Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« ноември 2017 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Връзка с мен

Публикации 22:47
« Обратно
Вземи в gLOG
Психосоматични фактори при кожни заболявания
Кожата, която включва косата и ноктите, е един от най-големите и най-забележителните органи в тялото. Тя е водоустойчива, миеща се, еластична, самовъзстановяваща се и осезателна. Предпазва ни от загуба на вода и поемане на вода, като същевременно ни позволява да дишаме; защитава ни от инфекции и досег с чужди вещества и регулира телесната ни температура.
През кожата ние опознаваме света и той ни опознава чрез нея. Кожата пламва от гняв или срам, изчервява се от любов или смущение, пребледнява от шок, настръхва от студ и очакване или се поти от усилие или страх. Всяка емоция поражда реакция в кожата, която може да бъде измерена електрически. Както пише Джозеф В. Клаудер, “Душата влияе на кожата по-силно от всеки друг орган...Кожата е орган, който по значението си в изразяването на емоциите е сравним само с очите”.
Кожата отразява с какво се храним, колко продължително спим и дали приемаме алкохол.
Кожата е най-външното проявление на нашето най-съкровено същество: чрез нея ние общуваме и си взаимодействаме с другите. Тя представлява границата между нас и света, средище на вътрешното и външното. Ето защо кожните заболявания често са свързани с проблеми в общуването, особено ако то застрашава по някакъв начин нашите граници.
Докосването преминава през тези ограничения, пресичайки нашите граници като стига до чувствата ни. Докосването е най-основната форма за общуване, предаване на любов, нежност, лечение, сигурност, увереност, безопасност и страст. Бебето може да умре, ако не го докосват достатъчно, а лишени от човешки контакт, възрастните могат да развият сериозни ментални заболявания и травми.
Докосването е естествена част от близостта, но физическият контакт невинаги е приятен; той може да породи страх да не ни наранят или чувство за уязвимост и незащитеност. Страхът от докосване показва по-дълбокия страх от себеразкриване, може би вследствие на предишно докосване, което е било насилствено. Възможно е човекът да се чувства омърсен или грозен, да изпитва срам или вина.
Лицето е тази част от нас, която първа се среща със света и по която най-често ни преценяват. Ние прекарваме страшно много време и даваме много пари в опит да подобрим лицето си, за да го социално приемливо осигурявайки си маска, зад която да скрием чувствата си.Лицата могат да бъдат открити или затворени, отпуснати или напрегнати, доверчиви или подозрителни, щастливи или тъжни – лицето показва всичко, което става под повърхността. Колкото повече се чумерим, толкова повече мускулите ще придобият този намръщен вид; колкото повече се усмихваме, толкова повече лицето ни ще изглежда непринудено.
Противоречивите чувства, самоувереността, ненавистта към себе си, необузданите страсти, стаените чувства или болката – всички те се изписват върху лицето под формата на петна, обриви или други кожни възпаления. Много сухата кожа показва стаени емоции, въздържане от общуването и чувствата. Мазната кожа разкрива излишък от емоции – често страстни или твърде гневни – които не намират отдушник. Всяко петно по лицето е вътрешна болка, избила навън.

Акне

Акнето обикновено се появява през юношеството и ранната младост и представлява изригване на всички противоречиви и потиснати чувства, заключени вътре в нас. На този етап от живота е много трудно да имаме добро самочувствие. Всичките ни постъпки изглеждат глупави или погрешни; нямаме самочувствие и често не можем да се понасяме. Животът ни се струва несправедлив и като че ли се заяжда с нас – а всъщност болката идва от нашия вътрешен конфликт.
Объркването, което характеризира преминаването от детството в зрелостта, е огромно. Това е период, когато колебливо откриваме кои сме като личности, разтърсвани от мощни сексуални пориви без отдушник. Фантазиите изобилстват, всяко чуждо докосване може да подтикне хормоните да “полудеят” от желание. Акнето отразява дълбочината на бушуващите в тялото емоции – копнежът за изява се проявява в обривите. Това е вътрешен вик да престанем да се критикуваме, молба да се приемем и да открием вътрешната си красота.

Акне розацея

Засягащо най-често жените на средна възраст, това заболяване води до зачервяване на бузите и носа вследствие на разширени кръвоносни съдове, последвано от избиване на пъпки. Обикновено се свързва с неправилно хранене или тютюнопушене, алкохол, цироза на черния дроб, то показва още потиснат гняв или негодувание – проблеми, свързани с енергията на черния дроб. Тъй като розацеята засяга лицето, тя подсказва чувство за отхвърленост и липса на утвърждаване от страна на околните, пораждащо горчивина и неудовлетворение.

Гъбички на краката

Сърбежът, напукването и зачервяването на кожата между пръстите на краката се причинява от често срещана гъбична инфекция, която лесно плъзва в общи помещения като съблекални и плувни басейни. Пръстите на краката представляват нашето вглъбяване в подробностите и по-специално в посоката, в която отиваме и всичко предстоящо. Дали не трябва да се заемем с някакви досадни детайли? Дали нещо не ни дразни, ядосва или ни влиза “под кожата”? Какво ни кара “ да се пукаме по ръбовете”? Вървим ли в желаната от нас посока?

Циреи

Циреите се причиняват от инфекция на космения фоликул, когато съпротивителните сили на организма са слаби и бактериите се размножават. Той подсказва за изригване на гневни и възпалени емоции или нечисти мисли, насочени към партньор, родител или нас самите. Възможно е тези чувства да са ферментирали или трупали енергия доста време преди избиването на цирея. Емоциите буквално кипват, образувайки гноен връх, който иска да се разпука. Циреите по лицето обикновено показват, че сме ядосани за нещо, което не искаме да приемем или да разрешим; ако са на гърба, вероятно става въпрос за проблем, от който се опитваме да се скрием.

Натъртване

Когато се ударим някъде и се натъртим, това означава, че вървим в погрешна посока или вършим нещо нередно. Символично се удряме в тухлена стена. Дали не се опитваме да постигнем невъзможното и не гледаме какво се задава насреща ни? Дали не гледаме твърде далеч напред, вместо да обръщаме внимание на непосредствените подробности? Дали не се сблъскваме постоянно с едни и същи проблеми вътре в нас? Натъртеното място е болезнено и изисква нежност и внимание. Понякога мястото се възпалява. Изразяваме ли гнева си или го държите заключен в нас? Дали някой не ни нанася емоционални удари? Честите контузии могат да показват, че се чувстваме убити от живота; те отразяват позицията на жертвата, според която трябва да понасяме мълчаливо каквото ни дойде на главата. Дали не трябва да поемем отговорност за положението си и да не позволяваме повече да ни удрят?

Изгаряне

Проблемите тук се асоциират с нашата връзка със света. Това подсказва, че “си играем с огъня” и трябва да внимаваме повече, особено в областите на емоционална опасност, тъй като изгарянето означава загуба на защитната ни покривка. Малките изгаряния ни напомнят да следим детайлите, да спазваме границите, да не посягаме твърде бързо, без преди това да проверим какво има там. По-големите изгаряния показват, че вътре в нас пламтят някакви много разгорещени емоции – гняв, неудовлетворение или болка. Изгарянията предизвикват силна чувствителност и често прекъсват физическите контакти с околните. Дали не се нуждаем да останем насаме със себе си, да се вгледаме навътре? Дали не ни трябва време да излекуваме не само повърхностната рана, но и раната вътре в нас?

Мазоли и загрубяла кожа

Местата със загрубяла и вроговена кожа показват, че мисловните модели – като страх или предразсъдъци – са станали закостенели, фиксирани или блокирани. Мазолът е нещо кораво и безчувствено. Натрупването на кожа умъртвява способността ни да чувстваме и приемаме външно влияние. То е като защитна стена, която не позволява никакво доверяване или открито общуване с другите. Ако мазолът е на краката, значи почвата, на която стоим, е станала непоклатима и установена; като не позволява промяна или движение, или отпускане в потока. Вместо това има съпротива и вътрешна закостенялост.

Порязване

Порязването е като ментална рана, психическо нараняване от нещо извън нас (поразяването се причинява от външен предмет, а не от вътрешно изриване) или понеже сме посегнали и сме стигнали прекалено далеч. Порязването засяга способността да се защитаваме и отслабва границите ни. Дали нещо или някой не е нарушил личното ни пространство? Малките порязвания могат просто да ни подсещат да се вглеждаме в детайлите, да следим как ни влияе психически и емоционално заобикалящата среда. Големите порязвания показват, че вероятно се чувстваме прерязани от някого и това ни внушава нещо, накълцани или отрязани от някого и това ни внушава усещане за незащитеност и уязвимост. Няма къде да се скрием; границите ни са изложени на показ.

Дерматит

Дерматитът е понятие, което обхваща широк спектър от кожни възпаления, причинявани от стрес, инфекции или алергии. Раздразнението показва, че нещо ни тревожи, предизвиквайки повърхностна реакция. Кожните проблеми са начин да задържим света на разстояние. Дали някой или нещо не ви дразни или ни влиза под кожата? Или се чувстваме прекалено изложени, уязвими и чувствителни?
Екземата сочи за силна чувствителност към заобикалящите ни условия и емоции. Тя ограничава физическия контакт, създавайки сякаш сфера, която ни предпазва от чуждо докосване. Има ли области на контакт и общуване, които ни дразнят? Страх от интимност? Заключваме ли се в себе си от страх да излезем от черупката си? Изолираме ли се, когато всъщност копнеем за човешка близост? Дали не сме прекалено чувствителни към някого или нещо?
Още през 1916 г. Джелифе и Ейвънс описват случай на псориазис, твърдейки, че психологическите фактори, т.е. ексхибиционистките тенденции, имат в тази ситуация първостепенно етиологическо значение. Известно е, че при екзема и невродермит садомазохистичните и ексхибиционистките тенденции корелират с кожните симптоми. В няколко случая е наблюдаван следният динамичен модел: демонстрацията на тялото, което иска да получи внимание, любов и одобрение, с други думи ексхибиционизмът, се използва като оръдие за съперничество и предизвиква чувство за вина – така кожата се използва като средство за ексхибиционизма и става обект на заболяване. Ф. Дойч и Р. Надел също са описали нарцистични и ексхибиционистки личностни черти.
При тези заболявания голямо етиологично значение има разчесването. Психоаналитичните изследвания показват, че важен фактор в разчесването са агресивните импулси, които вследствие на чувството за вина се отклоняват от своята първоначална цел и се обръщат срещу самия човек. Показателен е следният случай, изследван от Шпигел в Чигагския институт по психоанализа.
22-годишна болна с бял цвят на кожата, неомъжена девойка била изпратена за лечение на повтарящи се пристъпи на силен невродермит. Обривите, които се появявали предимно на горните и долните крайници и на лицето, имали екземен характер и представлявали отделни червени участъци със сърбеж. Болната яростно ги разчесвала, особено по време на сън, докато започвала да тече кръв, което я обезобразявало. Тя се консултирала с много дерматолози и обикновено й казвали, че не могат да й помогнат, защото състоянието й е предизвикано от емоционални фактори – извод, който тя сама направила на базата на редовното четене на психологическа литература.
Кожните обриви се появявали и изчезвали през целия живот на болната. За пръв път екземата се появила у нея една седмица след раждането й. Майка й по време на бременността била силно разстроена от случайната смърт на седемгодишния си син, а след това от последвалия развод с мъжа й. Детството на болната преминало в домовете на различни роднини, където тя винаги се чувствала незащитена заради плахостта на майка си и своя статут, който на практика се свеждал до домашна прислужница. В училище болната била стеснителна и социално дезадаптирана, но проявявала добри качества в учението. Тя страдала силно от усещането, че не е като другите и че е ненужна заради екземата, липсата на баща и нормален семеен живот. Но по време на учението в университета с физическото съзряване тя се активизирала и получила социално признание. След университета тя си намерила добра работа и завързала връзки с различни мъже. Всички тези отношения прекъсвали и разривите в отношенията се съпровождали с тежки пристъпи на екземата. В периода, когато тази повтаряща се картина започнала за заплашва възможностите й да работи и да има нормални междуличностни отношения, тя решила да се обърне към лекар.
Започнал курс по психоанализа и болната веднага получила мазохистична невроза. Едновременно с обострянето на кожните обриви болната постоянно очаквала да бъде отхвърлена от терапевта, изпитвала също и чувство на вина заради агресията и еротичните желания. Тези чувства се смесвали при нея в отношенията с мъжете, които се характеризирали с доста бързо удовлетворение на сексуалните импулси и били съпровождани с депресия, чувство на вина и агресия, когато научавала, че мъжът няма намерение да се жени за нея. Именно в този момент кожните обриви винаги достигали до максимума си. По време на психоанализата станало ясно, че болната възприема терапевта (и някои други мъже) като отдавна изгубения си баща. Върху тези заместващи бащата фигури болната насочвала своите зависими орални въжделения и желания за топлина, уют... След фрустрацията на тези желания при нея се появявала агресия и чувство на вина. Тези чувства частично се регулирали с проекцията на отговорността по формулата “всички мъже са свине”, а също и с кожен израз на афекта. Своите агресивни чувства тя изразявала с разчесване и полученото в резултат уродство изобразявало срам, унижение, неприемане. В този момент, чувствайки се съвършено недостойна за любов, болната се опитвала да се свърже в телесни отношения с майка си и след неуспешно завършване на опита влизала в депресия. Близо до самия край на цикъла се появявала маскулинна форма на протест, болната започнала да отделя повече внимание на работата си, странейки от тесни връзки с жени и мъже, афектът при нея започвал да се омекотява и състоянието на кожата се подобрявало.
За три години терапия болната постепенно осъзнала своя повтарящ се модел и в края на краищата могла да изгради немазохистични отношения с мъжа, за който след това се омъжила. В резултат на намаляването на агресията и чувството на вина тя могла да си позволи да изпита удовлетворение от тези отношения. Кожните обриви изчезнали и повече не се появили.
Лющещата се и белещата се кожа показва, че нашите граници са тънки и нестабилни, лесно поддават, вследствие на което ние лесно се влияем от другите и нямаме почти никакво чувство за идентичност. Състоянието може да означава още, че сме като змия, която си сменя кожата,отървавайки се от старите си навици, за да даде път на новите, но не можем или се страхуваме да се разделим с тях. Трябва да излющим старите пластове на мислене.
Обривът разкрива, че действаме твърде прибързано или че нещо ни притеснява сериозно. Дали не поемаме повече рискове, отколкото би трябвало? Дали не правим прибързани заключения, преди да сме изслушали цялата история? Или някой ни кара да се чувстваме разпалени и много нервирани? Дали не сме направили нещо, от което се срамуваме и сега се чувстваме виновни? Или пък сме алергични към някого или нещо?
Сърбежът е дращене по повърхността – значи нещо отвътре се опитва да привлече вниманието ни, понеже иска да излезе навън или нещо отвън се опитва да ни раздразни и да се вмъкне под кожата ни. Сърбежът ни подлудява от неудовлетворение. Какво се опитва да излезе навън? Дали не трябва да огласим нещо? Или някой ни дразни до лудост? Самото чесане е опит да се отстрани досадната причина. Дали не се опитваме да се отървем от нещо или някого? Чесането може да показва и потисната агресия. Дали не ни се иска да ударим някого?

Меланома

Ракът на кожата се среща все по-често, тъй като дупките в озоновия слой водят до прекомерно излагане на вредните слънчеви лъчи. Това заболяване е пряко свързано с околната среда, особено в страни като Австралия. Все пак меланомата често засяга хора, които изобщо не са се излагали на вредните слънчеви лъчи, така че психоемоционалният компонент е много силен.
Меланомата подсказва, че нашите граници са били нарушени. Сигурно сме били подложени на силен стрес, емоционално напрежение или вътрешен конфликт, вследствие на което сме се почувствали незащитени и уязвими? Възможно е да изпитваме неприязън към себе си или да не се грижим за себе си; да се подчиняваме на чуждите желания и да пренебрегваме собствените си нужди; или да се разкъсваме в някакъв дълбоко вкоренен конфликт относно физическия контакт и докосването.

Потене

Потните жлези са част от системата за контрол на телесната температура, така че когато навън стане топло, ние охлаждаме тялото с вода. Прекомерното потене обикновено се наблюдава, когато емоциите ни са твърде разгорещени и ние се нуждаем от отдушник – отвътре кипим от сконфузване, срам, гняв или страст. Студената пот се свързва със страха, най-вече с дълбокия страх от общуването или конфронтацията и с чувството за несигурност и незащитеност. Потенето се дължи и на прекалена нервност или срамежливост, което изисква да се отпуснем вътре в себе си.


Кокоши трън и брадавици

И двете се причиняват от вирус, като кокошите тръни излизат на краката, докато брадавиците могат да се появяват навсякъде. Има две основни връзки с тялото и ума. Едната е чувството за нарушаване на личната неприкосновеност, което предизвиква силна реакция. Когато вирусът ни завладее, нещо прониква през външния защитен слой и това поражда усещане за отвращение и погнуса – ние се чувстваме уязвими и безсилни, сякаш сме жертва на тази чужда енергия. Какво ни яде? Какво е проникнало през границите ни и сега се разполага в нас като у дома си? Кокошите тръни се вкопават в краката и причиняват немалко болка.Те могат да ни пречат да стъпим здраво на земята. Има ли някаква ситуация, която ни измъчва, но не правим нищо по въпроса? Трябва ли да сме по-твърди и ясни в отстояването на собствените си нужди?
Другият аспект е ненавистта към себе си или отхвърлянето на определени части – може да сме настроени толкова негативно към дадена част от нас, че тя да не превърне в отделно, грозно нещо. Брадавиците могат да се дължат на убеждението, че не сме привлекателни и не заслужаваме да бъдем обичани. Много често засегнатата част от тялото символизира силни чувства на срам или вина, които ни се иска да скрием или замаскираме. Необходимо е да ги обсипем с любов – да ги признаем за неразделна част от цялото ни същество.
Ефективната терапия на подобни кожни заболявания изисква съгласувано психологично и медицинско лечение. При това психотерапията трябва да въздейства върху лежащите в основата на това състояние емоционални фактори.


Използвана литература:

Деби Шапиро, С. 2006, „Вашето тяло говори”, Аратрон
05 Февруари 10, 22:47    Коментари (6742)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
6742. Kafhv713s
17.11.17
13:50
Xxx Fuck Sunny Leone. Alvin sex video. <a href="http://pornonaft.net">http://pornonaft.net</a> Tamal Xnxx. Ela pasion sex.
6741. Joeslamp
17.11.17
11:41
guaranteed loan bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> immediate loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a>
6740. Joeslamp
17.11.17
09:42
Discover More <a href=https://essaywritingservices.us.com>step to write an essay</a> school assignments <a href=https://essaywritingservices.us.com>best essay writing service reviews</a>
6739. Define Assignments
16.11.17
22:33
buy an essay <a href=https://buyessays.us.com>buy an essay online cheap</a> writing an essay for college <a href=https://buyessays.us.com>essay online buy</a>
6738. Write An Essay
16.11.17
17:22
order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online cheap</a> buy essay <a href=https://buyessay.us.com>buy law essay uk</a>
6737. Payday Loan
16.11.17
07:32
need cash now with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>how do personal loans work</a> how to get a quick loan with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a>
6736. Jamesslamp
15.11.17
17:05
nursing essay help <a href=https://buyessay.us.com>buy essay without getting caught</a> buy essay online https://buyessay.us.com - buy essay online
6735. Btgoe920u
15.11.17
06:40
Sexy actress hindi. <a href="https://pornframe.net">https://pornframe.net/</a>
6734. Jamesslamp
14.11.17
11:10
direct payday lenders <a href="https://directpaydaylenders.loan">direct payday lenders</a> direct payday lenders <a href=https://directpaydaylenders.loan>advance payday loans online</a> payday loans no credit check <a href="https://directlendersonlineloans.bid">direct lenders payday loans</a> direct lenders online loans <a href=https://directlendersonlineloans.bid>online installment loans</a> best payday loans online <a href="https://smallonlinepaydayloans.trade">payday loan online</a> the best online payday loans <a href=https://smallonlinepaydayloans.trade>easy online payday loans</a> best essay writing service <a href="https://bestessaywritingservice.stream">essay writing</a> admissions essays <a href=https://bestessaywritingservice.stream>essay writing service</a> online payday loan lenders <a href="https://paydayloanlenders.science">payday loan lenders</a> online payday loan lender <a href=https://paydayloanlenders.science>online payday loan lenders</a> pay day lenders <a href="https://directloanlenders.bid">payday lenders direct</a> payday loan online <a href=https://directloanlenders.bid>payday loan direct lenders</a>
6733. Jamesslamp
14.11.17
10:50
cam live porn <a href="https://liveporncam.trade">cam live porn</a> live porn cam <a href=https://liveporncam.trade>webcams porn</a> essay writer <a href="https://applicationessay.bid">research essay</a> college essay <a href=https://applicationessay.bid>application essay</a> direct payday lenders <a href="https://paydaylendersdirect.trade">payday lenders direct</a> online loans no credit check instant approval <a href=https://paydaylendersdirect.trade>direct payday lenders</a> fast payday loan <a href="https://fastpaydayloan.trade">fast payday loans</a> fast payday loans <a href=https://fastpaydayloan.trade>payday loan</a> direct payday lenders online <a href="https://directpaydaylenders.bid">direct payday lenders</a> direct lenders payday loans <a href=https://directpaydaylenders.bid>direct payday lenders online</a> paper writing <a href="https://writingapaper.webcam">paper writing</a> writing a paper <a href=https://writingapaper.webcam>help writing essays for college</a> no credit check payday loans <a href="https://easypaydayloansonline.webcam">best payday loans online</a> easy online payday loans <a href=https://easypaydayloansonline.webcam>easy payday loans online</a>
6732. Jamesslamp
14.11.17
03:37
help me write my essay <a href=https://writemyessay.us.com>help my essay</a> essays https://writemyessay.us.com - HTTPS://WRITEMYESSAY.US.COM
6731. Pgved568q
14.11.17
02:38
Xxxx Girl Hot. <a href="http://pornchu.com/">http://pornchu.com/</a>
6730. Jamesslamp
13.11.17
22:46
pay for assignment <a href="https://buyanessay.trade">college papers</a> buy essay online <a href=https://buyanessay.trade>buy an essay</a> free sex cam chat <a href="https://freeporncams.stream">sex web cam</a> chat sex <a href=https://freeporncams.stream>webcam masturbation</a> best payday loan <a href="https://bestpaydayloan.webcam">best payday loan</a> best payday loan <a href=https://bestpaydayloan.webcam>best payday loan</a> do my algebra problem <a href="https://bestessaywritingservice.stream">cengage online homework</a> best essay writing service <a href=https://bestessaywritingservice.stream>writing my essay</a> paper writing service <a href="https://paperwritingservice.trade">paper writing service</a> paper writing service <a href=https://paperwritingservice.trade>writing a research paper conclusion</a> write essay <a href="https://scholarshipessay.webcam">write essay</a> write essay <a href=https://scholarshipessay.webcam>college essay</a> direct loan lenders <a href="https://directloanlenders.bid">direct payday lenders</a> direct payday lenders online <a href=https://directloanlenders.bid>quick cash loan</a> essay writer <a href="https://applicationessay.bid">essay help</a> essay writer <a href=https://applicationessay.bid>application essay</a> easy online payday loans <a href="https://onlinepaydayloans.science">online payday loans</a> best online payday loans <a href=https://onlinepaydayloans.science>online payday loans</a> online payday loans <a href="https://onlinepaydayloans.bid">fast online payday loans</a> online payday loans <a href=https://onlinepaydayloans.bid>payday loans online</a>
6729. Jamesslamp
13.11.17
22:04
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a> direct lenders payday loans https://shorttermloans.us.com - loans short term no credit check
6728. Personal Loans
13.11.17
00:42
personal loans for bad credit in ohio <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> bad credit loans instant approval <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
6727. Loans For Bad Credit
12.11.17
18:34
short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans no credit check</a> credit loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans direct lenders</a>
6726. Speedycash
12.11.17
06:55
quick cash loans reviews <a href=https://quickloans.us.com>fast loans</a> easy personal loan approval <a href=https://quickloans.us.com>quick loans in pa</a>
6725. Payday
12.11.17
02:59
short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>guaranteed payday loans direct lenders</a> short term payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>bad credit loans not payday loans</a>
6724. Joeslamp
11.11.17
20:40
payday express <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans direct lenders</a> loans for bad credit <a href=https://paydayloans.us.org/>cash advance</a>
6723. Joeslamp
11.11.17
02:39
bad credit loans direct lenders <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>online payday loans for bad credit</a> bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loan</a>
6722. Speedy Cash
10.11.17
23:24
quickloans <a href=https://quickloans.us.com>payday loans quick cash</a> loans quick cash <a href=https://quickloans.us.com>quick loans for bad credit</a>
6721. Jamesslamp
10.11.17
22:46
lesbian show <a href=https://webcamsex.us.com>adult webcams</a> webcam sex https://webcamsex.us.com - web cam porno
6720. Jamesslamp
10.11.17
18:27
write my essay online <a href=https://writemyessay.us.com>write essay</a> write my essay online https://writemyessay.us.com - buy an essay
6719. Online Payday Loans
10.11.17
13:42
mobile loan <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a> short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>guaranteed payday loans</a>
6718. Joeslamp
09.11.17
01:48
buy essay cheap <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> buy essay <a href=https://buyessay.us.com>help with essay writing for university</a>
6717. Jamesslamp
09.11.17
01:33
payday loan online <a href="https://bestpaydayloan.webcam">best payday loan online</a> best payday loan online <a href=https://bestpaydayloan.webcam>payday loan online</a> i need help with math homework <a href="https://writingapaper.webcam">writing a paper</a> writing a paper <a href=https://writingapaper.webcam>writing a paper</a> online payday loans <a href="https://onlinepaydayloans.science">online payday advance</a> online payday loans <a href=https://onlinepaydayloans.science>easy online payday loans</a> direct payday loan lenders <a href="https://directpaydaylenders.bid">direct payday lenders</a> direct lenders payday loans <a href=https://directpaydaylenders.bid>payday cash advance loan</a> advance cash payday loan <a href="https://paydayadvanceloan.trade">online payday advance loan</a> payday loans <a href=https://paydayadvanceloan.trade>payday advance loan</a>
6716. Wjuww564d
09.11.17
00:36
Mya g porn. <a href="https://javlibrary.mobi">https://javlibrary.mobi</a> Sex In Office Boss. Maranda cosgrove sex.
6715. Joeslamp
08.11.17
21:14
help with an essay <a href=https://buyessay.us.com>buy an essays</a> buy an essay <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online</a>
6714. Joeslamp
08.11.17
18:03
fast loans no credit check <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a> pay day loan <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a>
6713. Joeslamp
08.11.17
13:31
money loans with bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> short term loans for bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans with bad credit</a>
6712. Joeslamp
08.11.17
10:58
http://WriteMyEssay.us.com/ <a href=https://writemyessay.us.com>help me write my essay</a> paper writer <a href=https://writemyessay.us.com>write essay for money</a>
6711. Buy A Essay
08.11.17
03:14
buy essay online <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> online essay <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay for college</a>
6710. Assignment Operators
08.11.17
03:13
college essay writer for pay <a href=https://collegeessay.us.com>help writing a college essay</a> college essays <a href=https://collegeessay.us.com>help writing an essay for college</a>
6709. Online Essay Writing
08.11.17
00:18
order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essays online</a>
6708. Online Homework
07.11.17
23:59
college essays help <a href=https://collegeessay.us.com>writing a college admissions essay</a> buy college essays <a href=https://collegeessay.us.com>admission essay help</a>
6707. Buy Essay Paper
07.11.17
20:14
writing a college level essay <a href=https://collegeessay.us.com>help writing an essay for college</a> help to write essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essay writing help</a>
6706. Joeslamp
07.11.17
19:14
help with my essay <a href=https://writemyessay.us.com>write my papers</a> websites that write essays for you <a href=https://writemyessay.us.com>custom essay writing service</a>
6705. Joeslamp
07.11.17
14:53
online loans bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term payday loans</a> short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a>
6704. Joeslamp
06.11.17
17:21
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a> no fee loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loan lenders</a>
6703. Write Essay For Me
06.11.17
17:08
help writing a essay <a href=https://buyessays.us.com>buy essay</a> help to write essay <a href=https://buyessays.us.com>help with an essay</a>
6702. Buy Essays Papers
06.11.17
10:45
order essay online cheap <a href=https://buyessay.us.com>help write essay</a> where can i buy essays <a href=https://buyessay.us.com>online essay</a>
6701. Speedy Cash
05.11.17
19:30
payday loans for bad credit texas <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a> long term loans for bad credit online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans with bad credit</a>
6700. Jamesslamp
05.11.17
05:10
https://onlineloans.us.com/ <a href=https://onlineloans.us.com/>online payday loans</a> payday loans online https://onlineloans.us.com/ - payday loans online
6699. MyronIdowl
05.11.17
00:33
http://bestrxpricee.com http://bestrxpricee.com - buy viagra cheap online buy viagra in canada <a href=" http://bestrxpricee.com ">buy viagra cheapest</a> can you buy viagra over the counter
6698. MyronIdowl
05.11.17
00:33
http://bestrxpricei.com http://bestrxpricei.com - viagra female side effects long term side effects of viagra <a href=" http://bestrxpricei.com ">viagra side effects men</a> viagra 100mg side effects
6697. MyronIdowl
05.11.17
00:33
http://bestrxpricet.com http://bestrxpricet.com - female viagra reviews prescription female viagra <a href=" http://bestrxpricet.com ">female viagra for sale</a> female viagra price
6696. MyronIdowl
05.11.17
00:33
http://bestrxpricey.com http://bestrxpricey.com - viagra vs cialis price cialis vs viagra cost <a href=" http://bestrxpricey.com ">viagra vs. cialis</a> viagra vs cialis vs levitra comparison
6695. MyronIdowl
05.11.17
00:33
http://bestrxpricea.com http://bestrxpricea.com - brand viagra for sale cheap viagra for sale <a href=" http://bestrxpricea.com ">herb viagra for sale</a> viagra for sale on ebay
6694. MyronIdowl
05.11.17
00:33
http://bestrxpricem.com http://bestrxpricem.com - how fast does viagra work viagra how does it work <a href=" http://bestrxpricem.com ">how long does it take for viagra to work?</a> how does viagra work chemically
6693. MyronIdowl
05.11.17
00:32
http://bestrxpriceu.com http://bestrxpriceu.com - viagra for women reviews viagra for women liquid <a href=" http://bestrxpriceu.com ">does viagra work for women yahoo</a> viagra for women for sale
6692. MyronIdowl
05.11.17
00:32
http://bestrxpriced.com http://bestrxpriced.com - cheap viagra 100mg cheap viagra from canada <a href=" http://bestrxpriced.com ">viagra online cheap</a> buy cheap viagra online
6691. MyronIdowl
05.11.17
00:32
http://bestrxpricef.com http://bestrxpricef.com - viagra 50 mg price walgreens viagra price cvs <a href=" http://bestrxpricef.com ">pfizer viagra</a> viagra price in usa
6690. MyronIdowl
05.11.17
00:32
http://bestrxpriceq.com http://bestrxpriceq.com - buy generic viagra online online prescription viagra <a href=" http://bestrxpriceq.com ">viagra online no prior prescription</a> viagra online
6689. Jamesslamp
04.11.17
18:48
payday loans bad credit today <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a> personal loans bad credit guaranteed https://badcreditpersonalloans.us.com - personal loans for bad credit
6688. Instant Online Loans
04.11.17
07:31
personal loans with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>unsecured loans bad credit lenders</a> payday loans bad credit online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit dallas</a>
6687. Online Lenders
04.11.17
01:10
easy bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>lowest personal loan interest rates</a> personal loans no credit check <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit dallas</a>
6686. Joeslamp
03.11.17
20:56
https://loansforbadcredit.us.com/ <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a> as example <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a>
6685. Joeslamp
03.11.17
16:33
personal loans bad credit texas <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit ontario</a> bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a>
6684. Online Loan
03.11.17
13:39
personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>how hard is it to get a personal loan</a> bad credit personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
6683. Joeslamp
03.11.17
09:12
naked cam <a href=https://webcamsex.us.com>boob cams</a> sex webcam <a href=https://webcamsex.us.com>free online sex cams</a>
6682. Jamesslamp
02.11.17
18:31
bad credit payday loans direct lenders <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans online bad credit</a> payday loans for bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - bad credit payday loans
6681. Jamesslamp
02.11.17
10:26
chat sex <a href=https://webcamsex.us.com>adult webcams</a> sex webcam https://webcamsex.us.com - adult webcam
6680. Fyzpy944n
02.11.17
09:49
Xvideos Very Hot. <a href="https://pornbit.info">pornbit.info</a> Sexi video cartoon. Ebody porn. Bodybuilding videos free download mp4 hd.
6679. Jamesslamp
02.11.17
08:08
write my papers <a href=https://writemyessay.us.com>write essay online</a> site https://writemyessay.us.com - Visit Website
6678. Jamesslamp
02.11.17
06:11
payday loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>online payday loans</a> direct lenders payday loans https://onlineloans.us.com/ - online loans
6677. Jamesslamp
02.11.17
03:30
write an essay <a href=https://writemyessay.us.com>write my essay</a> buy an essay https://writemyessay.us.com - write my essay
6676. Jamesslamp
01.11.17
23:29
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>online payday loans for bad credit</a> payday loans bad credit https://loansforbadcredit.us.com/ - loans for bad credit
6675. MyronIdowl
01.11.17
17:43
http://generictgrx.com http://generictgrx.com - sildenafil tab 100mg delgra 100mg sildenafil <a href=" http://generictgrx.com ">sildenafil citrate tablets 100mg</a> sildenafil 100mg price
6674. MyronIdowl
01.11.17
17:43
http://genericujrx.com http://genericujrx.com - sildenafil nhs cost sildenafil cost per pill <a href=" http://genericujrx.com ">sildenafil 20mg cost</a> sildenafil 20 mg tablet cost
6673. MyronIdowl
01.11.17
17:43
http://genericqarx.com http://genericqarx.com - sildenafil citrate vs viagra sildenafil citrate 50 mg <a href=" http://genericqarx.com ">sildenafil citrate 20mg</a> sildenafil citrate 20mg tablets
6672. MyronIdowl
01.11.17
17:43
http://genericikrx.com http://genericikrx.com - sildenafil citrate buy online where to buy sildenafil over the counter <a href=" http://genericikrx.com ">buy sildenafil citrate 100mg</a> buy sildenafil online usa
6671. MyronIdowl
01.11.17
17:43
http://generichnrx.com http://generichnrx.com - tadalafil powder for sale tadalafil for sale online <a href=" http://generichnrx.com ">tadalafil liquid for sale</a> tadalafil for sale online
6670. MyronIdowl
01.11.17
17:43
http://genericazrx.com http://genericazrx.com - tadalafil online cheap best place to buy tadalafil online <a href=" http://genericazrx.com ">tadalafil for sale online</a> cheap cost tadalafil online
6669. MyronIdowl
01.11.17
17:42
http://genericsxrx.com http://genericsxrx.com - generic cialis tadalafil best buys tadalafil generic <a href=" http://genericsxrx.com ">generic tadalafil 40 mg</a> generic tadalafil reddit
6668. MyronIdowl
01.11.17
17:42
http://genericrfrx.com http://genericrfrx.com - can i buy sildenafil over the counter is sildenafil over the counter <a href=" http://genericrfrx.com ">over the counter sildenafil citrate</a> can you buy sildenafil over the counter
6667. MyronIdowl
01.11.17
17:42
http://genericwsrx.com http://genericwsrx.com - sildenafil 20 mg walmart sildenafil citrate 20 mg <a href=" http://genericwsrx.com ">sildenafil 20 mg tablet</a> sildenafil 20 mg cost
6666. MyronIdowl
01.11.17
17:42
http://genericyhrx.com http://genericyhrx.com - sildenafil generic price sildenafil price <a href=" http://genericyhrx.com ">sildenafil price canada</a> sildenafil price walmart
6665. Instant Online Loans
01.11.17
15:26
payday loans bad credit ok <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> personalloans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
6664. Jamesslamp
01.11.17
11:12
loan bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term small loans</a> e loans https://shorttermloans.us.com - top 10 payday loans
6663. MyronIdowl
31.10.17
22:52
http://onlinecalpharmacy.com http://onlinecalpharmacy.com - canadian drugs viagra viagra online canadian pharmacy paypal <a href=" http://onlinecalpharmacy.com ">canadian online pharmacy viagra</a> canadian viagra reviews
6662. MyronIdowl
31.10.17
22:52
http://onlinevepharmacy.com http://onlinevepharmacy.com - generic viagra from canada generic for viagra <a href=" http://onlinevepharmacy.com ">is there a generic form of viagra</a> viagra generic canada
6661. MyronIdowl
31.10.17
22:51
http://onlineripharmacy.com http://onlineripharmacy.com - over the counter viagra substitute walmart over the counter viagra substitute gnc <a href=" http://onlineripharmacy.com ">viagra where to buy over the counter</a> best over the counter viagra
6660. MyronIdowl
31.10.17
22:51
http://onlinegapharmacy.com http://onlinegapharmacy.com - buy viagra online without prescription ordering viagra online <a href=" http://onlinegapharmacy.com ">viagra online</a> order viagra online
6659. MyronIdowl
31.10.17
22:51
http://onlinelepharmacy.com http://onlinelepharmacy.com - viagra for young men viagra for men <a href=" http://onlinelepharmacy.com ">benefits of viagra for men</a> herbal viagra for men
6658. MyronIdowl
31.10.17
22:51
http://onlinewopharmacy.com http://onlinewopharmacy.com - viagra tablets in india online purchase purchase viagra no prescription <a href=" http://onlinewopharmacy.com ">safe online purchase of viagra</a> purchase cheap viagra online
6657. MyronIdowl
31.10.17
22:51
http://onlinefopharmacy.com http://onlinefopharmacy.com - order viagra from mexican pharmacy order viagra pills <a href=" http://onlinefopharmacy.com ">viagra online order</a> where can i order viagra online
6656. MyronIdowl
31.10.17
22:51
http://onlinedopharmacy.com http://onlinedopharmacy.com - viagra without a doctor prescription overnight shipping generic viagra without a doctor prescription <a href=" http://onlinedopharmacy.com ">how to get a prescription for viagra without seeing a doctor</a> viagra without a doctor prescription
6655. Jamesslamp
31.10.17
05:59
bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>Home Page</a> instant online loans https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans for bad credit
6654. Qvurh400x
31.10.17
02:23
<a href="http://megogoserial.ru/">все серии</a> мажор
сериал
сериалы-онлайн
смотреть сериалы
сериалы-онлайн
6653. MyronIdowl
30.10.17
23:52
http://apoteket24rx.com http://apoteket24rx.com - hjärtat apoteket apoteket hjärtat göteborg <a href=" http://apoteket24rx.com ">apoteket hjärtat åkersberga</a> hjärtat apoteket
6652. MyronIdowl
30.10.17
23:52
http://apoteketdf24rx.com http://apoteketdf24rx.com - apoteket mina sidor apoteket mina sidor <a href=" http://apoteketdf24rx.com ">apoteket mina sidor recept</a> apoteket mina sidor mobil
6651. MyronIdowl
30.10.17
23:52
http://apoteketgh24rx.com http://apoteketgh24rx.com - köpa viagra köpa äkta viagra <a href=" http://apoteketgh24rx.com ">köpa viagra receptfritt</a> köpa viagra online lagligt
6650. MyronIdowl
30.10.17
23:51
http://apoteketqw24rx.com http://apoteketqw24rx.com - apoteket kronan lund apoteket kronan hallsberg <a href=" http://apoteketqw24rx.com ">apoteket kronan motala</a> apoteket kronan göteborg
6649. MyronIdowl
30.10.17
23:51
http://apoteketzx24rx.com http://apoteketzx24rx.com - viagra pris köpa viagra receptfritt <a href=" http://apoteketzx24rx.com ">viagra before and after</a> viagra flashback
6648. MyronIdowl
30.10.17
23:51
http://apoteketjk24rx.com http://apoteketjk24rx.com - viagra pris sverige viagra pris sverige <a href=" http://apoteketjk24rx.com ">viagra pris</a> pris viagra apoteket
6647. MyronIdowl
30.10.17
23:51
http://apoteketqa24rx.com http://apoteketqa24rx.com - sildenafil sildenafil fass <a href=" http://apoteketqa24rx.com ">viagra sildenafil</a> sildenafil 1a farma
6646. MyronIdowl
30.10.17
23:51
http://apoteketrf24rx.com http://apoteketrf24rx.com - finasteride pris post finasteride syndrome <a href=" http://apoteketrf24rx.com ">finasteride 5mg</a> finasteride accord 1 mg
6645. MyronIdowl
30.10.17
23:51
http://apoteketcv24rx.com http://apoteketcv24rx.com - cialis fass cialis 20 mg pris <a href=" http://apoteketcv24rx.com ">cialis pris</a> cialis 20 mg
6644. Best Essay Writer
30.10.17
02:37
college essays online <a href=https://collegeessay.us.com>help with essay writing for university</a> college admissions essay help <a href=https://collegeessay.us.com>need help writing essay</a>
6643. Ace Homework
29.10.17
23:02
buy essay online <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay cheap</a> essay buying <a href=https://buyessay.us.com>best essay website</a>
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1543