Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« ноември 2017 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Връзка с мен

Публикации 16:53
« Обратно
Вземи в gLOG
Основи на телесната психотерапия
Редица психотерапевтични методи подчертават важността на онова, което изразява тялото ни като ключ към психодиагностиката.
Представете си следната ситуация:
Ваш приятел/приятелка току-що ви е съобщил, че ви изоставя заради вашата най-добра приятелка/приятел. Обърнете внимание на вашите телесни реакции. Ще усетите спазъм в гърдите, учестено дишане, напрежение в мускулите на челюстта, ръцете и краката. Според привържениците на телесната терапия, дори съзнателно да не се борите със стресовата ситуация, вашето тяло автоматично реагира на нея. Това, което преживявате, си личи чрез начина, по който се движите, дишате, управлявате своите мускули, а също и чрез болестите, от които страдате.
Според телесните терапевти повечето психологически методи интелектуализират твърде много. Ако за традиционната психоанализа е неприемлив всеки физически и дори визуален контакт между терапевта и пациента, то съвременните психотерапевтични подходи не се придържат към такъв ограничаващ модел. Според Фройд човекът е надарен с разум, който символизира висшето начало и тяло, въплъщаващо животинската природа. Телесните терапевти се опитват да преодолеят бариерата между психическото и физическото, подчертавайки значението на интеграцията на тялото и разума. Те вярват, че съществува физически аналог на роджърсовото понятие за естествения оценъчен процес на организма, затова поощряват хората да вярват на примитивните, анималистични телесни усещания, като смятат, че на физическото функциониране е присъща мъдрост. Целите на телесната терапия не бива да се бъркат с онези, които лежат в основата на физическите упражнения на човек, посветил живота си на спорта. Макар съвършените физически качества да са достойни за одобрение и внасят своя дял в психическото здраве, вманиачените на тема фитнес и спорт в повечето случаи разглеждат своите тела като обекти на възхищение. Телесните терапевти, обратното, поставят акцент върху запознаването с тялото. Това означава разширяване на сферата на осъзнаване - на дълбоките организмични усещания, изследване на това как потребностите, желанията и чувствата се кодират в различни телесни състояния и обучение за реалистично разрешаване на конфликтите в тази област.
Телесната терапия и гещалттерапията имат сходство: те се фокусират върху взаимоотношенията между терапевта и клиента. Както и в гещалттерапията, редица методи на телесната терапия могат да се разглеждат в рамките на когнитивния и физически ориентиран подход. Такива разновидности на телесната терапия като биоенергетиката, методът на Фелденкрайс, методът на Александер, структурната интеграция (ролфинг) и първичната терапия са исторически свързани с терапевтичните методи на Вилхелм Райх и биенергийния метод на неговия ученик и приемник Александър Лоуен.

Защо психотерапевтите работят с тялото?

Работата с тялото е най-универсалния и естествен начин да се разрешат собствените проблеми и да се свържем със себе си. Нека си спомним как реагира тялото ни, когато ни викнат силно – то се свива. Тялото ни реагира по естествен и разбираем начин на външния дразнител - чрез свиване, т.е напрягане на мускулите за по-нататъшно отреагиране на ситуацията чрез ответна агресия – борба или бягство.
В реалния живот обаче твърде рядко се случва да реагираме на външата проява адекватно. Пред нас се появяват ред ограничения: не бива, страшно е, не мога, какво ще стане, как изглеждам и т.н. След като получим “шамар”от външния свят, ние се парализираме, започваме да разсъждаваме за това как да постъпим и обикновено потискаме в себе си ответната реакция, а често и самата ситуация. По-добре за нас би било, ако след това, вкъщи или другаде все пак успеем да преживеем ситуацията, да се разплачем или да си излеем болката пред близък човек. Голяма част от хората обаче са толкова блокирани от вътрешни правила, норми и ограничения, че дори това не могат да си позволят. И носят в себе си с години и дори с десетилетия следите от нараняванията, разочарованията, предателствата и лъжите.
Тези следи са запечатани в т.нар. блокажи. Блокажът представлява хронично напрежение на тялото, зад което стои актуален за човека проблем. Актуален значи още жив, т.е. неотреагиран, който безпокои съзнателно или на несъзнателно ниво. Блокажите имат най-различна структура, форма, локализация, мускулна принадлежност и вид.
Ако срещу нас замахне някой, ние рефлекторно се отдръпваме, напрягаме коленете си, диафрагмата, шията, дърпаме главата си назад, повдигаме рамене и свиваме юмруци. Тялото по-добре от нас знае как да се защити - на всяка потенциално агресивна ситуация тялото намира свой отговор, поза или движение. Но макар и тялото да може да реагира самостоятелно, то отреагира само с разрешение на психиката - а психиката доста често мълчи. И тялото послушно разпределя и складира някъде възникналото напрежение.
Още от най-ранно детство сме се научили да потискаме естествените реакции на тялото си. В процеса на развитие, докато негативният опит се трупа, а социалната среда ни учи да бъдем добри, любезни и внимателни, тялото ни натрупва толкова много неотреагирано напрежение, че образува защитна броня. И в един момент тази броня започва да не пропуска не само негативните преживявания, но и всички позитивни емоции.
Така се появяват хора с потиснати чувства, забраняващи си любов, радост, доверие, удоволствие. Веднъж възникнало, напрежението ще се усилва многократно с повтарянето на психотравматичния опит. Обидите, забраните, срама се запечатват в определни места, там, където се насочва енергийния импулс в момента на получаването на травмата. Затова за грамотния телесен терапевт не е трудно, гледайки човека, да определи какво е било миналото му.

В. Райх въвежда в лексиката на психотерапевта понятието енергия, но я разделя на различни съставки във връзка с многообразието на енергиите в тялото.
В съвременната телесна терапия наред с Райхианската терминология широко се използва метафоричния ин-ян енергиен модел на света и много се говори за ин- и ян-състояния и съставки у човека.
Кога преставаме да бъдем господари на своето тяло и започваме несъзнателно да се ръководим от телесния дискомфорт, предизвикан от нерешени проблеми?Получавайки психологическа травма, неотреагираният проблем остава в тялото, което формира защитна броня - така добиваме определен маниер на движение, държане, реагиране, чувстване, живеене.
Блокираното тяло като голям акумулатор постоянно ни напомня кои ситуации да избягваме, за да не преживеем повторно болката.
Именно затова решаването на проблемите само на ниво съзнание, без включване на тялото, е само частично решение.
Блокираната енергия остава заключена в тялото, пазейки в себе си информацията “тук ме болеше” и заповедта “не прави това”. Ето защо колкото и да се опитваме „да мислим позитивно”, че проблеми няма, потиснатата в тялото енергия остава, акумулаторът работи и проблемът ще се върне отново.
Блокираната енергия не изчезва, не се разпилява, а остава в тялото, понякога за дълги години. Това е все едно да налееш в тенджера вода, добре да затвориш капака и да я оставиш десет години. Представете си каква миризма ще дойде оттам, когато отворите капака. Такова нещо носим и в себе си!
За освобождаване на блокираната енергия и изтриване от телесната карта следите от миналия негативен опит има методи и упражнения в телесноориентираната психотерапия. За сериозна работа с тялото, разбира се, са необходими ръце на професионалист.
Когато освобождаването на блокираната енергия все пак се случи, енергията започва да се разпространява по тялото и го напуска през естествените канали навън.
Може най-ясно да си представите как се случва това, като си представите руслото на река. Бурният поток вода (енергия) свободно тече, докато на пътя не се появят естествени прегради. Ако те са малки, потокът леко ги отнася, ако са големи, примерно гигантски валуни, водата бързо ще ги заобиколи.
Така изглеждат и блокажите в тялото. Енергията не е в състояние да ги пробие и затова преминава през обиколни пътища и някои блокирани части на тялото изглеждат буквално мъртви. Те са напрегнати и не са въвлечени в процеса на движение.
Ако някъде нагоре по реката се отворят шлюзите на бента, то силата на водата многократно ще се усили и онези валуни могат също да се преместят от мястото си. При най-големите камъни натискът ще се усили, но напорът на водата може и да не е достатъчен. При такива случаи в тялото може да се появи усилване на напрежението в някои части и краткотрайна болка. Телесният терапевт трябва да обърне специално внимание на тези зони - в тях са най-големите блокажи, а следователно най-застарелите и мощни психотравми.
Състоянието на клиента след телесната терапия невинаги е приятно - рукнали сълзи, кашлица, повръщане, главоболие, разстройство и изхвърляне на течността от организма, понякога температура. Това преминава много бързо и без последици, затова правилното отношение към този процес е спокойното наблюдение, дори с известна доза ирония.
След телесното очистване идва емоционалното. За къс период от време човек може да изпита целия набор от някога потиснати емоции - гняв, агресия, срам, сексуално влечение, еуфория, учудване и др.

Енергията

Понятието енергия има решаващо значение за телесната терапия. В биоенергетиката тялото се изучава чрез енергийните процеси и се описва като “биоелектрически океан” на химическия и електрическия обмен. За участниците в групата оптималното отношение към тялото означава развитие на спонтанното тпротичане на енергията, обхващащо целия организъм от кожната периферия до процесите на метаболизма. Всичко, което нарушава протичането на енергията във всяка част на тялото, въздейства на чувството ни за удоволствие и цялостност. Според Лоуен невротиците не могат да управляват възбудото и не могат да бъдат толерантни към болката удоволствието. Те изразходват голяма част от своята енергия за включване на механизмите на психологическа защита, насочени към това да се избавят от травмиращите личността мисли, чувства, външни събития. Такива проблеми се срещат и при клинично здрави хора. За тях биха били подходящи определени дихателни упражнения, подпомагащи протичането на енергията.
Телесните терапевти смятат, че свободно течащата естествена жизнена енергия (означена от Райх с термина “оргонна енергия”) е основа за функционирането на здравата личност. Тази енергия, натрупвана в резултат от храненето, поемането на течности и кислород, непрекъснато тече през тялото на здравия човек. Излишъкът от енергия според Райх се разглежда като сексуално напрежение, за снемането на което е необходим телесен оргазъм. Невротичните индвивиди използват енергията си за поддържане на мускулното напрежение и с това потискат своята сексуалност. Медицинската дейност на Райх, т.е. организирането на продажби на т.нар акумулатори на оргонна енергия, които помагат на клиентите да освободят естествената си жизнена енергия и да постигнат сексуално удовлетворение, го довела до конфликт с властите, който завършил с присъда.
Базирайки се на трудовете на Райх, Лоуен, развивайки понятието “енергия” също стига до предположението за вид жизнена енергия, наричана “биоенергия”, включена във всички жизнени процеси, включително и в движението, емоциите, мисленето и чувствата. Лоуен изтъква, че някои хора, особено депресивните и интровертите, имат ниско ниво на енергия. Стандартната процедура при работа с депресивни клиенти е опит да се повиши тяхното енергийно ниво, което предвижда и организиране на режима на хранене и съня.
Биоенергийните методи имат за цел да подпомогнат себеизявата чрез мобилизиране на енергията и връщане на хората към първичната им природа. Първичната природа на човека е състояние на искрено удоволствие, например детското любопитство и учудване. Удоволствието е свобода на движението и свобода от мускулно напрежение. Според Лоуен “разкрепостяването на тялото” ни приближава към първичната способност на човека да изпитва удоволствие.
Според телесните терапевти междуличностната отчужденост е обусловена именно от отчуждението от собственото тяло, тъй като човек може да усеща живота само чрез своето физическо същество.

Мускулната броня

Наред с понятието енергия основно понятие в телесната терапия е мускулната броня. При създаването на своята теория Райх акцентира върху хроничните енергийни блокажи, които се случват на физическо ниво. Той описва защитите, използвани за отстраняване или свеждане до минимум незавършените емоционални преживявания, като нарича тези защитни механизми “характерова броня”. Под броня Райх има предвид хроничното мускулно напрежение, изолиращо човека от неприятните емоции. Когато мускулите се напрягат, чувствата се притъпяват, с други думи “мускулната броня” пречи на протичането на оргонната енергия нагоре и надолу по тялото. От гледна точка на Райх между хроничните енергийни блокажи на физическо ниво и потисканите емоции на психологическо ниво съществува не просто паралел, а сложна взаимовръзка на физически и психически параметри.
“Бронята” е структура на характера в неговата физическа форма. Затова онзи, който може да счупи “бронята”, в същата степен може да измени структурата на невротичния характер. Но тъй като ригидността на характера е заключена в тялото, в “бронята”, по-ефективно е да се отслаби “бронята” отколкото да се изменят невротичните черти на характера – например с помощта на психоаналитично ориентирана терапия.
Мускулното напрежение е свързано с различен род ситуации и травми, преживени от индивидите в процеса на развитието им. Процесът на формиране на характера и “бронята” са в диалектическо единство, в което непрекъснато взаимодействат тялото и психиката. Общият биоенергетичен модел предполага, че чувствата и импулсите, изразяването на които се възпрепятства от страха, се видоизменят, потискат или прикриват, водейки до телесна ригидност, енергиен разпад и промени в личността.
Представете си например малко момче, което се старае съзнателно да се въздържа от плач. То стиска зъби, сдържа дишането си и напряга мускулите на гърлото и корема. Това е първият стадий в процеса на построяване на “характеровата броня”. По-късно подобни психотравмиращи ситуации могат да предизвикат автоматично блокиране на естествените двигателни и гласови компоненти на съответните реакции.
След известно време този блокиращ импулс ще се удържа несъзнавано, мускулите на лицето, челюстите, гърлото и корема ще са хронично напрегнати. “Мускулната броня” прави почти невъзможно свободното изразяване на емоциите.
Лоуен е убеден, че личностните особености се отразяват в позата, движенията, жестовете и вида телосложение. В зависимост от разликите в тези особености, Лоуен описва пет типа характери, имената на които отразяват психоаналитичната основа на възгледите му. В основата на своята класификация Лоуен залага заеманите от индивидите защитни пози на тялото, които помагат да се открият проблемите в движенията.

Характерите

“Шизоиден” тип характер притежават индивиди, чиито мисли неясно са свързани с чувствата, които се стремят да се скрият в себе си и губят контакт с реалността. По същество тяхната енергия се намира в центъра на тялото и не постъпва в периферията, нейното свободно протичане в посока лицето, ръцете, краката и половите органи се блокира от хронично мускулно напрежение. Шизоидните индивиди изпитват явни трудности в спонтанните действия, техните движения не са гъвкави и отривисти. Те не чувстват връзка със своето тяло, а самооценката им е занижена. Тялото на шизоидите често е слабо, недоразвито. Може да изглежда, сякаш горната и долната половина на тялото или неговата дясна и лява страна действат поотделно. Липсата на мимики прави лицето на човека да изглежда като маска, ръцете могат вяло да висят встрани.
“Орален” характер имат индивидите, които имат нужда от поддръжката на другите и са склонни към зависимост и привързаност в междуличностните отношения. Тяхната енергия не е замразена в центъра на организма, както е при шизоидния тип, но протичането към периферията на тялото е слабо. Тялото и крайниците обикновено са издължени, мускулатурата е недоразвита, налицу са признаци на физическа незрялост. Оралните хора трудно стоят на краката си и буквално, и в преносен смисъл. Имайки ниско ниво на енергия, те постянно имат нужда от поддръжка и чакат помощ от другите. Ако основните им потребности не бъдат удовлетворени, те могат да развият склонност към депресии.
“Психопатният” тип характер отличава индивидите с ярко изразена потребност да властват и управляват, загрижени за своя социален образ. Потребността да доминират над околните може да се прояви в силно развитие на горната част на тялото при съответно нероразвита долна част. Енергията обикновено се премества към главата, а на нивото на талията нейното течение надолу се блокира от мускулното напрежение. Погледът може да изглежда втренчен и подозрителен вследствие на постоянния стремеж да се контролира всичко, което става наоколо.
Към “ садо-мазохистичния” тип характер принадлежат индивидите, които проявяват безпомощност при активното решаване на проблемите. Тялото на човека с мазохистичен характер е напълно заредено с енергия, но той се опитва да сдържа чувствата си, контролирайки мускулното напрежение, за да избегне конфронтацията с околните. Тялото му обикновено е късо, плътно, мускулесто.
Към “ригидния” тип характер принадлежат честолюбиви, ориентирани към реалността индивиди, добре функциониращи, но осъществяващи висок контрол върху поведението си. Те запазват дистанция в отношенията с другите, страхуват се напълно да се отдадат на удоволствия. Биоенергийно тяхното тяло е заредено както на периферията за контакт с околната среда, така и в центъра. Чувствата протичат свободно, но тяхното изразяване е ограничено. Обикновено хора от такъв тип са подвижни и се отличават с пропоционално телосложение.
В муждуличностните взаимоотношения шизоидите избягват интимната близост с други хора, индивидите с орален тип характер търсят близки контакти с другите заради топлината и грижата, психопатните се стремят да контролират взаимоотношенията и установяват връзка само с онези, които се възхищават от тях или имат нужда от контрол от тяхна страна, садо-мазохистите влизат във взаимоотношения с членове на групата, но в подчинен вид, избягвайки да изразяват отрицателни емоции, които могат да засегнат междуличностните отношения. Индивидите с ригиден характер установяват близки взаимоотношения и могат да извлекат повече полза от срещи, в които се насочват и поощряват междуличностните контакти, готовността за сближаване, свободното изразяване на чувствата.

Почвата под краката

Последно важно понятие в телесната терапия е понятието почва под краката или „граундинг”, което е основната заслуга на Лоуен в метода на Райх. “Граундингът” не е само физическа опора на собствените крака, но и метафора на фройдовия принцип за реалност. “Колкото по-силно усеща човек своя контакт със земята (реалността), толкова по-здраво се държи той за нея, толкова по-голямо натоварване може да понесе и толкова по-добре може да управлява чувствата си.” Лоуен усеща, че много клиенти нямат усещане за твърда земя под краката и съответно нямат усет за връзка с реалността. Да имаш „граундинг” означава, да бъдеш в енергиен контакт със земята, за да получиш усещане за стабилност и сигурност. Хората, които са под въздействието на алкохол, наркотици или силно са увлечени от нещо, могат да се усещат като летящи, енергията се е преместила от стъпалата и краката нагоре. Ефективното съществуване в реалния свят буквално означава връщане обратно на земята.
Биоенергийният терапевт Стенли Келеман включва в понятието „граундинг” връзката с емоционалните потребности, протичането на организмичната енергия и всички патерни на действията, съставящи нашите физически и физиологически процеси.. В кабинета на Келеман се използват упражнения специално за утвърждаване на почвата под краката и преодоляване на съмнението и недоверието.
Например на участниците може да се предложи да постоят на един крак и да преживеят връзката със земята, след това да масажират този крак и отново да се върнат към това емоционално преживяване. Или да скачат на един крак, а след това да застанат на двата крака за усилване на чувството за връзка със земята.
Такива специални упражнения помагат да се увеличи потокът от енергия, да се заздрави контактът със земята и съответно да се усили усещането за себе си. Понятието „граундинг” е важно за биоенергетиката, доколкото то ориентира към реалността и уравновесява акцента за изразяване на чувствата и емоционалните пориви.
03 Декември 09, 16:53    Коментари (2260)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..23 край 
2260. Payday
18.11.17
00:50
bad credit loans with monthly payments <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> payday loans bad credit dallas <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit approval</a>
2259. Write Essays Online
17.11.17
23:30
buy college essays <a href=https://buyessays.us.com>pay for essay writing</a> buy essay online uk <a href=https://buyessays.us.com>order essay now</a>
2258. Payday Loan Online
17.11.17
21:52
same day loan bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit</a> payday loans for bad credit guaranteed <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loan no credit check</a>
2257. Personal Loans
17.11.17
15:50
pay day loans <a href=https://shorttermloans.us.com>fast loans online</a> short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a>
2256. Online Loan
17.11.17
09:47
personal loans quicken <a href=https://quickloans.us.com>quick loans online</a> quick loans no credit check <a href=https://quickloans.us.com>quick loans rates</a>
2255. Payday Loans
17.11.17
06:45
bad credit payday loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit</a> personal loans maryland <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit in pa</a>
2254. Online Essay Writing
17.11.17
01:59
buy essay without plagiarism <a href=https://buyessay.us.com>buy an essay</a> essay buy <a href=https://buyessay.us.com>buy essay online</a>
2253. Money Loan
16.11.17
21:25
quick personal loans online <a href=https://quickloans.us.com>fast and easy money</a> quick cash loans bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quicken loans</a>
2252. Easy Payday Loan
16.11.17
18:36
short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loan bad credit</a> payday loan <a href=https://shorttermloans.us.com>loans for bad credit with monthly payments</a>
2251. Payday Express
16.11.17
07:12
badcredit loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>private lenders for bad credit personal loans</a> bad credit personal loans guaranteed <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>bad credit personal loans</a>
2250. MichaelhaR
15.11.17
01:17
где взять кредит кредит в втб 24 банк уралсиб деньги кредит кредит наличными быстро кредит пермь экспресс кредит банк кредит неработающим кредит наличными пермь ренессанс кредит отзывы потребительский кредит это отдых в кредит хочу взять кредит связной кредит ипотечный кредит

тойота кредит http://h.seobest.website/kredit-nalichnimi-na-kvartiru.html - Кредит наличными на квартиру банк российский кредит http://b.workle.website/oplata-cherez-internet-kreditnimi-kartami.html - Оплата через интернет кредитными картами краткосрочный кредит http://fitness.netgas.info/kredit-nalichnimi-bistro-kiev.html - Кредит наличными быстро киев отб банк http://b.kraft-bild.info/otlichie-kreditnoy-karti-ot-debetovoy.html - Отличие кредитной карты от дебетовой быстро кредит http://travel.bxox.info/map41.html - Сделать копию кредитной карты

где взять кредит наличными кредит в кемерово кредит в ростове молодежный кредит ниссан кредит банк тинькофф кредитные системы кредит наличными казань кредит россельхозбанк экспресс кредиты кредит без прописки

дам кредит http://g.seobest.website/razmer-kreditnoy-karti.html - Размер кредитной карты самый дешевый кредит http://c.spase.space/kreditnie-karti-bankov-tolyatti.html - Кредитные карты банков тольятти банк авангард http://bingo.gladnew.xyz/kredit-nalichnimi-v-kolpino.html - Кредит наличными в колпино экспресс кредит http://d.seobest.website/bankovskie-krediti-nalichnimi.html - Банковские кредиты наличными быстрые кредиты http://eroforce.hceap.info/kredit-nalichnimi-10-5.html - Кредит наличными 10 5

кредиты сбербанка кредит в день обращения лизинг или кредит банк кредит европа кредит без залога
2249. Online Payday Loans
12.11.17
22:45
quick payday loans <a href=https://quickloans.us.com>fast no credit check loans</a> quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a>
2248. Joshuanox
12.11.17
22:08
Writing a medical thesis or dissertation is a task done by almost all postgraduate and master's medical students. Dissertation is derived from the Latin word disserto which means discuss. It is essential to write successful medical papers such as medicine essays and medical thesis papers. There are several reasons as to why students write medicine essays. One of the reasons is to promote enhancement of critical judgment, research skills as well as analytical skills. Moreover, medicine essay writing produce students with the ability to 4evaluate and analyze data critically.

The initial step for writing medicine essays is to choose a topic. A writer should have at least three topics to choose from. The topic has to be interesting, feasible and relevant. It is essential to write quality medicine essay. Hence, students need to have analytical skills and perfect writing skills. The writing skills will enable them write outstanding essay papers that can be highly regarded by instructors and professors. Teachers often require a lot and expect a lot from their students in terms of medicine essay writing. for this reason, students find essay writing to be an extremely difficult task and hence resort to buying custom medicine essays.

A custom medicine essay has to be written by professional writers who are qualified in the field of nursing. Moreover, the custom medicine essay has to be original and plagiarism free. This means that it has to be written from scratch by experts with many years experience. The many years experience should enable a writer to write any form of medical paper including medical thesis, medicine essay and even medicine research paper. Moreover, experience will enable a writer to write a medicine essay that can guarantee academic success.

Students get custom medicine essays from custom writing company. It is essential to choose the best company so that one can get the best custom medicine essay. The best and the most reliable medicine essay writing company should have some unique characteristics such as affordability and the ability to provide original and superior quality medicine essays. The other quality is that the company has to hire expert writers who can write quality medicine essays and other types of medical papers. The essays should not only be quality but also plagiarism free and free of grammatical and spelling mistakes.

A custom medicine essay has a similar structure to any other academic essay assignment. It has an introduction that introduces the topic and tells the reader what the essay is all about. The second section is the body that has many paragraphs supporting the main topic. Finally there is the conclusion that briefly summarizes what has been discussed in the body section of the essay. Students should choose reliable writing companies so that they can get quality custom papers on several fields such as technology, sociology and law in addition to medicine field.

Our custom writing company is the best company that all clients should rely on when in need of any given type of medicine paper. We provide quality papers that not only plagiarism free but also original. Moreover, our custom papers are affordable and able to guarantee academic excellence at all times. All our medical papers are reliable and sure of satisfying clients at all times.

 
2247.
12.11.17
20:48
autocad software company
autocad 2018
descargar autocad 2017 gratis en ingles
2246. MichaelhaR
11.11.17
03:23
http://bigatel.info/kredit-kazan.html - кредит казань http://bigatel.info/vigodniy-kredit-nalichnimi.html - выгодный кредит наличными http://bigatel.info/houm-bank-kredit.html - хоум банк кредит http://bigatel.info/map4.html - автокредит без справки о доходах http://bigatel.info/potrebitelskiy-kredit-novosibirsk.html - потребительский кредит новосибирск http://bigatel.info/refinansirovanie-kredita.html - рефинансирование кредита http://bigatel.info/srochniy-kredit.html - срочный кредит http://bigatel.info/kredit-v-rosselhozbanke.html - кредит в россельхозбанке http://bigatel.info/kredit-100000.html - кредит 100000 http://bigatel.info/alfa-bank-kredit.html - альфа банк кредит http://bigatel.info/delta-kredit.html - дельта кредит http://bigatel.info/kak-poluchit-kredit-v-sberbanke.html - как получить кредит в сбербанке http://bigatel.info/nalichnie-v-kredit.html - наличные в кредит http://bigatel.info/map11.html - где взять ипотеку http://bigatel.info/kredit-evropa-bank.html - кредит европа банк http://bigatel.info/krediti-dlya-malogo-biznesa.html - кредиты для малого бизнеса http://bigatel.info/kredit-na-obuchenie.html - кредит на обучение http://bigatel.info/kredit-nalichnimi-ufa.html - кредит наличными уфа http://bigatel.info/v-kredit.html - в кредит http://bigatel.info/kredit-v-kaliningrade.html - кредит в калининграде
кредит в мурманске хом кредит
http://bigatel.info - кредит наличными http://bigatel.info/podat-onlayn-zayavku-na-kredit.html - подать онлайн заявку на кредит http://bigatel.info/kredit-eto.html - кредит это http://bigatel.info/potrebitelskiy-kredit-v-spb.html - потребительский кредит в спб http://bigatel.info/privat-bank.html - приват банк http://bigatel.info/kredo.html - кредо http://bigatel.info/potrebitelskiy-kredit-vigodno.html - потребительский кредит выгодно http://bigatel.info/probiznesbank-kredit.html - пробизнесбанк кредит http://bigatel.info/vzyat-dengi-v-kredit.html - взять деньги в кредит http://bigatel.info/internet-kredit.html - интернет кредит http://bigatel.info/kredit-v-minske.html - кредит в минске http://bigatel.info/baltiyskiy-bank.html - балтийский банк http://bigatel.info/bank-trast.html - банк траст http://bigatel.info/kalkulyator-kredit.html - калькулятор кредит http://bigatel.info/kredit-bez-pervogo-vznosa.html - кредит без первого взноса http://bigatel.info/ipoteka-vtb.html - ипотека втб http://bigatel.info/potrebitelskiy-kredit-krasnodar.html - потребительский кредит краснодар http://bigatel.info/kredit-na-biznes.html - кредит на бизнес http://bigatel.info/kredit-wm.html - кредит wm http://bigatel.info/svyaznoy-kredit.html - связной кредит
кредит в казани кредитный калькулятор
2245. Payday
10.11.17
02:37
bad credit personal loans guaranteed approval <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans for bad credit texas</a> personal loans bad credit reviews <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans for bad credit</a>
2244. Get A Loan
09.11.17
19:32
payday online loans <a href=https://shorttermloans.us.com>guaranteed payday loans</a> cash advance loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans no brokers</a>
2243. Online Payday Loan
09.11.17
18:46
personal loans phoenix az <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit guaranteed</a> payday loans for bad credit <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>payday loans bad credit dallas</a>
2242. Getting A Loan
09.11.17
17:52
quicken loans <a href=https://quickloans.us.com>quick loans online</a> quick personal loans for fair credit <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loan service</a>
2241. Jamesslamp
09.11.17
08:40
easy approval payday loans <a href="https://easyapprovalpaydayloans.science">easy approval payday loans</a> online payday loan instant approval <a href=https://easyapprovalpaydayloans.science>speedycash</a> online payday loans no credit check <a href="https://easiestpaydayloantoget.loan">fast payday loan</a> fastest payday loan <a href=https://easiestpaydayloantoget.loan>easiest payday loan to get</a> asian sex show <a href="https://lesbianshow.bid">lesbian show</a> nude show <a href=https://lesbianshow.bid>free porn show</a> writing a paper <a href="https://paperwriting.stream">buy research papers no plagiarism</a> writing a paper <a href=https://paperwriting.stream>paper writing</a> free porn cams <a href="https://freeporncams.stream">chat girl</a> free porn cams <a href=https://freeporncams.stream>free porn cams</a> online payday loans direct lenders <a href="https://directlendersonlineloans.bid">direct lenders online loans</a> direct payday lenders online <a href=https://directlendersonlineloans.bid>online loan</a> paper writing service <a href="https://paperwritingservice.trade">apply texas essays</a> my assignment help australia <a href=https://paperwritingservice.trade>writing my paper</a> easy payday loans online <a href="https://easypaydayloansonline.webcam">best payday loans online</a> easy payday loans online <a href=https://easypaydayloansonline.webcam>payday loan companies</a>
2240. Write Essays For Me
09.11.17
08:24
college essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essay service</a> essay assignment help <a href=https://collegeessay.us.com>college essay writing help</a>
2239. Essay Writing Online
08.11.17
11:06
writing college essay <a href=https://collegeessay.us.com>need help writing an essay</a> college essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essay help</a>
2238. Online Essay Writers
08.11.17
08:43
help with college essay writing <a href=https://collegeessay.us.com>essay writing assignment help</a> help to write an essay <a href=https://collegeessay.us.com>college writing essay</a>
2237. Joeslamp
07.11.17
16:16
quick loans <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans reviews</a> quick payday loans with bad credit <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans online</a>
2236. Joeslamp
06.11.17
20:50
payday loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>pay day loan</a> payday bad credit loan <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>http://LoansForBadCredit.us.com/</a>
2235. Joeslamp
06.11.17
19:25
essay writing services reviews <a href=https://essaywritingservices.us.com>the best essay writing service</a> writer of federalist papers <a href=https://essaywritingservices.us.com>Full Article</a>
2234. Assignment Notebooks
06.11.17
08:33
writing a college admission essay <a href=https://collegeessay.us.com>buy college essays</a> help with college essay <a href=https://collegeessay.us.com>college essay</a>
2233. Quick Loans
05.11.17
11:41
short term cash loans <a href=https://shorttermloans.us.com>credit loans</a> short term loans colorado <a href=https://shorttermloans.us.com>loans short term no credit check</a>
2232. Joeslamp
04.11.17
09:24
short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>quick cash loan</a> short term payday loans <a href=https://shorttermloans.us.com>loans las vegas</a>
2231. Direct Lender Loans
04.11.17
05:27
quick loans same day <a href=https://quickloans.us.com>quicken loans</a> quick pay day loan <a href=https://quickloans.us.com>quick payday loans</a>
2230. Money Loan
03.11.17
19:06
quick loans <a href=https://quickloans.us.com>fast online loans no credit check</a> quick personal loans for fair credit <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans online</a>
2229.
02.11.17
11:04
casino slots
best online casino
online roulette
blackjack online
2228. Jamesslamp
01.11.17
07:51
unsecured personal loans <a href=https://badcreditpersonalloans.us.com>personal loans bad credit</a> personal loans with bad credit https://badcreditpersonalloans.us.com - payday loans bad credit
2227. Get A Loan
31.10.17
18:35
loans short term no credit check <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans</a> how to get a loan with no credit <a href=https://shorttermloans.us.com>365 day loan</a>
2226. Loans
31.10.17
17:34
quick loans <a href=https://quickloans.us.com>payday loans quick cash</a> quick cash loans <a href=https://quickloans.us.com>easy cash loans online</a>
2225. Jamesslamp
31.10.17
13:32
write my essay online <a href=https://essayonline.us.com>online essay writer</a> writers online https://essayonline.us.com - writers online
2224. Premium Assignments
26.10.17
20:05
essay online buy <a href=https://buyessay.us.com>is there a website that writes essays for you</a> buy essays <a href=https://buyessay.us.com>essay buying</a>
2223. Speedycash
26.10.17
03:14
personal loan bad credit <a href=https://shorttermloans.us.com>short term loans for bad credit</a> short term loans online <a href=https://shorttermloans.us.com>short term quick loans</a>
2222. Loans Online
25.10.17
19:27
small personal loan <a href=https://shorttermloans.us.com>short term cash loans</a> short term loans <a href=https://shorttermloans.us.com>short loans</a>
2221. Jamesslamp
16.10.17
22:33
here <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing service</a> essay writing services reviews <a href=https://essaywritingservices.us.com>essays writing services</a>
2220. Jamesslamp
16.10.17
09:36
easiest payday loan to get <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>HTTP://LOANSFORBADCREDIT.US.COM/</a> direct lenders for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>payday loans for bad credit</a>
2219. My Paper Writer
15.10.17
19:42
essaywritingservices.us.com <a href=https://essaywritingservices.us.com>essay writing service</a> essay writing service <a href=https://essaywritingservices.us.com>mba essay writing service</a>
2218. Term Paper Writers
15.10.17
10:15
writing essay services <a href=https://essaywritingservice.us.com>admission essay writing service</a> essay writing service <a href=https://essaywritingservice.us.com>professional essay writing service</a>
2217. wopiqusu
13.10.17
07:13
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2216. ivixebaqoeawi
13.10.17
05:19
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2215. ucehula
13.10.17
05:19
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2214. iutuzfiv
13.10.17
05:05
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2213. asleozubuewe
13.10.17
05:00
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2212. iyanewekujed
13.10.17
04:54
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2211. xqeelaxisoaj
13.10.17
04:46
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2210. ojigifotue
13.10.17
04:39
http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor <a href="http://cheapest-priceventolinonline.net/">cheapest-priceventolinonline.net.ankor</a> http://levitra-online-cheap.net/
2209.
12.10.17
07:12
payday loans green bay wi
cash loan
payday loans in fayetteville nc
2208. Best Online Loans
10.10.17
08:48
loans online <a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a> online loans <a href=https://onlineloans.us.com/>online payday loans</a>
2207. Instant Online Loans
09.10.17
17:58
loans online bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>bad credit loans direct lenders</a> loans online bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.com/>loans for bad credit</a>
2206. Pay Day Loan
07.10.17
00:13
payday loans <a href=https://paydayloans.us.org/>payday loans online for bad credit</a> payday loans online <a href=https://paydayloans.us.org/>pay day loans</a>
2205.
06.10.17
18:29
viagra half pill
viagra online
viagra sale no prescription uk
2204. alujahehu
06.10.17
07:04
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2203. iqisocoq
06.10.17
05:11
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2202. dxupjugipako
06.10.17
04:59
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2201. ficowuyoc
06.10.17
04:46
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2200. ikwukuyeyeja
06.10.17
04:36
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2199. ekavoduitoi
06.10.17
04:27
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2198. ikigirisl
06.10.17
04:22
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor <a href="http://usbuy-ventolin.com/">usbuy-ventolin.com.ankor</a> http://generic-levitracheapest-price.com/
2197.
05.10.17
22:26
buy viagra australia
viagra online
http://www.cheap-generic-viagra.co.uk/
2196. Write My Thesis
05.10.17
18:21
I found it <a href=https://essayonline.us.com>buy papers online</a> writing online <a href=https://essayonline.us.com>write my essay online</a>
2195. DwayneIrora
05.10.17
10:29
Предлагаем вам удивительное средство для похудения Mangoosteen. С ним можно избавиться от 10 кг за недели.
Дерево гарциния растет в Малайзии. Плоды этого дерева обладают потрясающими свойствами, которые были взяты за основу средства Mangoosteen. В банке содержится более 25 плодов данного замечательного дерева. Плоды с растения мангкут помогают сжечь излишнею жировую ткань. И также замечательно влияют на человека в комплексе. Технология изготовления средства, и специализированная упаковка помогают сохранить все полезные свойства мангустина.
Основным действующим компонентом сиропа Mangoosteen являются плоды с дерева мангустин, в которых имеется огромное количество полезных элементов. Благодаря компоненту ксантону, которое в огромных дозах имеется в плоде, сильно тормозятся процессы окисления в теле. Ксантон признана одним из наиболее сильных антиоксидантов. В плодах растения мангустин к тому же имеются разные витамины и элементы. Купить сироп Мансустина можно на сайте http://mangjoo77.mangoosteen.com.

<b>Официальный сайт:</b> http://mangystin.bxox.info
http://b.kraft-bild.info
2194. Write College Essay
05.10.17
09:49
Read Full Article <a href=https://writemyessay.us.com>HTTP://WRITEMYESSAY.US.COM/</a> for more info <a href=https://writemyessay.us.com>write essay</a>
2193.
04.10.17
17:48
cash advance support com
loans for bad credit direct lenders
personal small loans
2192. Jamesslamp
04.10.17
14:30
next page <a href=https://paydayloansonline.us.com/>Look At This</a> More hints https://paydayloansonline.us.com/ - payday loan online
2191.
03.10.17
19:56
fastcash
payday loans denver
personal loan forms
2190. Jamesslamp
03.10.17
14:14
amateur webcam sex chat <a href=https://sexchat.us.com>free sex chat</a> sex chat free https://sexchat.us.com - sex chat
2189. Jamesslamp
03.10.17
12:37
online essay writer <a href=https://essayonline.us.com>paper writing services</a> buy essay online https://essayonline.us.com - homework online
2188. Writing Online
03.10.17
05:13
australia essay writing service <a href=https://essaywritingservices.us.com>top essay writing services</a> essay writing service <a href=https://essaywritingservices.us.com>fast essay writing service</a>
2187. Direct Lender Loans
02.10.17
05:57
fast payday loans online <a href=https://paydayloansonline.us.com/>online payday loan</a> online payday loan <a href=https://paydayloansonline.us.com/>payday loans online direct lenders</a>
2186.
30.09.17
01:23
cash advance bakersfield ca
small payday loans
how to find money fast
2185.
30.09.17
01:22
cash advance bakersfield ca
small payday loans
how to find money fast
2184. Jamesslamp
27.09.17
09:57
I found it <a href=https://freesexchat.us.com>more info</a> free sex chat sites https://freesexchat.us.com - free webcam sex
2183. Johnslamp
26.09.17
20:00
https://writemyessay.us.com/ - write essay for me write my papers <a href="https://writemyessay.us.com/">write my essay for me</a>
2182. Johnslamp
26.09.17
15:44
https://essayonline.us.com/ - More Bonuses https://loansforbadcredit.us.com/ - loansforbadcredit.us.com
2181. Johnslamp
26.09.17
11:46
https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans for bad credit
2180. Johnslamp
26.09.17
07:37
https://essaywritingservices.us.com/ - custom essay writing services
2179. Johnslamp
26.09.17
07:37
https://bestpaydayloansonline.us.com/ - online payday loans direct lenders
2178. Jamesslamp
26.09.17
04:38
<a href=https://onlineloans.us.com/>Get the facts</a> <a href=https://freesexchat.us.com/>sex chat</a>
2177. Johnslamp
25.09.17
23:33
https://loansforbadcredit.us.com/ - payday loans for bad credit
2176. Johnslamp
25.09.17
15:02
https://bestpaydayloansonline.us.com/ - payday loans
2175. Johnslamp
25.09.17
15:02
https://onlineloans.us.com/ - payday loans online https://essayonline.us.com/ - write my essay online
2174. Johnslamp
25.09.17
06:52
https://essaywritingservices.us.com/ - uk essay writing services
2173. Johnslamp
25.09.17
02:37
https://essaywritingservices.us.com/ - best essay writing service reviews https://freesexchat.us.com/ - live sex chat
2172. Johnslamp
24.09.17
18:35
https://writemyessay.us.com/ - write essay
2171. Johnslamp
24.09.17
14:46
https://essaywritingservices.us.com/ - legit essay writing services
2170. Johnslamp
24.09.17
10:56
https://essayonline.us.com/ - college essay help online
2169. Johnslamp
23.09.17
19:20
https://essaywritingservices.us.com/ - writer of federalist papers
2168. Johnslamp
23.09.17
15:30
https://essaywritingservices.us.com/ - essay writing service
2167. Johnslamp
23.09.17
15:30
https://bestpaydayloansonline.us.com/ - payday loans online
2166. Jamesslamp
23.09.17
13:57
<a href=https://onlineloans.us.com/>payday loans online</a> <a href=https://freesexchat.us.com/>free sex porn chat</a>
2165. Johnslamp
23.09.17
11:27
https://writemyessay.us.com/ - write my paper
2164. Johnslamp
23.09.17
06:51
https://writemyessay.us.com/ - write my essay https://essaywritingservices.us.com/ - essays writing services
2163. Johnslamp
23.09.17
02:52
https://bestpaydayloansonline.us.com/ - online payday loans
2162. Johnslamp
22.09.17
23:02
https://writemyessay.us.com/ - essay writing
2161. Johnslamp
22.09.17
23:02
https://writemyessay.us.com/ - write my essay
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.5793