Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« декември 2017 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Връзка с мен

Публикации 12:56
« Обратно
Вземи в gLOG
Да се научим да управляваме гнева
Гневът винаги е реакция на някакъв дразнител. Емоционалната раздразнителност е мигновена, трудно се контролира и най-важното – в повечето случаи е неадекватна на дразнителя.
Склонността към раздразнителност се определя от типа нервна система- способността ни да се вбесяваме е заложена в нас от природата в различна степен. За което обаче не бива да виним природата - отделният човек може да развие или да игнорира заложеното в него.
За съжаление, изразяването на гнева на глас у нас си остава социално неприемливо поведение. Нищо не ни вбесява повече от съветите да се вземем в ръце и да не се дразним. Но задушаването на гнева не е най-доброто решение. Спотаените емоции рано или късно ще избухнат с по-голяма сила от обикновено.
Какви са причините за повишената раздразнителност и как да се справим с нея? Гневът не само може да опустошава и разрушава здравето, но и да бъде силен импулс за действие. Могат ли емоциите да действат в наш интерес?

Гневът и депресията
При депресия човек се затваря в себе си, той е потиснат, активността му е понижена. В това състояние хората, особено жените, не бива да се ядосват. Депресията и раздразнителността изчерпват ресурсите на организма. Затова ако имате възможност, останете сами. Не се занимавайте с важни домашни дела, избягвайте обществения транспорт и други места, където се струпват много хора.

Гневът и преумората
Хроничната преумора може да превърне един човек от ангел в чудовище, особено ако е непоправим работохолик. В един момент той започва да реагира неадекватно на външните дразнители, да излива агресията си върху околните. Човек трябва да осъзнае, че причината за повишената му раздразнителност се крие в неговата умора, в противен случай нищо няма да се промени. Реален изход от ситуацията е да признаеш пред себе си, че работата ти е станала самоцел и средство за спасяване от самота. Настроението може да се стабилизира с музикална терапия, хипноза, автогенен тренинг. В по-трудните случаи може да се потърси помощта на психолог.

Гневът и дисфорията (синдром на лошото настроение)
Синдромът на дисфорията може да възникне на фона на общата неудовлетвореност от живота.
Ето един пример. Една жена постоянно се дразни от колегите си, които затварят постоянно отворения прозорец в офиса. Това е т.нар. “ефект на отворения прозорец”. Причината за постоянните конфликти всъщност са обичайните разговори на жените за семейството и децата. Проблемът на женската самота се трансформира в проблема на “прозореца” и намира израз в раздразнителността.
Друг пример. Жена не харесва своя мъж, не може да се примири с недостатъците му, но не си тръгва. Защо? Просто не може да живее без грижата за него, дори да е непоправим алкохолик. Естествената потребност от любов и привързаност придобива в този случай натрапчив невротичен характер. Жената се примирява с всички недостатъци на мъжа, опитва се да изглади конфликтите и стига до неврозата и депресията.

Какво да правим, ако околните ни дразнят?
Човек постоянно се сравнява с другите и дори провокира ситуации, които потвържадават неговото превъзходство. На много от нас ни е приятно да живеем с чувството, че сме повече от другите, но когато естествената потребност за самоутвърждаване се превърне в невротична, нещата могат да излязат извън контрол.
Увереният в себе си човек няма нужда да се сравнява с някого. Но ако има вътрешен проблем със самооценката, тогава се появява тази невротична потребност. И тук първата крачка към оздравяването е осъзнаването на тази тенденция. Трябва да се отговори на въпроса: защо поставям себе си по-високо от другите хора. Това е сложна работа и е най-добре да се провежда под ръководството на психотерапевт.

Може ли гневът да работи в наш интерес?
Гневът е опасен, той е източник на някои здравословни проблеми като главоболие, депресия, хипертония, нарушена сърдечна дейност, язва. От друга страна, гневът е форма на енергия. Той е импулс, който ни дава възможност да намерим най-добрата работа и най-хубавия живот. Но за целта трябва да се попитаме – защо съм толкова зъл, защо нещо ме дразни? Признайте, че сте лоши, защото често ние отричаме този факт. Анализирайте гнева си, помислете дали съответства на ситуацията. Научете се да управлявате гнева си. Възможно е просто да сте попаднали в ситуация, която не можете да промените. Постарайте се да я приемете, дишайте дълбоко, отпуснете се.
Но ако несправедливо са ви обидили, примерно в службата, гневът може да работи за вас. Изследвайте всички възможности и перспективи, започнете активно да търсите работа. Съсредоточете се върху решаването на проблема, направете усилия към “мирното русло” и енергията на гнева ще стане ваш съюзник.

10 начина да овладеем гнева
1. Спрете времето. Бройте до десет.
2. Отдалечете се от човека, който е предизвикал вашия гняв. Лекува не само времето, но и разстоянието. Повървете пеша или направете гимнастика. Движението помага.
3. Ако наистина нищо не може да се промени, оставете всичко както е.
4. Не бъдете категорични. Старайте се да не използвате в спора изрази като “никога” и “винаги”.
5. Слушайте. В нещо може би грешите. Това можете да разберете смо ако потиснете раздразнението си, докато слушате събеседника си.
6. Ако се сърдите на любимия човек, го прегърнете. Постарайте се да изразите положителни чувства. Ако не ви се иска да направите това, то причините да го направите са повече.
7. Извинете се. Грешките са естествена и много ценна част в нашия живот. Когато се опитваме да ги скрием, обикновено търпим неуспех. Кажете “извинявам се”, когато разберете, че сте сгрешили. Това просто признание ще намали гнева ви.
8. Гледайте напред. Попитайте се – какво лошо мога да очаквам в тази ситуация? Защото в повечето случаи причини за вашия гняв са само дребни дразнители. Между вас и истинската беда има цяла пропаст.
9. Опишете гнева си. Фиксирайте и описвайте всички случаи, когато сте се разгневили и какво се е случило, каква е причината, как се чувствате. Правете това 3-4 седмици.
10. Потърсете помощ – от приятели и роднини. Способността да потърсиш помощ е признак на сила и зрелост, а не на слабост, както мислят мнозина.

Как да се справим с гнева си?
1. Когато попаднете във вбесяваща ви ситуация, пробвайте да погледнете на нея като на провокация.
2. Измислете начин, с помощта на който да реагирате на тази провокация. Този начин трябва да бъде обмислен и отработен по-рано. Защото в момента, когато в душата започне да се заражда тихата лудост, хората предпочитат да й се отдадат без остатък.
3. Обърнете внимание на мускулното си напрежение в момента на вашия яд. По принцип се засилва сърцебиенето, дишането се учестява, повишава се потенето. Важно е да осъзнаете тези физиологични промени. Защото се получава затворен кръг – с гнева си предизвикваме физиологична реакция, а с физиологическата реакция усилваме гнева. Понякога е достатъчно да направим само десет дълбоки вдишвания и да се съсредоточим върху тях, за да се успокоим.
4. Представете си агресивните импулси, които идват от клиента, във вид на мощен сноп отрицателна енергия, който първоначално преминава през вас, а след това отива в земята. Важно е да почувствате, че лъчът отнася със себе си всички негативни преживявания, от които искате да се избавите.
5. Овладейте гнева чрез дишане. По време на издишването някои мускули се отпускат, включително и онези, в които се локализира напрежението. Лишавайки нашия гняв от физиологическа основа, ние помагаме той да изчезне. Застанете в удобна поза, почувствайте дишането си. Направете дълбоко и бавно вдишване. Представете си, че по време на вдишването цялото напрежение и раздразнение, натрупали се в организма ви, се вдигат нагоре към устната кухина. Когато направите вдишването с пълни гърди, рязко издишайте и си представете, че с него си отиват гневът, обидите и горчивината. Направете упражнениято няколко пъти, докато почувствате, че сте изхвърлили всички отрицателни емоции.
6. Освободете се от гнева чрез нелепи детайли. В процеса на визуализация се използват нелепи детайли, като си представяме ядосалия ни в смешен вид, така намаляваме значимостта на конфликтната ситуация и намаляваме страха и недоверието, които изпитваме към опонента си. Можете да измислите хиляди нелепи детайли, които ще ви помогнат да се усмихнете или отпуснете. Можете да си представите разгневилия ви с големи уши, с които той шляпа, може да си представите, че има опашка или е останал с едно око или се е смалил и се е превърнал в джудже. Измислете образ, който ще ви развесели най-добре.
7. Представете си, че имате вълшебен щит, екран или пашкул, които ви правят недосегаеми за неприятния събеседник. Като намерите подходящия образ, винаги можете да го използвате при общуване с този човек. Важно е вашият щит да не е преграда за общуване с други хора. Затова можете да си представите, че защитната ви стена има прозорец, който вие отваряте, когато искате да общувате с приятни за вас хора и затваряте, когато имате агресивни събеседници.
8. Използвайте рисунка. Този метод позволява да се справите с копие на оня, който ви е обидил, пренесен на хартия. Нарисувайте човека, който е предизвикал вашия гняв. Старанието не е задължително, нарисувайте го схематично. Сега концентрирайте вашия гняв срещу него и зачертайте, щриховайте или задраскайте фигурата. След това накъсайте рисунката на малки парчета. Ако гневът ви е силен, можете да изгорите рисунката, като по този начин ще се избавите от натрапливите негативни преживявания.

Да общуваме ефективно с гневните хора
Случвало ли ви се е да страдате от немотивирани изблици на гняв от страна на хора около вас или самите вие да сте избухвали?
Всички хора понякога избухват и това е нормална емоционална реакция. Но ако гневните изблици се случват много често, а гневът не съответства по сила на станалото произшествие, тогава ситуацията може да стане неуправляема и дори опасна.

Коя е причината за немотивираната агресия
Гневът като средство за манипулация се използва в различни сфери от човешкия живот. Честа гледка е например малко дете да реве до скъсване, за да задоволят родителите му някакъв каприз.
По този начин някои хора постигат онова, което искат. Обикновено гневният пристъп се проявява в присъствието на близки хора. Ако не предизвика съответния отклик, бързо се прекратява, т.е. пристъпите на гняв се случват пред онези, пред които могат да минат. Много често изблиците на гняв са борба за внимание и подаръци.
Началниците и висшестоящите понякога използват изблиците на гняв за повишаване на производството. Често се случва шеф да крещи на подчинените си без всякакъв повод, просто защото, когато в екипа е спокойно, на него му е скучно. След като се навика, шефът си оправя настроението и започва да се шегува с подчинените си. По този начин той си доказва собственото влияние върху служителите си.
Подобни методи се използват и от някои хора, за да задържат партньора си. Това става, защото те са неуверени в себе си и по този начин се опитват да съхранят контрола над партньора и ситуацията.

Психологическата несъвместимост
Липсата на съвместимост, взаимно разбиране и общи интереси, скуката водят до това, че хората започват да говорят на различни езици. Обсъждането на какъвто и да е въпрос предизвиква раздразнение и скандал. Кавгите и скандалите могат да се превърнат в единствения начин да се запълни емоционалният вакуум. Веднага се намира повод за обида, а след това и тема за разговор.

Защо получаваме пристъпи на гняв?
Защо решаваме проблемите именно по такъв начин? Това особеност на характера ли е, или животът ни е направил такива? Има няколко причини за склонността към агресия.
1. Една от причините за агресивното поведение е недостигът на любов в детството. Ако човек е израснал в семейство на разведени или единият родител е починал, може да си „връща” на партньора заради любовта, която не е получил в детството. Страхът, причинен някога от загубата на единия родител, се пренася върху партньора. Често такъв човек е много недоверчив, вижда всичко в черно и постоянно се отбранява, дори когато няма опасност. Той не вижда добрите страни на хората, а предимно негативните.
2. Друга възможна причина е преживяно насилие в детството. Такъв човек подсъзнателно отмъщава на онези, които са го наранили.
3. Трета възможна причина е чувството на безпомощност, преживяно в детските години. Например детето е било свидетел на скандали и нищо не е могло да направи. Като възрастен се опитва да изкупи миналата си безпомощност за сметка на агресивно поведение спрямо партньора.

Защо сме във властта на гневните хора?
1. Хората, които реагират на гнева са склонни към съзависимост. Обикновено не им достига адреналин в живота или да страдат от депресии. Животът с постоянно изясняване на отношенията възбужда нервната им система, което води до отделяне на адреналин в кръвта, а точно адреналинът предизвиква еуфория.
Ако се страдате от депресия, може подсъзнателно да търсите ситуации, които ви възбуждат. Ако човек не може по друг начин да получи емоции, той ги получава именно чрез гнева или агресията.
2. Ако от дете сте свикнали с подобни отношения в семейството, например някой от родителите е имал изблици на гняв, то подобно поведение може да ви се струва нормално. Възможно е да смятате, че всички отношения са такива и винаги да оправдавате партньора си.
3. Ако имате ниска самооценка и често играете ролята на жертва, ако се усещате безпомощни и неспособни на нищо, вие като магнит ще привличате агресивните хора.
4. Много често ние привличаме към себе си своите подсъзнателни опоненти и с това сякаш компенсираме своя вътрешен дисбаланс.
Емоционално затвореният има склонност да се съюзи с емоционално разбалансиран човек. Партньорът ви е нужен за да дадете воля на чувствата си, на които вие сами не сте способни. Ако сте склонни да потискате агресията в себе си, вакуума запълва вашият партньор.

Как да общуваме с гневните хора?
1. Научете се да изразявате емоциите си – и позитивните, и негативните.
2. Не се бойте от конфликтите – често хората се боят да се опълчат открито, мислейки как да намерят компромис или разбиране с партньора. Тази тактика не е ефективна, защото е подкрепа на агресивното поведение. Ако веднага проявите емоциите си, т.е. точно формулирате кое ви харесва и кое не в постъпката на другия човек, умеете да проявите търпение в обяснението и отстояването на своята позиция, никога няма да се оправдавате, а на агресивния просто няма да му е интересно да ругае и избухва в гняв.
3. Обяснете си защо толкова ви привличат агресивните хора. Това може да помогне на другия да анализирате ситуацията и да промените себе си и своите отношения.
4. Направете списък с предимствата и недостатъците на състоянието на гняв. Какви плюсове и минуси дава избухването на агресията.
5. Запишете мислите, които раждат у вас гневът и агресията.
6. Вместо да си представяте как ще поставите разгневения на мястото му, си го представете в смешен вид. Гневът ще отлети, още щом се засмеете.
7. Намерете си занимание, което ще ви помогне да редуцирате агресията – парашутни скокове, таебо, източни бойни изкуства, йога, дихателна гимнастика, ушу.

Как да реагираме в конфликтна ситуация?
Конфликтите често пораждат такова емоционално състояние, в което е трудно да се мисли, да се правят изводи, творчески да се подхожда към разрешаване на проблемите. За разрешаването на конфликтни ситуации следвайте следните правила.
1. Помнете, че при конфликт у човека доминира не разумът, а емоциите, което води до афект. Съзнанието се изключва и човек не отговаря за своите думи и постъпки, заради които след това му е обидно и неудобно. Затова от деловото общуване трябва да се отстранят съжденията и оценките, които накърняват достойнството на събеседниците, ироничните забележки, изказвани с чувство на лошо скрито превъзходство или пренебрежение.
2. Уважавайте събеседника си. Фрази като “Моля да ме извините”, “Ще ви бъда много признателен”, “Ако това не ви затруднява” пречат у опонента да се изгради вътрешна съпротива и предотвратяват отрицателните емоции.
3. Старайте се да обсъждате въпроса по същество на проблема, основавайки се на обективни критерии. Изслушвайте събеседника, тъй като това умение е един от най-важните критерии на комуникирането.
4. Придържайте се към многоалтернативен подход, не отхвърляйте предложенията на партньора, задавайте си въпроса дали не грешите. Изслушвайте всички предложения и изчислете дали са изгодни за вбъдеще.
5. Осъзнайте какво е значението на разрешаването на конфликта за себе си, като си зададете въпроса – какво ще стане, ако изход не се намери? Това ще пренесе центъра на тежестта от отношенията върху проблема.
6.Ако и вие и вашият събеседник са раздразнени и агресивни, необходимо е да се намали въпрешното напрежение. Ако сте загубии контрол над себе си, опитайте единственото – замълчете, но не искайте това от партньора. Избягвайте констатациите на отрицателните емоционални състояния на партньора.
7. Предложете на събеседника да се постави на ваше място. Попитайте – а ако вие бяхте на мое място, какво бихте направили? Това сваля критичната настройка и превключва събеседника от емоция към осмисляне.
8. Не преувеличавайте своите заслуги и не демонстрирайте знаци на превъзходство. Не обвинявайте и не приписвайте само на партньора отговорността за възникналата ситуация.
9. Независимо от резултатите от разрешаването на противоречията се старайте да не разрушите отношенията.

Из "Час по щастие", Християна Драгостинова
11 Август 11, 12:56    Коментари (1970)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..20 край 
1970. Joeslamp
10.12.17
11:32
short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>payday loan las vegas nv</a> smart loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loan bad credit</a>
1969. Best Online Loans
09.12.17
13:51
loan <a href="https://loan.us.org">payday loans online</a> loans online <a href=https://loan.us.org>quick cash loan</a>
1968. Getting A Loan
09.12.17
05:52
payday <a href="https://payday.us.com">direct payday lenders online</a> payday advance online <a href=https://payday.us.com>payday loans no credit check</a>
1967. Instant Online Loans
08.12.17
05:58
loan <a href="https://loan.us.org">payday loans</a> loan <a href=https://loan.us.org>loan</a>
1966. Buy Essays Cheap
07.12.17
10:13
essay writing service <a href="https://essaywritingservice.us.org">need help with essay</a> writing my essay <a href=https://essaywritingservice.us.org>essay writing service</a>
1965. Online Essays
07.12.17
04:27
writing my essay for me <a href="https://essaywritingservice.us.org">essay writing service</a> college essay writer <a href=https://essaywritingservice.us.org>essay writing service</a>
1964. Buying Essays
07.12.17
00:42
research papers <a href="https://researchpaper.us.com">research essay</a> writing a paper <a href=https://researchpaper.us.com>research papers</a>
1963. Joeslamp
07.12.17
00:12
custom essay writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>professional essay writing services</a> essays writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>custom essay writing services</a>
1962. Hire Essay Writer
06.12.17
23:18
essay writing <a href="https://researchpaper.us.com">writing an introduction for a research paper</a> research paper <a href=https://researchpaper.us.com>research paper</a>
1961. Assignment Helper
06.12.17
17:44
argument essay <a href="https://essay.us.org">college essays</a> argumentative essay <a href=https://essay.us.org>college essay prompts</a>
1960. Online Essay Writer
05.12.17
22:20
math is fun homework help <a href="https://essay.us.org">college essay</a> argumentative essay <a href=https://essay.us.org>argument essay</a>
1959. Jamesslamp
05.12.17
12:47
nursing essay writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>best uk essay writing service</a> essay writing service https://essaywritingservices.us.com - essay writing service
1958. Jamesslamp
05.12.17
07:53
speedycash <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday bad credit loan</a> view website https://loansforbadcredit.us.com/ - loan
1957. Paydayloan
02.12.17
22:25
personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit today</a> bad credit personal loans for 3000 <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>get a personal loan</a>
1956. Speedy Cash
02.12.17
15:23
payday loans bad credit direct lenders <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit guaranteed</a> cash loans for people with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit uk</a>
1955. Joeslamp
02.12.17
01:18
buy essay online <a href=https://buyessay.us.com>order essay online cheap quick</a> help write an essay <a href=https://buyessay.us.com>help writing a essay</a>
1954. Jamesslamp
01.12.17
19:16
found it for you <a href=https://onlineloans.us.com/>loans online</a> loans online https://onlineloans.us.com/ - payday loan online
1953. Quick Loan
30.11.17
02:49
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term fast cash loans</a> short term bad credit loans <a href=https://shorttermloans.us.com>bad credit loans direct lenders</a>
1952. Joeslamp
30.11.17
02:45
live cams <a href=https://webcamsex.us.com>webcam sex</a> live free sex chat <a href=https://webcamsex.us.com>live sex chat</a>
1951. Online Payday Loan
29.11.17
18:53
fast payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>bad credit personal loans for 5000</a> payday loan direct lender <a href=https://shorttermloans.us.com>bad credit personal loan lenders</a>
1950. Jamesslamp
29.11.17
18:03
write my essay online <a href=https://essayonline.us.com>college essays online</a> buy essay online https://essayonline.us.com - essay writing online
1949. Pamslamp
28.11.17
19:16
bad credit loans direct lenders <a href="https://badcreditloansdirectlenders.cricket">direct payday lenders bad credit</a> spotloan <a href=https://badcreditloansdirectlenders.cricket>direct lenders of loans</a> hot webcam girls <a href="https://hotwebcamgirls.trade">hot webcam girls</a> porn cam sites <a href=https://hotwebcamgirls.trade>hot webcam girls</a> college algebra homework help <a href="https://customessaywriting.trade">paper writing service</a> writing my essay <a href=https://customessaywriting.trade>essay writing</a> instant payday loans <a href="https://instantpaydayloans.loan">instant online loans</a> cash advance no credit check <a href=https://instantpaydayloans.loan>small payday loans</a> sex webcam <a href="https://webcamsexchat.trade">erotic sex chat</a> free webcam sex <a href=https://webcamsexchat.trade>live sex chat</a> guaranteed payday loans <a href="https://guaranteedpaydayloans.stream">guaranteed payday loans</a> check into cash <a href=https://guaranteedpaydayloans.stream>guaranteed payday loans</a> webcam sluts <a href="https://webcamamateur.science">live free sex chat</a> girl webcam <a href=https://webcamamateur.science>webcam amateur</a>
1948. Write Essay For Me
27.11.17
23:31
buy essay without plagiarism <a href=https://buyessay.us.com>buying an essay online</a> order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>pay for essays online</a>
1947. Writing Online
27.11.17
16:30
help write essay <a href=https://collegeessay.us.com>writing essays for college</a> argumentative essay help <a href=https://collegeessay.us.com>buy college essays</a>
1946. Buying Essay
27.11.17
15:26
buy essay <a href=https://buyessays.us.com>order essay online cheap quick</a> buy essays <a href=https://buyessays.us.com>order essay paper</a>
1945. Joeslamp
27.11.17
15:14
online essays <a href=https://essayonline.us.com>college essay help online</a> online essay writing service <a href=https://essayonline.us.com>buy papers online</a>
1944. Pamslamp
27.11.17
00:50
free webcam girls <a href="https://hotwebcamgirls.trade">free webcam girls</a> slut chat <a href=https://hotwebcamgirls.trade>live free sex chat</a> i have to do my homework <a href="https://writemypaperforme.cricket">buy a research paper online</a> best assignment help website <a href=https://writemypaperforme.cricket>writing my paper</a> college essay <a href="https://collegeessayprompts.webcam">college essay</a> college essay prompts <a href=https://collegeessayprompts.webcam>college essay</a> free live sex chat <a href="https://livesexchat.bid">free live sex chat</a> cam sluts <a href=https://livesexchat.bid>live sex chat</a> online payday loans no credit check <a href="https://instantonlineloans.science">instant loans online</a> same day loans <a href=https://instantonlineloans.science>instant online loans</a> loan cash <a href="https://gettingaloan.loan">getting a loan</a> loan cash <a href=https://gettingaloan.loan>paydayloan</a> girl chat <a href="https://girlschat.trade">girls chat</a> girl chat <a href=https://girlschat.trade>chat sex</a> same day loan <a href="https://samedayloan.bid">bad credit payday loans</a> pay day loan <a href=https://samedayloan.bid>no credit check payday loans</a> research essay <a href="https://researchwriting.trade">please help me with my homework</a> research writing <a href=https://researchwriting.trade>do your own homework</a> my free web cam <a href="https://fuckshow.bid">live show</a> web cam adult <a href=https://fuckshow.bid>fuck show</a>
1943. Dissertation Online
26.11.17
12:44
buy college essays <a href=https://buyessays.us.com>college essays online</a> help with college essay writing <a href=https://buyessays.us.com>help with college essay</a>
1942. Pamslamp
26.11.17
09:24
online payday loan <a href="https://easypaydayloan.science">best online loans</a> easy payday loan <a href=https://easypaydayloan.science>payday loan lenders</a> college essay prompts <a href="https://collegeessayprompts.webcam">who to write a research paper</a> college essay help <a href=https://collegeessayprompts.webcam>college essay prompts</a> research writing <a href="https://researchwriting.trade">research writing</a> essay writing service <a href=https://researchwriting.trade>writing a paper</a> girls chat <a href="https://girlschat.trade">girl chat</a> girls chat <a href=https://girlschat.trade>free porn show</a> write my paper for me <a href="https://writemypaperforme.cricket">write my paper for me</a> write my essay for me <a href=https://writemypaperforme.cricket>write my paper for me</a> direct payday lenders bad credit <a href="https://badcreditloansdirectlenders.cricket">direct lenders of loans</a> direct lenders of loans <a href=https://badcreditloansdirectlenders.cricket>direct lenders of loans</a> free adult video chat <a href="https://livesexchat.bid">free live sex chat</a> free live sex chat <a href=https://livesexchat.bid>cam chat</a> live sex chat <a href="https://webcamsexchat.trade">sex video chat</a> sex webcam <a href=https://webcamsexchat.trade>webcam sex chat</a> best payday loan online <a href="https://bestpaydayloanonline.stream">online payday loan lenders</a> online payday loan lender <a href=https://bestpaydayloanonline.stream>loans online no credit check</a>
1941. Jamesslamp
26.11.17
09:00
quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> quick personal loans for fair credit https://quickloans.us.com - quick personal loans
1940. Jamesslamp
26.11.17
06:05
HTTPS://LOANSFORBADCREDIT.US.COM/ <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday bad credit loan</a> payday loans for bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - Visit Website
1939. Payday
25.11.17
20:18
personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a> personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>low rate personal loans</a>
1938. Direct Lender Loans
25.11.17
18:00
personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal unsecured loan</a> bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit guaranteed</a>
1937. Fastest Payday Loan
25.11.17
16:29
instalment loans <a href=https://shorttermloans.us.com>cash payday loans</a> loans with no credit checks <a href=https://shorttermloans.us.com>getting a loan with bad credit</a>
1936. Easy Payday Loan
25.11.17
14:42
bad credit personal loan lenders <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans for bad credit</a> unsecured personal loans for bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a>
1935. Speedycash
25.11.17
09:06
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>loans short term unsecured</a> loan with no credit <a href=https://shorttermloans.us.com>unsecured personal loans</a>
1934. Pamslamp
25.11.17
07:50
online payday loan lender <a href="https://bestpaydayloanonline.stream">best payday loan online</a> online payday loan lender <a href=https://bestpaydayloanonline.stream>cash loan lenders</a> webcam amateur <a href="https://webcamamateur.science">webcam sluts</a> webcam porn <a href=https://webcamamateur.science>live webcam porn</a> cfnm show <a href="https://fuckshow.bid">cfnm show</a> cfnm show <a href=https://fuckshow.bid>fuck show</a> payday loan direct lenders <a href="https://directpaydaylenders.trade">payday loans online no credit check</a> payday loan direct lenders <a href=https://directpaydaylenders.trade>direct payday lenders</a>
1933. Loans
25.11.17
04:28
unsecured personal loans bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a> short term personal loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a>
1932. Direct Lenders
24.11.17
22:28
quicken loans <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans today</a> easy online loans no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick personal loans for poor credit</a>
1931. Quick Loans
24.11.17
19:31
loans short term no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>las vegas payday loans online</a> short term cash loans no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans for bad credit</a>
1930. A Payday Loan
24.11.17
16:27
best short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>best short term loans</a> short term loan lenders <a href=https://shorttermloans.us.com>how to apply for a loan</a>
1929. Fastest Payday Loan
24.11.17
13:21
where can you get a loan with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit texas</a>
1928. Online Loans
24.11.17
07:27
bad credit payday loans no credit check <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> personal loans bad credit reviews <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>online personal loans for bad credit</a>
1927. Joeslamp
24.11.17
05:00
Visit Your URL <a href=https://essayonline.us.com>college essays online</a> write my essay online <a href=https://essayonline.us.com>buy essay online</a>
1926. Loan Cash
24.11.17
04:19
personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit az</a>
1925. Joeslamp
23.11.17
22:54
loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a> direct lenders <a href=https://onlineloans.us.com/>OnlineLoans.us.com</a>
1924. Payday Loan Online
23.11.17
22:20
bad credit payday loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>how to apply for a loan with bad credit</a> online personal loans instant approval <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
1923. Online Lenders
23.11.17
19:23
short term personal loan bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>money loans with bad credit</a> microloans <a href=https://shorttermloans.us.com>100 day loans</a>
1922. Loans For Bad Credit
23.11.17
10:12
short term loan lenders <a href=https://shorttermloans.us.com>quick short term loans</a> bad credit unsecured loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term bad credit loans</a>
1921. Payday Express
22.11.17
22:08
loans no credit checks <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans for bad credit</a> short term payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>ez loan</a>
1920. Money Loan
22.11.17
10:13
short term loan lenders <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans for bad credit same day</a> fast short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>emergency loans bad credit</a>
1919. Pay Day Loan
22.11.17
07:08
bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> payday loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
1918. Speedy Cash
22.11.17
04:07
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term cash loans</a> short term loans no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a>
1917. Money Loan
22.11.17
01:02
online quick loans no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans</a> quick payday loan today <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loan online</a>
1916. Joeslamp
21.11.17
19:07
online payday loan <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online lenders</a> monthly payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>tribal payday loans online</a>
1915. Easy Payday Loan
21.11.17
19:06
quick pay day loan <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> fast loans <a href=https://quickloans.us.com>quick personal loans bad credit</a>
1914. Pamslamp
21.11.17
17:06
girl cams <a href="https://slutcams.webcam">mature cams</a> free sex webcam <a href=https://slutcams.webcam>free adult webcam chat</a> easy payday loans <a href="https://easypaydayloans.cricket">easy payday loans</a> easy payday loans <a href=https://easypaydayloans.cricket>easy payday loans</a> speedycash <a href="https://instantpaydayloans.trade">instant loans online</a> instant payday loans <a href=https://instantpaydayloans.trade>cash til payday loan</a> instant online loans <a href="https://instantpaydayloans.stream">instant payday loans</a> instant payday loans <a href=https://instantpaydayloans.stream>advance payday loans</a> college paper <a href="https://collegepaper.science">college essay</a> college essays <a href=https://collegepaper.science>college essays</a> payday cash loan <a href="https://directlenderspaydayloans.cricket">direct lenders payday loans</a> direct payday lenders <a href=https://directlenderspaydayloans.cricket>payday loans direct lenders</a> adultchat <a href="https://fuckshow.bid">fuck show</a> cfnm show <a href=https://fuckshow.bid>one on one chat rooms</a> online payday loan lenders <a href="https://bestpaydayloanonline.stream">online payday loan lenders</a> instant online payday loan <a href=https://bestpaydayloanonline.stream>online payday loan lender</a> write my paper <a href="https://writemypaperforme.cricket">write my paper for me</a> write my paper for me <a href=https://writemypaperforme.cricket>scdl assignments help</a>
1913. Loan Cash
21.11.17
16:01
short term payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>apply for a loan</a> cashloans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a>
1912. Payday Loans Online
21.11.17
12:54
quick short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>loans short term unsecured</a> easy loan <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a>
1911. Get A Loan
21.11.17
06:59
tribal loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>best personal loan interest rates</a> payday loans bad credit no fees <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>guaranteed loan approval with bad credit</a>
1910. Getting A Loan
20.11.17
21:57
bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans with bad credit</a> payday loans bad credit direct lenders <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>small personal loans online</a>
1909. Pay Day Loans
20.11.17
18:59
fast loans lenders <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans for bad credit</a> quick personal loans with no credit check <a href=https://quickloans.us.com>fast loans no credit</a>
1908. Jordanbow
20.11.17
17:40
Привет!
Как вы считаете, положительные комментарии о вашей компании
в сети увеличивают ваши продажи?
Мы знаем, что ваши клиенты интересуются тем, что пишут о вас в интернете.
У нас есть отличное решение для вас - написание и размещение положительных
комментариев о вас в интернете.
По ссылке вы можете заказать отзывы с хорошей скидкой
Интересно?

http://clck.ru/C4mKx
1907. Easy Payday Loan
20.11.17
15:59
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> short term loan no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term payday loans</a>
1906. Joeslamp
20.11.17
12:19
write my essay service <a href=https://essaywritingservices.us.com>buy essay online cheap</a> best essay writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing service</a>
1905. Quick Loans
20.11.17
09:51
quick payday loans <a href=https://quickloans.us.com>i need a loan fast with bad credit</a> quick and easy loan <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans reviews</a>
1904. Online Payday Loan
20.11.17
03:53
fast loans <a href=https://quickloans.us.com>quick loans rates</a> quick personal loans with no credit check <a href=https://quickloans.us.com>where to get a loan fast</a>
1903. Joeslamp
20.11.17
03:44
buy an essay <a href=https://buyessay.us.com>college admissions essay help</a> buy my essay <a href=https://buyessay.us.com>buy essays</a>
1902. A Payday Loan
19.11.17
21:47
short term loans no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans no credit checks</a> short term loan no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans with bad credit</a>
1901. Loan Cash
19.11.17
18:50
quick personal loans online <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> personal loans quicken <a href=https://quickloans.us.com>quick money loan</a>
1900. Instant Online Loans
19.11.17
12:49
quicken loans rates <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> quick loans no credit check <a href=https://quickloans.us.com>loans quickly</a>
1899. Cash Advance
19.11.17
09:45
payday loans direct lenders <a href=https://shorttermloans.us.com>speedy loan</a> money loans with bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans oklahoma</a>
1898. Personal Loans
19.11.17
06:47
short term bad credit loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term fast cash loans</a> short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term fast cash loans</a>
1897. Speedy Cash
19.11.17
01:11
fast loans online <a href=https://quickloans.us.com>quick loans today</a> loans quick cash <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans in tennessee</a>
1896. Money Loan
19.11.17
00:44
quick easy loans online <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> easy acceptance loans <a href=https://quickloans.us.com>easy personal loans for bad credit</a>
1895. Online Lenders
18.11.17
21:42
bad credit loans maryland <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit loans now</a> personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
1894. Speedycash
18.11.17
18:40
quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quicken loans</a> small quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans online</a>
1893. Getting A Loan
18.11.17
12:38
payday loans for bad credit in pa <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit reviews</a> bad credit personal loans online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>best place for personal loans</a>
1892. Loans
18.11.17
09:38
payday loans bad credit ontario <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> personal loans bad credit az <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a>
1891. Loans Online
18.11.17
06:36
quick cash loans usa <a href=https://quickloans.us.com>quick easy loans bad credit</a> quick loans no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick loans online</a>
1890. Bad Credit
18.11.17
03:37
personal loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a> personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a>
1889. College Paper Writer
18.11.17
02:10
buy an essay <a href=https://buyessays.us.com>buy essays</a> buy essay online <a href=https://buyessays.us.com>buy essay online</a>
1888. Getting A Loan
18.11.17
00:33
get a loan with no credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans colorado</a> cash advance loans <a href=https://shorttermloans.us.com>where can i get a personal loan</a>
1887. Quick Loan
17.11.17
18:33
quick loans for bad credit <a href=https://quickloans.us.com>city loan fast cash</a> quick personal loans in new york <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a>
1886. Write Essay Online
17.11.17
17:19
buy essay <a href=https://buyessays.us.com>essay writing help uk</a> buy essay online <a href=https://buyessays.us.com>order essay online cheap quick</a>
1885. Quick Loans
17.11.17
12:27
short term payday <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a> short term loans no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a>
1884. My Paper Writer
17.11.17
10:30
order essay online <a href=https://buyessays.us.com>writing a college essay about yourself</a> buy an essay for college <a href=https://buyessays.us.com>buy essay online</a>
1883. Personal Loans
17.11.17
06:29
quick decision loans <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans</a> personal loans quick <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans</a>
1882. Quick Loans
17.11.17
03:26
easy loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> payday loans san diego <a href=https://shorttermloans.us.com>private personal loans</a>
1881. Joeslamp
17.11.17
00:45
personalloan <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> personal loans online bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a>
1880. Cash Loan
16.11.17
18:20
quick loans online <a href=https://quickloans.us.com>quick loans for bad credit same day</a> quick loans with no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick pay day loans</a>
1879. Jamesslamp
15.11.17
12:56
custom essay writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing services review</a> essay writing service https://essaywritingservices.us.com - buy custom essay
1878. Jamesslamp
15.11.17
03:28
payday loans bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>https://loansforbadcredit.us.com</a> bad credit payday loans direct lenders https://loansforbadcredit.us.com/ - online payday loans for bad credit
1877. Jamesslamp
15.11.17
02:18
payday loans with no credit check <a href="https://fastpaydayloan.trade">direct lenders immediate payment loans</a> best payday loan <a href=https://fastpaydayloan.trade>best payday loan</a> direct payday lenders <a href="https://paydaylendersdirect.cricket">paydayloans</a> direct payday lenders <a href=https://paydaylendersdirect.cricket>direct payday lenders</a> loans online no credit check <a href="https://smallonlinepaydayloans.trade">small online payday loans</a> advance cash payday loan <a href=https://smallonlinepaydayloans.trade>direct loans</a>
1876. Jamesslamp
14.11.17
06:40
essay prompts <a href="https://essayprompts.webcam">essay writer</a> college essay prompts <a href=https://essayprompts.webcam>argumentative essay</a> direct lenders payday loans <a href="https://directpaydaylenders.bid">payday loan</a> direct payday lenders <a href=https://directpaydaylenders.bid>direct payday loan lenders</a> direct lender <a href="https://paydaylendersdirect.cricket">online loan</a> payday lenders direct <a href=https://paydaylendersdirect.cricket>paydayloan</a> adult chats <a href="https://adultchats.science">adult cam</a> adult chats <a href=https://adultchats.science>adult chats</a> help with dissertation writing <a href="https://paperwritingservice.trade">buy assignments online</a> essay writing <a href=https://paperwritingservice.trade>writing a paper</a>
1875. Jamesslamp
14.11.17
02:01
payday loans bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans for bad credit</a> bad credit loans direct lenders https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans bad credit
1874. Jamesslamp
13.11.17
15:47
buy essay without plagiarism <a href=https://buyessay.us.com>write a college essay</a> websites for essays https://buyessay.us.com - buy essay without plagiarism
1873. Getting A Loan
13.11.17
11:02
quick cash loans usa <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans reviews</a> personal loans quick <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans direct lenders</a>
1872. Online Payday Loans
13.11.17
04:01
short term loans no credit checks <a href=https://shorttermloans.us.com>instant short term loans</a> short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>cash loans online</a>
1871. Joeslamp
11.11.17
08:52
bad credit personal loans online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> bad credit personal unsecured loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit</a>
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.2102