Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« декември 2017 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Връзка с мен

Публикации 22:47
« Обратно
Вземи в gLOG
Психосоматични фактори при кожни заболявания
Кожата, която включва косата и ноктите, е един от най-големите и най-забележителните органи в тялото. Тя е водоустойчива, миеща се, еластична, самовъзстановяваща се и осезателна. Предпазва ни от загуба на вода и поемане на вода, като същевременно ни позволява да дишаме; защитава ни от инфекции и досег с чужди вещества и регулира телесната ни температура.
През кожата ние опознаваме света и той ни опознава чрез нея. Кожата пламва от гняв или срам, изчервява се от любов или смущение, пребледнява от шок, настръхва от студ и очакване или се поти от усилие или страх. Всяка емоция поражда реакция в кожата, която може да бъде измерена електрически. Както пише Джозеф В. Клаудер, “Душата влияе на кожата по-силно от всеки друг орган...Кожата е орган, който по значението си в изразяването на емоциите е сравним само с очите”.
Кожата отразява с какво се храним, колко продължително спим и дали приемаме алкохол.
Кожата е най-външното проявление на нашето най-съкровено същество: чрез нея ние общуваме и си взаимодействаме с другите. Тя представлява границата между нас и света, средище на вътрешното и външното. Ето защо кожните заболявания често са свързани с проблеми в общуването, особено ако то застрашава по някакъв начин нашите граници.
Докосването преминава през тези ограничения, пресичайки нашите граници като стига до чувствата ни. Докосването е най-основната форма за общуване, предаване на любов, нежност, лечение, сигурност, увереност, безопасност и страст. Бебето може да умре, ако не го докосват достатъчно, а лишени от човешки контакт, възрастните могат да развият сериозни ментални заболявания и травми.
Докосването е естествена част от близостта, но физическият контакт невинаги е приятен; той може да породи страх да не ни наранят или чувство за уязвимост и незащитеност. Страхът от докосване показва по-дълбокия страх от себеразкриване, може би вследствие на предишно докосване, което е било насилствено. Възможно е човекът да се чувства омърсен или грозен, да изпитва срам или вина.
Лицето е тази част от нас, която първа се среща със света и по която най-често ни преценяват. Ние прекарваме страшно много време и даваме много пари в опит да подобрим лицето си, за да го социално приемливо осигурявайки си маска, зад която да скрием чувствата си.Лицата могат да бъдат открити или затворени, отпуснати или напрегнати, доверчиви или подозрителни, щастливи или тъжни – лицето показва всичко, което става под повърхността. Колкото повече се чумерим, толкова повече мускулите ще придобият този намръщен вид; колкото повече се усмихваме, толкова повече лицето ни ще изглежда непринудено.
Противоречивите чувства, самоувереността, ненавистта към себе си, необузданите страсти, стаените чувства или болката – всички те се изписват върху лицето под формата на петна, обриви или други кожни възпаления. Много сухата кожа показва стаени емоции, въздържане от общуването и чувствата. Мазната кожа разкрива излишък от емоции – често страстни или твърде гневни – които не намират отдушник. Всяко петно по лицето е вътрешна болка, избила навън.

Акне

Акнето обикновено се появява през юношеството и ранната младост и представлява изригване на всички противоречиви и потиснати чувства, заключени вътре в нас. На този етап от живота е много трудно да имаме добро самочувствие. Всичките ни постъпки изглеждат глупави или погрешни; нямаме самочувствие и често не можем да се понасяме. Животът ни се струва несправедлив и като че ли се заяжда с нас – а всъщност болката идва от нашия вътрешен конфликт.
Объркването, което характеризира преминаването от детството в зрелостта, е огромно. Това е период, когато колебливо откриваме кои сме като личности, разтърсвани от мощни сексуални пориви без отдушник. Фантазиите изобилстват, всяко чуждо докосване може да подтикне хормоните да “полудеят” от желание. Акнето отразява дълбочината на бушуващите в тялото емоции – копнежът за изява се проявява в обривите. Това е вътрешен вик да престанем да се критикуваме, молба да се приемем и да открием вътрешната си красота.

Акне розацея

Засягащо най-често жените на средна възраст, това заболяване води до зачервяване на бузите и носа вследствие на разширени кръвоносни съдове, последвано от избиване на пъпки. Обикновено се свързва с неправилно хранене или тютюнопушене, алкохол, цироза на черния дроб, то показва още потиснат гняв или негодувание – проблеми, свързани с енергията на черния дроб. Тъй като розацеята засяга лицето, тя подсказва чувство за отхвърленост и липса на утвърждаване от страна на околните, пораждащо горчивина и неудовлетворение.

Гъбички на краката

Сърбежът, напукването и зачервяването на кожата между пръстите на краката се причинява от често срещана гъбична инфекция, която лесно плъзва в общи помещения като съблекални и плувни басейни. Пръстите на краката представляват нашето вглъбяване в подробностите и по-специално в посоката, в която отиваме и всичко предстоящо. Дали не трябва да се заемем с някакви досадни детайли? Дали нещо не ни дразни, ядосва или ни влиза “под кожата”? Какво ни кара “ да се пукаме по ръбовете”? Вървим ли в желаната от нас посока?

Циреи

Циреите се причиняват от инфекция на космения фоликул, когато съпротивителните сили на организма са слаби и бактериите се размножават. Той подсказва за изригване на гневни и възпалени емоции или нечисти мисли, насочени към партньор, родител или нас самите. Възможно е тези чувства да са ферментирали или трупали енергия доста време преди избиването на цирея. Емоциите буквално кипват, образувайки гноен връх, който иска да се разпука. Циреите по лицето обикновено показват, че сме ядосани за нещо, което не искаме да приемем или да разрешим; ако са на гърба, вероятно става въпрос за проблем, от който се опитваме да се скрием.

Натъртване

Когато се ударим някъде и се натъртим, това означава, че вървим в погрешна посока или вършим нещо нередно. Символично се удряме в тухлена стена. Дали не се опитваме да постигнем невъзможното и не гледаме какво се задава насреща ни? Дали не гледаме твърде далеч напред, вместо да обръщаме внимание на непосредствените подробности? Дали не се сблъскваме постоянно с едни и същи проблеми вътре в нас? Натъртеното място е болезнено и изисква нежност и внимание. Понякога мястото се възпалява. Изразяваме ли гнева си или го държите заключен в нас? Дали някой не ни нанася емоционални удари? Честите контузии могат да показват, че се чувстваме убити от живота; те отразяват позицията на жертвата, според която трябва да понасяме мълчаливо каквото ни дойде на главата. Дали не трябва да поемем отговорност за положението си и да не позволяваме повече да ни удрят?

Изгаряне

Проблемите тук се асоциират с нашата връзка със света. Това подсказва, че “си играем с огъня” и трябва да внимаваме повече, особено в областите на емоционална опасност, тъй като изгарянето означава загуба на защитната ни покривка. Малките изгаряния ни напомнят да следим детайлите, да спазваме границите, да не посягаме твърде бързо, без преди това да проверим какво има там. По-големите изгаряния показват, че вътре в нас пламтят някакви много разгорещени емоции – гняв, неудовлетворение или болка. Изгарянията предизвикват силна чувствителност и често прекъсват физическите контакти с околните. Дали не се нуждаем да останем насаме със себе си, да се вгледаме навътре? Дали не ни трябва време да излекуваме не само повърхностната рана, но и раната вътре в нас?

Мазоли и загрубяла кожа

Местата със загрубяла и вроговена кожа показват, че мисловните модели – като страх или предразсъдъци – са станали закостенели, фиксирани или блокирани. Мазолът е нещо кораво и безчувствено. Натрупването на кожа умъртвява способността ни да чувстваме и приемаме външно влияние. То е като защитна стена, която не позволява никакво доверяване или открито общуване с другите. Ако мазолът е на краката, значи почвата, на която стоим, е станала непоклатима и установена; като не позволява промяна или движение, или отпускане в потока. Вместо това има съпротива и вътрешна закостенялост.

Порязване

Порязването е като ментална рана, психическо нараняване от нещо извън нас (поразяването се причинява от външен предмет, а не от вътрешно изриване) или понеже сме посегнали и сме стигнали прекалено далеч. Порязването засяга способността да се защитаваме и отслабва границите ни. Дали нещо или някой не е нарушил личното ни пространство? Малките порязвания могат просто да ни подсещат да се вглеждаме в детайлите, да следим как ни влияе психически и емоционално заобикалящата среда. Големите порязвания показват, че вероятно се чувстваме прерязани от някого и това ни внушава нещо, накълцани или отрязани от някого и това ни внушава усещане за незащитеност и уязвимост. Няма къде да се скрием; границите ни са изложени на показ.

Дерматит

Дерматитът е понятие, което обхваща широк спектър от кожни възпаления, причинявани от стрес, инфекции или алергии. Раздразнението показва, че нещо ни тревожи, предизвиквайки повърхностна реакция. Кожните проблеми са начин да задържим света на разстояние. Дали някой или нещо не ви дразни или ни влиза под кожата? Или се чувстваме прекалено изложени, уязвими и чувствителни?
Екземата сочи за силна чувствителност към заобикалящите ни условия и емоции. Тя ограничава физическия контакт, създавайки сякаш сфера, която ни предпазва от чуждо докосване. Има ли области на контакт и общуване, които ни дразнят? Страх от интимност? Заключваме ли се в себе си от страх да излезем от черупката си? Изолираме ли се, когато всъщност копнеем за човешка близост? Дали не сме прекалено чувствителни към някого или нещо?
Още през 1916 г. Джелифе и Ейвънс описват случай на псориазис, твърдейки, че психологическите фактори, т.е. ексхибиционистките тенденции, имат в тази ситуация първостепенно етиологическо значение. Известно е, че при екзема и невродермит садомазохистичните и ексхибиционистките тенденции корелират с кожните симптоми. В няколко случая е наблюдаван следният динамичен модел: демонстрацията на тялото, което иска да получи внимание, любов и одобрение, с други думи ексхибиционизмът, се използва като оръдие за съперничество и предизвиква чувство за вина – така кожата се използва като средство за ексхибиционизма и става обект на заболяване. Ф. Дойч и Р. Надел също са описали нарцистични и ексхибиционистки личностни черти.
При тези заболявания голямо етиологично значение има разчесването. Психоаналитичните изследвания показват, че важен фактор в разчесването са агресивните импулси, които вследствие на чувството за вина се отклоняват от своята първоначална цел и се обръщат срещу самия човек. Показателен е следният случай, изследван от Шпигел в Чигагския институт по психоанализа.
22-годишна болна с бял цвят на кожата, неомъжена девойка била изпратена за лечение на повтарящи се пристъпи на силен невродермит. Обривите, които се появявали предимно на горните и долните крайници и на лицето, имали екземен характер и представлявали отделни червени участъци със сърбеж. Болната яростно ги разчесвала, особено по време на сън, докато започвала да тече кръв, което я обезобразявало. Тя се консултирала с много дерматолози и обикновено й казвали, че не могат да й помогнат, защото състоянието й е предизвикано от емоционални фактори – извод, който тя сама направила на базата на редовното четене на психологическа литература.
Кожните обриви се появявали и изчезвали през целия живот на болната. За пръв път екземата се появила у нея една седмица след раждането й. Майка й по време на бременността била силно разстроена от случайната смърт на седемгодишния си син, а след това от последвалия развод с мъжа й. Детството на болната преминало в домовете на различни роднини, където тя винаги се чувствала незащитена заради плахостта на майка си и своя статут, който на практика се свеждал до домашна прислужница. В училище болната била стеснителна и социално дезадаптирана, но проявявала добри качества в учението. Тя страдала силно от усещането, че не е като другите и че е ненужна заради екземата, липсата на баща и нормален семеен живот. Но по време на учението в университета с физическото съзряване тя се активизирала и получила социално признание. След университета тя си намерила добра работа и завързала връзки с различни мъже. Всички тези отношения прекъсвали и разривите в отношенията се съпровождали с тежки пристъпи на екземата. В периода, когато тази повтаряща се картина започнала за заплашва възможностите й да работи и да има нормални междуличностни отношения, тя решила да се обърне към лекар.
Започнал курс по психоанализа и болната веднага получила мазохистична невроза. Едновременно с обострянето на кожните обриви болната постоянно очаквала да бъде отхвърлена от терапевта, изпитвала също и чувство на вина заради агресията и еротичните желания. Тези чувства се смесвали при нея в отношенията с мъжете, които се характеризирали с доста бързо удовлетворение на сексуалните импулси и били съпровождани с депресия, чувство на вина и агресия, когато научавала, че мъжът няма намерение да се жени за нея. Именно в този момент кожните обриви винаги достигали до максимума си. По време на психоанализата станало ясно, че болната възприема терапевта (и някои други мъже) като отдавна изгубения си баща. Върху тези заместващи бащата фигури болната насочвала своите зависими орални въжделения и желания за топлина, уют... След фрустрацията на тези желания при нея се появявала агресия и чувство на вина. Тези чувства частично се регулирали с проекцията на отговорността по формулата “всички мъже са свине”, а също и с кожен израз на афекта. Своите агресивни чувства тя изразявала с разчесване и полученото в резултат уродство изобразявало срам, унижение, неприемане. В този момент, чувствайки се съвършено недостойна за любов, болната се опитвала да се свърже в телесни отношения с майка си и след неуспешно завършване на опита влизала в депресия. Близо до самия край на цикъла се появявала маскулинна форма на протест, болната започнала да отделя повече внимание на работата си, странейки от тесни връзки с жени и мъже, афектът при нея започвал да се омекотява и състоянието на кожата се подобрявало.
За три години терапия болната постепенно осъзнала своя повтарящ се модел и в края на краищата могла да изгради немазохистични отношения с мъжа, за който след това се омъжила. В резултат на намаляването на агресията и чувството на вина тя могла да си позволи да изпита удовлетворение от тези отношения. Кожните обриви изчезнали и повече не се появили.
Лющещата се и белещата се кожа показва, че нашите граници са тънки и нестабилни, лесно поддават, вследствие на което ние лесно се влияем от другите и нямаме почти никакво чувство за идентичност. Състоянието може да означава още, че сме като змия, която си сменя кожата,отървавайки се от старите си навици, за да даде път на новите, но не можем или се страхуваме да се разделим с тях. Трябва да излющим старите пластове на мислене.
Обривът разкрива, че действаме твърде прибързано или че нещо ни притеснява сериозно. Дали не поемаме повече рискове, отколкото би трябвало? Дали не правим прибързани заключения, преди да сме изслушали цялата история? Или някой ни кара да се чувстваме разпалени и много нервирани? Дали не сме направили нещо, от което се срамуваме и сега се чувстваме виновни? Или пък сме алергични към някого или нещо?
Сърбежът е дращене по повърхността – значи нещо отвътре се опитва да привлече вниманието ни, понеже иска да излезе навън или нещо отвън се опитва да ни раздразни и да се вмъкне под кожата ни. Сърбежът ни подлудява от неудовлетворение. Какво се опитва да излезе навън? Дали не трябва да огласим нещо? Или някой ни дразни до лудост? Самото чесане е опит да се отстрани досадната причина. Дали не се опитваме да се отървем от нещо или някого? Чесането може да показва и потисната агресия. Дали не ни се иска да ударим някого?

Меланома

Ракът на кожата се среща все по-често, тъй като дупките в озоновия слой водят до прекомерно излагане на вредните слънчеви лъчи. Това заболяване е пряко свързано с околната среда, особено в страни като Австралия. Все пак меланомата често засяга хора, които изобщо не са се излагали на вредните слънчеви лъчи, така че психоемоционалният компонент е много силен.
Меланомата подсказва, че нашите граници са били нарушени. Сигурно сме били подложени на силен стрес, емоционално напрежение или вътрешен конфликт, вследствие на което сме се почувствали незащитени и уязвими? Възможно е да изпитваме неприязън към себе си или да не се грижим за себе си; да се подчиняваме на чуждите желания и да пренебрегваме собствените си нужди; или да се разкъсваме в някакъв дълбоко вкоренен конфликт относно физическия контакт и докосването.

Потене

Потните жлези са част от системата за контрол на телесната температура, така че когато навън стане топло, ние охлаждаме тялото с вода. Прекомерното потене обикновено се наблюдава, когато емоциите ни са твърде разгорещени и ние се нуждаем от отдушник – отвътре кипим от сконфузване, срам, гняв или страст. Студената пот се свързва със страха, най-вече с дълбокия страх от общуването или конфронтацията и с чувството за несигурност и незащитеност. Потенето се дължи и на прекалена нервност или срамежливост, което изисква да се отпуснем вътре в себе си.


Кокоши трън и брадавици

И двете се причиняват от вирус, като кокошите тръни излизат на краката, докато брадавиците могат да се появяват навсякъде. Има две основни връзки с тялото и ума. Едната е чувството за нарушаване на личната неприкосновеност, което предизвиква силна реакция. Когато вирусът ни завладее, нещо прониква през външния защитен слой и това поражда усещане за отвращение и погнуса – ние се чувстваме уязвими и безсилни, сякаш сме жертва на тази чужда енергия. Какво ни яде? Какво е проникнало през границите ни и сега се разполага в нас като у дома си? Кокошите тръни се вкопават в краката и причиняват немалко болка.Те могат да ни пречат да стъпим здраво на земята. Има ли някаква ситуация, която ни измъчва, но не правим нищо по въпроса? Трябва ли да сме по-твърди и ясни в отстояването на собствените си нужди?
Другият аспект е ненавистта към себе си или отхвърлянето на определени части – може да сме настроени толкова негативно към дадена част от нас, че тя да не превърне в отделно, грозно нещо. Брадавиците могат да се дължат на убеждението, че не сме привлекателни и не заслужаваме да бъдем обичани. Много често засегнатата част от тялото символизира силни чувства на срам или вина, които ни се иска да скрием или замаскираме. Необходимо е да ги обсипем с любов – да ги признаем за неразделна част от цялото ни същество.
Ефективната терапия на подобни кожни заболявания изисква съгласувано психологично и медицинско лечение. При това психотерапията трябва да въздейства върху лежащите в основата на това състояние емоционални фактори.


Използвана литература:

Деби Шапиро, С. 2006, „Вашето тяло говори”, Аратрон
05 Февруари 10, 22:47    Коментари (6806)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
6806. Joeslamp
11.12.17
16:34
buy college essays <a href=https://collegeessay.us.com>essay writing help uk</a> college essay helper <a href=https://collegeessay.us.com>college essay typer</a>
6805. Jamesslamp
10.12.17
22:55
small personal loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit dallas</a> bad credit personal loans https://badcreditpersonalloans.us.com - bad credit personal loans
6804. Jamesslamp
10.12.17
21:13
payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online</a> Go Here https://paydayloans.us.org/ - payday loans online
6803. Joeslamp
10.12.17
13:05
show girls <a href=https://webcamsex.us.com>live sex chat</a> adult cam sites <a href=https://webcamsex.us.com>free sex chat sites</a>
6802. Joeslamp
10.12.17
07:47
payday bad credit loan <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans bad credit</a> bad credit payday loans direct lenders <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>HTTP://LOANSFORBADCREDIT.US.COM</a>
6801. Joeslamp
10.12.17
00:57
payday loans <a href=https://paydayloans.us.org/>no credit check payday loans online direct lender</a> small payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans</a>
6800. Quick Loan
09.12.17
21:50
payday loans <a href="https://payday.us.com">payday advance loan</a> payday loan online <a href=https://payday.us.com>a payday loan</a>
6799. Joeslamp
09.12.17
20:30
sex webcam <a href=https://webcamsex.us.com>webcam sex chat</a> sex video chat <a href=https://webcamsex.us.com>sex webcam</a>
6798. Cash Loan
08.12.17
13:36
payday loans no credit check <a href="https://payday.us.com">quick cash loan</a> no credit check loan <a href=https://payday.us.com>payday</a>
6797. Photo Assignment
06.12.17
05:52
library homework help <a href="https://researchpaper.us.com">writing a paper</a> writing a paper <a href=https://researchpaper.us.com>doing your homework</a>
6796. Write College Essay
06.12.17
01:05
argumentative essay <a href="https://argumentativeessay.us.com">argument essay</a> argumentative essay <a href=https://argumentativeessay.us.com>argument essays</a>
6795. Dog Ate Homework
05.12.17
22:58
writing a college admissions essay <a href="https://researchpaper.us.com">pay people to do homework</a> philosophy homework help <a href=https://researchpaper.us.com>research papers</a>
6794. Jamesslamp
05.12.17
19:16
quick easy loans with no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quicken personal loans</a> quick loans https://quickloans.us.com - fast cash loans with bad credit
6793. Jamesslamp
05.12.17
12:01
writing essay for college <a href=https://collegeessay.us.com>online essay help</a> college essays https://collegeessay.us.com - admissions essay help
6792. Jamesslamp
05.12.17
01:36
payday loans <a href=https://paydayloans.us.org/>Our site</a> online payday loans direct lenders https://paydayloans.us.org/ - homepage
6791. qtaletwubv
04.12.17
19:37
dqfdncul http://viagrainimper.info buy generic viagra <a href="http://valleyofshadowsanddreams.com/">viagra coupon</a> mkoc http://valleyofshadowsanddreams.com/ - buy viagra
6790. ttaletajtk
04.12.17
19:37
rqxohjfw http://yogaheaters.com generic viagra online <a href="http://viagrainimper.info/">buy viagra online</a> vkxq http://viagrainimper.info/ - buy generic viagra
6789. Loans Online
03.12.17
22:35
quick loan <a href="https://payday.us.com">payday</a> payday advance loan <a href=https://payday.us.com>payday cash loan</a>
6788. Speedy Cash
03.12.17
22:34
cash advance payday loan <a href="https://cashadvance.us.org">cash advance</a> cash advance loan <a href=https://cashadvance.us.org>cash advance</a>
6787. Payday Loans Online
02.12.17
14:21
loans short term no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>online payday loans las vegas</a> montel williams loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a>
6786. Online Loan
02.12.17
14:20
payday loans bad credit direct lenders only <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a> payday loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a>
6785. Best Payday Loan
02.12.17
12:01
apply for loan online <a href=https://shorttermloans.us.com>short term personal loans</a> quick short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>pay day loans direct lenders</a>
6784. Loans Online
02.12.17
05:59
payday loans bad credit online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>loan calculator personal</a> bad credit personal loans online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
6783. Payday
02.12.17
02:53
quick payday loans direct lenders <a href=https://quickloans.us.com>quick loans rates</a> quick payday loans <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans of newark</a>
6782. Joeslamp
02.12.17
00:34
HTTP://ONLINELOANS.US.COM/ <a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a> direct lender loans <a href=https://onlineloans.us.com/>online payday advance loan</a>
6781. Best Payday Loan
01.12.17
18:29
quick personal loans bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> quickin loans <a href=https://quickloans.us.com>quick personal loans</a>
6780. Joeslamp
01.12.17
14:07
college application essay writing service <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing service</a> essays writing services <a href=https://essaywritingservices.us.com>kindergarten homework packet</a>
6779. Jamesslamp
01.12.17
09:44
short term loan no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term payday loans</a> personal loans comparison https://shorttermloans.us.com - short term loan no credit check
6778. Jamesslamp
01.12.17
07:40
sex webcam <a href=https://webcamsex.us.com>free online porn chat</a> webcam sex https://webcamsex.us.com - webcam sex
6777. Jamesslamp
30.11.17
14:00
unsecured personal loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> direct lender payday loans online https://shorttermloans.us.com - short loans
6776. Payday Loans
30.11.17
10:00
quick loans for bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> quick approval loans <a href=https://quickloans.us.com>need cash fast loans</a>
6775. Getting A Loan
30.11.17
02:11
payday loans for bad credit online <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit ok</a> personal loans bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loan reviews</a>
6774. Jamesslamp
29.11.17
11:01
help with college essays <a href=https://buyessays.us.com>help with my essay</a> buy an essay online cheap https://buyessays.us.com - buy essay online
6773. Joeslamp
29.11.17
10:39
need cash fast loans <a href=https://quickloans.us.com>quick personal loans</a> personal loans quicken <a href=https://quickloans.us.com>quick long term loans</a>
6772. Joeslamp
29.11.17
07:31
essay writing service <a href=https://essaywritingservices.us.com>reviews for essay writing services</a> essay writing service review <a href=https://essaywritingservices.us.com>Continued</a>
6771. Joeslamp
29.11.17
05:21
Full Report <a href=https://onlineloans.us.com/>best payday loan online</a> Clicking Here <a href=https://onlineloans.us.com/>online loan</a>
6770. Joeslamp
28.11.17
09:15
write my essay online <a href=https://essayonline.us.com>WRITEMYESSAY.US.COM</a> buy custom essay online <a href=https://essayonline.us.com>buy essay online</a>
6769. Joeslamp
28.11.17
05:13
writing essays in college <a href=https://collegeessay.us.com>help in essay writing</a> college essay help <a href=https://collegeessay.us.com>help essay writing</a>
6768. Hire Essay Writer
27.11.17
15:30
order essay <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> online essay <a href=https://buyessay.us.com>top essay writing websites</a>
6767. Joeslamp
27.11.17
08:33
cash advance payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>cash advance</a> payday loans online direct lenders <a href=https://paydayloans.us.org/>payday express</a>
6766. Jamesslamp
26.11.17
21:36
WRITEMYESSAY.US.COM <a href=https://essayonline.us.com>https://WriteMyEssay.us.com/</a> buy custom essay online https://essayonline.us.com - buy essay online
6765.
26.11.17
17:30
need a personal loan
long term loans for bad credit
how to get a personal loan with bad credit
personal loan rates
where to get a personal loan
6764. Jamesslamp
26.11.17
15:56
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>fast loans no credit check</a> helpful resources https://loansforbadcredit.us.com/ - https://loansforbadcredit.us.com/
6763. Jamesslamp
26.11.17
11:06
quick loans rates <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> quick personal loans https://quickloans.us.com - fast loans online
6762. Pamslamp
26.11.17
09:44
how to write a good research paper <a href="https://collegepaper.science">essays to buy</a> writing a proposal for a research paper <a href=https://collegepaper.science>college essay</a> research paper <a href="https://mlaresearchpaper.stream">research report</a> mla research paper <a href=https://mlaresearchpaper.stream>research paper</a> advance cash payday loan <a href="https://advancecashpaydayloan.bid">online payday loans instant approval</a> advance cash payday loan <a href=https://advancecashpaydayloan.bid>payday advance loan</a> instant payday loans <a href="https://instantpaydayloans.trade">payday faxless fast cash loan</a> instant payday loans <a href=https://instantpaydayloans.trade>instant payday loans</a>
6761. Hire Essay Writer
26.11.17
04:41
buy an essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy pre written essays</a> buy an essay online <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay online cheap</a>
6760. Buy College Essay
26.11.17
03:05
buy essay online <a href=https://buyessay.us.com>essay buy</a> buy essay <a href=https://buyessay.us.com>website that writes essay for you</a>
6759. Jamesslamp
26.11.17
02:57
apply for loan online <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loan no credit check</a> short term loans https://shorttermloans.us.com - new payday loan lenders
6758. Spotloan
26.11.17
01:36
short term loan lenders <a href=https://shorttermloans.us.com>cashloans</a> i need a loan with bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loan bad credit</a>
6757. Online Payday Loan
25.11.17
23:32
fast loans lenders <a href=https://quickloans.us.com>fast loans online</a> quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quicken loans</a>
6756. Speedycash
25.11.17
20:50
quick loans for bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a> easy cash loans online <a href=https://quickloans.us.com>quick loans online</a>
6755. Pamslamp
25.11.17
15:51
instant online loans <a href="https://instantonlineloans.science">payday loan</a> best payday loans <a href=https://instantonlineloans.science>no credit check loans</a> free live sex chat <a href="https://livesexchat.bid">webcams porn</a> free live sex chat <a href=https://livesexchat.bid>live sex chat</a> easy payday loans online <a href="https://bestpaydayloansonline.trade">best online payday loans</a> best payday loans online <a href=https://bestpaydayloansonline.trade>best online payday loans</a> mla research paper <a href="https://mlaresearchpaper.stream">secondary homework help</a> best essay writing websites <a href=https://mlaresearchpaper.stream>research report</a> write my essay for me <a href="https://writemypaperforme.cricket">how to write a college application essay</a> write my paper for me <a href=https://writemypaperforme.cricket>buy essay without plagiarism</a> direct lender payday loans <a href="https://paydayloandirectlender.bid">direct lender payday loans</a> direct lenders <a href=https://paydayloandirectlender.bid>direct lender loans</a> argumentative essay help <a href="https://collegepaper.science">college essays</a> college paper <a href=https://collegepaper.science>college paper</a> fuck show <a href="https://fuckshow.bid">fuck show</a> fuck show <a href=https://fuckshow.bid>webcam porn sites</a> free web cam porn <a href="https://webcamsexchat.trade">webcam sex</a> free sex web chat <a href=https://webcamsexchat.trade>sex webcam</a> direct lender loans <a href="https://directlenderloans.bid">direct lender payday loans</a> direct lender loans <a href=https://directlenderloans.bid>direct lenders of loans</a>
6754. Pamslamp
25.11.17
11:16
bad credit loans direct lenders <a href="https://badcreditloansdirectlenders.cricket">bad credit loans direct lenders</a> easy cash payday loan <a href=https://badcreditloansdirectlenders.cricket>short term loans direct lenders</a> adult cam <a href="https://freesexcam.cricket">free sex cam</a> free sex chat <a href=https://freesexcam.cricket>free webcam porn</a> payday loans direct lenders only <a href="https://directlenderspaydayloans.cricket">direct lenders payday loans</a> payday loans online direct lenders <a href=https://directlenderspaydayloans.cricket>direct lenders payday loans</a> payday advance online <a href="https://paydayadvanceonline.science">payday advance online</a> advance payday loans online <a href=https://paydayadvanceonline.science>payday advance loan</a> internet payday loans <a href="https://instantpaydayloans.loan">instant payday loans</a> online payday loan lenders <a href=https://instantpaydayloans.loan>internet payday loans</a> do my school work <a href="https://paperwriting.cricket">paper writing</a> dissertation writing <a href=https://paperwriting.cricket>paper writing</a> essays help <a href="https://essayshelp.cricket">buy essays</a> get homework help <a href=https://essayshelp.cricket>buy essays</a> buy essay online safe <a href="https://buyessays.science">writing homework help</a> buy essays online <a href=https://buyessays.science>argumentative essays</a>
6753. Pamslamp
25.11.17
01:00
payday loans <a href="https://directlenderspaydayloans.cricket">direct lenders payday loans</a> online payday loans direct lenders <a href=https://directlenderspaydayloans.cricket>direct lenders payday loans</a> free sex cam <a href="https://freesexcam.cricket">webcam pussy</a> free sex cams <a href=https://freesexcam.cricket>free web cam sex</a> free webcam girls <a href="https://hotwebcamgirls.trade">webcam amateur</a> free webcam sluts <a href=https://hotwebcamgirls.trade>hot webcam girls</a> girl webcam <a href="https://webcamamateur.science">webcam porn</a> amateur webcam girls <a href=https://webcamamateur.science>webcam sluts</a> easy payday loan <a href="https://easypaydayloan.science">easy payday loan</a> payday loan no credit check <a href=https://easypaydayloan.science>easy payday loan</a> free porn show <a href="https://girlschat.trade">show girls</a> free erotic chat <a href=https://girlschat.trade>girls chat</a> direct lender loans <a href="https://directlenderloans.loan">quick loan</a> direct lender payday loans <a href=https://directlenderloans.loan>payday advance online</a> instant loans online <a href="https://paydayloandirectlender.bid">direct lender payday loans</a> direct lender payday loans <a href=https://paydayloandirectlender.bid>direct lender payday loans</a> same day loan <a href="https://samedayloan.bid">pay day loan</a> pay day loan <a href=https://samedayloan.bid>emergency loans no credit check</a> paper writing <a href="https://paperwriting.cricket">paper writing service</a> paper writing <a href=https://paperwriting.cricket>paper writing</a>
6752. Joeslamp
24.11.17
12:39
direct lenders for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans for bad credit</a> 10 top loan companies <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>online lenders</a>
6751. Iiqtm264a
24.11.17
10:09
Teen Girl Strips Nude. Aishwarya Sex Com. Porn Indian Sex Stories. <a href="https://www.borwap.pro/">www.borwap.pro</a> 3d orc sex. Danny phantom toon porn.
6750. Joeslamp
24.11.17
07:34
college essay service <a href=https://collegeessay.us.com>writing an essay help</a> college essays <a href=https://collegeessay.us.com>help me to write an essay</a>
6749. Joeslamp
24.11.17
03:13
college essay editing service <a href=https://buyessay.us.com>buy essays online</a> order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a>
6748. Rohgb158j
22.11.17
03:14
<a href="https://javstreaming.mobi">javstreaming.mobi</a>
6747. Coxyv191c
21.11.17
05:05
<a href="https://javstreaming.mobi">javstreaming.mobi</a>
6746. Pamslamp
21.11.17
03:31
research papers <a href="https://schoolpapers.stream">school papers</a> help me write my college essay <a href=https://schoolpapers.stream>essay paper</a> free sex cam <a href="https://freesexcam.cricket">free sex cam</a> free sex cam <a href=https://freesexcam.cricket>free cam porn</a> direct payday lenders bad credit <a href="https://badcreditloansdirectlenders.cricket">bad credit loans direct lenders</a> payday loans online no credit check <a href=https://badcreditloansdirectlenders.cricket>payday loans online direct lenders</a> best payday loans <a href="https://instantpaydayloans.stream">advance cash payday loan</a> best payday loans <a href=https://instantpaydayloans.stream>instant payday loans</a> online installment loans <a href="https://paydayloandirectlender.bid">payday loan direct lender</a> loans online no credit check <a href=https://paydayloandirectlender.bid>instant payday loans</a> instant payday loans <a href="https://instantpaydayloans.trade">instant payday loans</a> no credit check lenders only <a href=https://instantpaydayloans.trade>fast payday loans</a>
6745.
20.11.17
08:58
blade Pokies
casiono
casino high school
jackpot casino script
6744. Joeslamp
20.11.17
05:18
best website for essays <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> need help writing a essay <a href=https://buyessay.us.com>help me essay</a>
6743. Joeslamp
19.11.17
21:43
custom essay <a href=https://writemyessay.us.com>essays</a> write my essay online <a href=https://writemyessay.us.com>write my essay</a>
6742. Kafhv713s
17.11.17
13:50
Xxx Fuck Sunny Leone. Alvin sex video. <a href="http://pornonaft.net">http://pornonaft.net</a> Tamal Xnxx. Ela pasion sex.
6741. Joeslamp
17.11.17
11:41
guaranteed loan bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> immediate loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a>
6740. Joeslamp
17.11.17
09:42
Discover More <a href=https://essaywritingservices.us.com>step to write an essay</a> school assignments <a href=https://essaywritingservices.us.com>best essay writing service reviews</a>
6739. Define Assignments
16.11.17
22:33
buy an essay <a href=https://buyessays.us.com>buy an essay online cheap</a> writing an essay for college <a href=https://buyessays.us.com>essay online buy</a>
6738. Write An Essay
16.11.17
17:22
order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online cheap</a> buy essay <a href=https://buyessay.us.com>buy law essay uk</a>
6737. Payday Loan
16.11.17
07:32
need cash now with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>how do personal loans work</a> how to get a quick loan with bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a>
6736. Jamesslamp
15.11.17
17:05
nursing essay help <a href=https://buyessay.us.com>buy essay without getting caught</a> buy essay online https://buyessay.us.com - buy essay online
6735. Btgoe920u
15.11.17
06:40
Sexy actress hindi. <a href="https://pornframe.net">https://pornframe.net/</a>
6734. Jamesslamp
14.11.17
11:10
direct payday lenders <a href="https://directpaydaylenders.loan">direct payday lenders</a> direct payday lenders <a href=https://directpaydaylenders.loan>advance payday loans online</a> payday loans no credit check <a href="https://directlendersonlineloans.bid">direct lenders payday loans</a> direct lenders online loans <a href=https://directlendersonlineloans.bid>online installment loans</a> best payday loans online <a href="https://smallonlinepaydayloans.trade">payday loan online</a> the best online payday loans <a href=https://smallonlinepaydayloans.trade>easy online payday loans</a> best essay writing service <a href="https://bestessaywritingservice.stream">essay writing</a> admissions essays <a href=https://bestessaywritingservice.stream>essay writing service</a> online payday loan lenders <a href="https://paydayloanlenders.science">payday loan lenders</a> online payday loan lender <a href=https://paydayloanlenders.science>online payday loan lenders</a> pay day lenders <a href="https://directloanlenders.bid">payday lenders direct</a> payday loan online <a href=https://directloanlenders.bid>payday loan direct lenders</a>
6733. Jamesslamp
14.11.17
10:50
cam live porn <a href="https://liveporncam.trade">cam live porn</a> live porn cam <a href=https://liveporncam.trade>webcams porn</a> essay writer <a href="https://applicationessay.bid">research essay</a> college essay <a href=https://applicationessay.bid>application essay</a> direct payday lenders <a href="https://paydaylendersdirect.trade">payday lenders direct</a> online loans no credit check instant approval <a href=https://paydaylendersdirect.trade>direct payday lenders</a> fast payday loan <a href="https://fastpaydayloan.trade">fast payday loans</a> fast payday loans <a href=https://fastpaydayloan.trade>payday loan</a> direct payday lenders online <a href="https://directpaydaylenders.bid">direct payday lenders</a> direct lenders payday loans <a href=https://directpaydaylenders.bid>direct payday lenders online</a> paper writing <a href="https://writingapaper.webcam">paper writing</a> writing a paper <a href=https://writingapaper.webcam>help writing essays for college</a> no credit check payday loans <a href="https://easypaydayloansonline.webcam">best payday loans online</a> easy online payday loans <a href=https://easypaydayloansonline.webcam>easy payday loans online</a>
6732. Jamesslamp
14.11.17
03:37
help me write my essay <a href=https://writemyessay.us.com>help my essay</a> essays https://writemyessay.us.com - HTTPS://WRITEMYESSAY.US.COM
6731. Pgved568q
14.11.17
02:38
Xxxx Girl Hot. <a href="http://pornchu.com/">http://pornchu.com/</a>
6730. Jamesslamp
13.11.17
22:46
pay for assignment <a href="https://buyanessay.trade">college papers</a> buy essay online <a href=https://buyanessay.trade>buy an essay</a> free sex cam chat <a href="https://freeporncams.stream">sex web cam</a> chat sex <a href=https://freeporncams.stream>webcam masturbation</a> best payday loan <a href="https://bestpaydayloan.webcam">best payday loan</a> best payday loan <a href=https://bestpaydayloan.webcam>best payday loan</a> do my algebra problem <a href="https://bestessaywritingservice.stream">cengage online homework</a> best essay writing service <a href=https://bestessaywritingservice.stream>writing my essay</a> paper writing service <a href="https://paperwritingservice.trade">paper writing service</a> paper writing service <a href=https://paperwritingservice.trade>writing a research paper conclusion</a> write essay <a href="https://scholarshipessay.webcam">write essay</a> write essay <a href=https://scholarshipessay.webcam>college essay</a> direct loan lenders <a href="https://directloanlenders.bid">direct payday lenders</a> direct payday lenders online <a href=https://directloanlenders.bid>quick cash loan</a> essay writer <a href="https://applicationessay.bid">essay help</a> essay writer <a href=https://applicationessay.bid>application essay</a> easy online payday loans <a href="https://onlinepaydayloans.science">online payday loans</a> best online payday loans <a href=https://onlinepaydayloans.science>online payday loans</a> online payday loans <a href="https://onlinepaydayloans.bid">fast online payday loans</a> online payday loans <a href=https://onlinepaydayloans.bid>payday loans online</a>
6729. Jamesslamp
13.11.17
22:04
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans online</a> direct lenders payday loans https://shorttermloans.us.com - loans short term no credit check
6728. Personal Loans
13.11.17
00:42
personal loans for bad credit in ohio <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a> bad credit loans instant approval <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
6727. Loans For Bad Credit
12.11.17
18:34
short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans no credit check</a> credit loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans direct lenders</a>
6726. Speedycash
12.11.17
06:55
quick cash loans reviews <a href=https://quickloans.us.com>fast loans</a> easy personal loan approval <a href=https://quickloans.us.com>quick loans in pa</a>
6725. Payday
12.11.17
02:59
short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>guaranteed payday loans direct lenders</a> short term payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>bad credit loans not payday loans</a>
6724. Joeslamp
11.11.17
20:40
payday express <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans direct lenders</a> loans for bad credit <a href=https://paydayloans.us.org/>cash advance</a>
6723. Joeslamp
11.11.17
02:39
bad credit loans direct lenders <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>online payday loans for bad credit</a> bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loan</a>
6722. Speedy Cash
10.11.17
23:24
quickloans <a href=https://quickloans.us.com>payday loans quick cash</a> loans quick cash <a href=https://quickloans.us.com>quick loans for bad credit</a>
6721. Jamesslamp
10.11.17
22:46
lesbian show <a href=https://webcamsex.us.com>adult webcams</a> webcam sex https://webcamsex.us.com - web cam porno
6720. Jamesslamp
10.11.17
18:27
write my essay online <a href=https://writemyessay.us.com>write essay</a> write my essay online https://writemyessay.us.com - buy an essay
6719. Online Payday Loans
10.11.17
13:42
mobile loan <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a> short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>guaranteed payday loans</a>
6718. Joeslamp
09.11.17
01:48
buy essay cheap <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> buy essay <a href=https://buyessay.us.com>help with essay writing for university</a>
6717. Jamesslamp
09.11.17
01:33
payday loan online <a href="https://bestpaydayloan.webcam">best payday loan online</a> best payday loan online <a href=https://bestpaydayloan.webcam>payday loan online</a> i need help with math homework <a href="https://writingapaper.webcam">writing a paper</a> writing a paper <a href=https://writingapaper.webcam>writing a paper</a> online payday loans <a href="https://onlinepaydayloans.science">online payday advance</a> online payday loans <a href=https://onlinepaydayloans.science>easy online payday loans</a> direct payday loan lenders <a href="https://directpaydaylenders.bid">direct payday lenders</a> direct lenders payday loans <a href=https://directpaydaylenders.bid>payday cash advance loan</a> advance cash payday loan <a href="https://paydayadvanceloan.trade">online payday advance loan</a> payday loans <a href=https://paydayadvanceloan.trade>payday advance loan</a>
6716. Wjuww564d
09.11.17
00:36
Mya g porn. <a href="https://javlibrary.mobi">https://javlibrary.mobi</a> Sex In Office Boss. Maranda cosgrove sex.
6715. Joeslamp
08.11.17
21:14
help with an essay <a href=https://buyessay.us.com>buy an essays</a> buy an essay <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online</a>
6714. Joeslamp
08.11.17
18:03
fast loans no credit check <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a> pay day loan <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a>
6713. Joeslamp
08.11.17
13:31
money loans with bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> short term loans for bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans with bad credit</a>
6712. Joeslamp
08.11.17
10:58
http://WriteMyEssay.us.com/ <a href=https://writemyessay.us.com>help me write my essay</a> paper writer <a href=https://writemyessay.us.com>write essay for money</a>
6711. Buy A Essay
08.11.17
03:14
buy essay online <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> online essay <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay for college</a>
6710. Assignment Operators
08.11.17
03:13
college essay writer for pay <a href=https://collegeessay.us.com>help writing a college essay</a> college essays <a href=https://collegeessay.us.com>help writing an essay for college</a>
6709. Online Essay Writing
08.11.17
00:18
order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essay</a> order essay paper <a href=https://buyessay.us.com>buy essays online</a>
6708. Online Homework
07.11.17
23:59
college essays help <a href=https://collegeessay.us.com>writing a college admissions essay</a> buy college essays <a href=https://collegeessay.us.com>admission essay help</a>
6707. Buy Essay Paper
07.11.17
20:14
writing a college level essay <a href=https://collegeessay.us.com>help writing an essay for college</a> help to write essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essay writing help</a>
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1123