.us.com>Discover More</a> write my essay for me cheap <a href=https://writemyessay.us.com>write my essay</a>
1810. Online Essay Writers
05.10.17
04:30
mba essay writing service <a href=https://essaywritingservice.us.com>cheap custom essay writing service</a> essay writing service <a href=https://essaywritingservice.us.com>best college essay writing service</a>
1809. Buy Essay.Org
03.10.17
17:21
essay online <a href=https://essayonline.us.com>website here</a> essay online <a href=https://essayonline.us.com>online essay writing</a>
1808. Jamesslamp
03.10.17
14:47
what is the best custom essay writing service <a href=https://essaywritingservice.us.com>essay writing service review</a> https://ESSAYWRITINGSERVICE.US.COM https://essaywritingservice.us.com - essay writing service
1807. Loans Online
02.10.17
12:33
fast payday loans online direct lenders <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>online payday loans no credit check</a> bestpaydayloansonline.us.com <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>online payday loans</a>
1806. Payday Express
02.10.17
05:41
payday loans <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>payday loans online</a> quick payday loans online <a href=https://bestpaydayloansonline.us.com/>instant payday loans online</a>
1805. Jamesslamp
29.09.17
20:05
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a> loans for bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - payday bad credit loan
1804. Brettjulse
28.09.17
23:48
wh0cd893652 <a href=http://cialis365.us.com/>buy cialis</a> <a hrefs="http://cialis365.us.com/">order generic cialis online</a> http://cialis365.us.com/ <a href=http://cheapvardenafil365.us.com/>purchase vardenafil</a> <a hrefs="http://cheapvardenafil365.us.com/">cheap vardenafil</a> http://cheapvardenafil365.us.com/ <a href=http://hydrochlorothiazide12.us.org/>hydrochlorothiazide mastercard</a> <a hrefs="http://hydrochlorothiazide12.us.org/">hydrochlorothiazide mastercard</a> http://hydrochlorothiazide12.us.org/
1803. Billypargy
28.09.17
20:31
wh0cd893652 <a href=http://erythromycin500mg.us.org/>Erythromycin</a> <a hrefs="http://erythromycin500mg.us.org/">order erythromycin</a> http://erythromycin500mg.us.org/ <a href=http://hydrochlorothiazide12.us.org/>Hydrochlorothiazide</a> <a hrefs="http://hydrochlorothiazide12.us.org/">hydrochlorothiazide</a> http://hydrochlorothiazide12.us.org/
1802. Jamesslamp
27.09.17
23:19
photo assignment <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing service</a> essay writing service https://essaywritingservices.us.com - essay writing service toronto
1801. Charleshum
27.09.17
15:55
wh0cd893652 <a href=http://medrolpack.us.org/>medrol</a> <a hrefs="http://medrolpack.us.org/">medrol</a> http://medrolpack.us.org/ <a href=http://doxycycline100mg.us.org/>doxycycline 100 mg</a> <a hrefs="http://doxycycline100mg.us.org/">doxycycline 100 mg</a> http://doxycycline100mg.us.org/
1800. Charleshum
27.09.17
12:23
<a href=http://indocin247.us.com/>indocin</a> <a hrefs="http://indocin247.us.com/">generic for indocin</a> http://indocin247.us.com/ <a href=http://hydrochlorothiazide12.us.org/>hydrochlorothiazide</a> <a hrefs="http://hydrochlorothiazide12.us.org/">hydrochlorothiazide</a> http://hydrochlorothiazide12.us.org/
1799. Charleshum
27.09.17
10:23
<a href=http://indocin247.us.com/>indocin sale</a> <a hrefs="http://indocin247.us.com/">Indocin</a> http://indocin247.us.com/
1798. Charleshum
27.09.17
10:23
<a href=http://cymbaltageneric.us.org/>cymbalta</a> <a hrefs="http://cymbaltageneric.us.org/">cymbalta generic</a> http://cymbaltageneric.us.org/
1797. StewartLusly
27.09.17
09:49
<a href=http://cialis365.us.com/>order cialis</a> <a hrefs="http://cialis365.us.com/">cialis mastercard</a> http://cialis365.us.com/ <a href=http://erythromycin500mg.us.org/>erythromycin 500 mg</a> <a hrefs="http://erythromycin500mg.us.org/">erythromycin</a> http://erythromycin500mg.us.org/
1796. Brettjulse
27.09.17
08:15
<a href=http://cymbaltageneric.us.org/>cymbalta 30 mg</a> <a hrefs="http://cymbaltageneric.us.org/">CYMBALTA AMEX</a> http://cymbaltageneric.us.org/ <a href=http://medrolpack.us.org/>buy medrol</a> <a hrefs="http://medrolpack.us.org/">medrol 4 mg</a> http://medrolpack.us.org/
1795. Jamesslamp
27.09.17
07:15
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a> payday loans for bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans for bad credit
1794. Jamesslamp
27.09.17
03:21
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans online bad credit</a> payday bad credit loan <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans</a>
1793. AaronDex
26.09.17
19:42
<a href=http://bupropionsr150mg.us.org/>bupropion hcl</a> <a hrefs="http://bupropionsr150mg.us.org/">bupropion xl 150 mg online</a> <a href=http://colchicine247.us.com/>Colchicine With NO Prescription</a> <a hrefs="http://colchicine247.us.com/">generic colchicine</a> <a href=http://trazodone247.us.com/>trazodone mail order</a> <a hrefs="http://trazodone247.us.com/">trazodone hydrochloride</a>
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1355