Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« януари 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Връзка с мен

Публикации 21:44
« Обратно
Вземи в gLOG
Вилхелм Райх: Емоционалната чума - трета част
За повече от 30-годишна биопсихиатрична работа стигнах до извода, че най-често жертва на емоционалната чума са индивидите, които имат много биологична енергия. Именно високото енергийно напрежение прави индивида жертва на тази болест, защото наличието на мускулна и характерова броня не му позволява да се развива по естествен път. Индивидът, който страда от емоционална чума, е продукт на авторитарно-компулсивното възпитание, той въстава против него и постига по-голям успех, отколкото спокойният и дистанциран невротик. Той се различава от гениталния характер по това, че неговата дейност няма обществена цел и не може да доведе до рационални промени и подобряване на обществото. Разликата от невротичния характер е в това, че той не се отстранява.
Гениталният характер отстранява своите чумни реакции по два начина: първо, поради своята рационална структура на характера той възприема собствените чумни реакции като чужди и безсмислени. Второ, той е толкова здраво закрепен в рационалния процес, че мигновено осъзнава опасността, която идва от ирационалните тенденции. Това му позволява рационално да се контролира. Индивидът, който страда от чума, получава толкова вторично садистично удоволствие от своето поведение, че е недостъпен за всякаква корекция. Всички действия на здравия индивид се подхранват от резервоара на биологичната енергия. Вярно е, че действията на индивида, поразен от чума, имат същия източник, но всяко действие трябва да премине през характеровата и мускулната броня. В резултат и най-благоприятните намерения се превръщат в антисоциални и ирационални действия. Преминавайки през бронята, действията променят функциите си. Импулсът започва с рационалното намерение. Наличието на броня прави естественото и органично развитие на импулса невъзможно. Това се възприема от индивида като непоносима забрана. За да се изрази по някакъв начин, импулсът трябва да пробие бронята. В това време се губят първичното намерение и рационалната цел. Резултатът от действието вече много малко напомня първичното рационално намерение. То отразява разрушителната сила, която е необходимо да се привлече за проникване през бронята. Жестокостта на индивида, страдащ от чума, се намира по този начин в зависимост от неспособността да пробие характеровата и мускулната броня. Разрушаването на бронята е невъзможно, защото чумното действие не осигурява нито оргастично разриждане, нито рационална увереност в себе си. И така много противоречия в структурата на характера на индивидите, страдащи от чума, могат да бъдат лесно разбрани. Такъв индивид може да се стреми към любов и дори да намери жена, която, както той мисли, да обича. Когато се открие неговата неспособност да обича, той изпада в садистична ярост, обръщайки я срещу себе си или против любимата жена, ярост, която нерядко води до убийство.
Основна характеристика на чумния инвид е противоречието между силния стремеж към живот и неспособността да се реализира по съответен начин заради наличието на броня. Внимателният наблюдател ще отбележи, че за европейския политически ирационализъм е било характерно именно такова противоречие: най-добрите намерения при компулсивната логика са довели до деструктивни резултати.
Ще се опитаме да илюстрираме дадената диференциация с всекидневни примери. Първият пример е “борбата за детето”, която често възниква при разводите. Може да се очаква проявата на три възможни реакции: рационална, невроза на характера и чумна реакция.

А. Рационална реакция

Бащата и майката се борят за здравословно развитие на детето, като изхождат от рационални подбуди и използват рационални средства. Те могат да стигнат до съгласие по отношение на това с кого да остане детето или могат да имат различно мнение по този повод. Във всеки случай в интерес на детето те няма да използват задкулисни методи. Те откровено ще поговорят с него и ще му дадат възможност само да вземе решение. Те ще се ръководят не от собствените стремежи да имат право над детето, а от неговото желание. Ако един от родителите е болен психически или страда от алкохолизъм, то детето трябва да осъзнае това като нещастие, което трябва да понесе. Единственият мотив на постъпките тук е да не се нанесе вреда на детето. Позицята се определя с отказ от собствените интереси.

Б. Невротична реакция

Борбата за детето е пълна с най-различни разсъждения, например със страх пред общественото мнение, т.е тя се определя не само от интересите на детето, но и от адаптацията към общественото мнение. Пациентите с невроза на характера винаги се придържат към общоприетите представи, например, че детето винаги трябва да остане с майката или въпросът да се решава чрез съд. Ако един от партньорите е болен психически или страда от алкохолизъм, то обикновено този факт се премълчава, в резултат от което страда и другият партньор, и детето, доколкото развода е избягван. Мотив на подобно поведение е девизът: “Не следва да се дава повод за подозрения”. Позицията се определя като отчуждение.

С. Реакция на носителя на емоционална чума

Интересът на детето като основен мотив за борба тук само се провъзгласява, но не се изпълнява. Истински мотив е отмъщението на партньора, лишаването му от удоволствието да общува с детето. Борбата се води с помощта на клевета, като не се посочва здрав или болен е партньорът. Че интересите на детето не се вземат предвид, личи от факта, че любовта на детето към другия родител не се взема под внимание. За да се откъсне детето от партньора, той се обявява за психически болен или алкохолик, не е важно дали е истина или лъжа. Така на детето се нанася вреда, за мотив служи разрушителната мъст на партньора и доминирането над детето, а не любовта към него.
Подобен пример може да има много варианти, но неговите основни черти винаги си приличат и имат общо социално значение. Рационалната юрисдикция безусловно е взела под внимание подобни разсъждения при разглеждането на делото. Може да се предположи, че броят на разводите би се увеличил и само правилно обученият психиатър или педагог могат да оценят вредата, нанесена от емоционалната чума при разводите.

Друг пример, където реакциите на емоционалната чума се проявяват още по-силно, е изневярата на партньора.

А. Рационална реакция

При действителна “изневяра” на любовния партньор здравият индивид може да отреагира по три начина: 1. да се раздели с партньора, 2. да се опита да върне партньора, 3. да прояви търпимост, ако новите отношения нямат сериозен характер. В подобна ситуация здравият индивид не изпада в невротично състояние, няма претенции за собственост и проявява гняв само когато случилото се е извън рамките на приличието.

Б. Невротична реакция

Изневярата или се понася мазохистки, или мускулната броня не позволява тя да се осъзнае. Съществува силен страх от отхвърляне. Много често човек изпада в невротично заболяване, алкохолизъм, истерия или отчуждение.

С. Реакция на носителя на емоционална чума

По принцип изневярата е резултат не от влюбеност в друг човек, а умора от партньора или желание да му се отмъсти. Измаменият партньор предприема най-различни опити да задържи неверния партньор вкъщи, да го сломи с истерични припадъци, сцени или наема детектив, за да го следи. Често партньорът се алкохолизира, но истински мотив не е любовта към партньора, а загубата на власт и притежание.
Трагедиите на ревността заемат голямо място сред реакциите на емоционалната чума. Днес не съществуват някакви медицински, социални или юридически представи и средства, които вземат под внимание тази огромна област от безнадеждност и отчаяние.

Преминаваме към разглеждане на най-впечатляващия типичен начин на реагиране при емоционална чума, която ще наречем специфична чумна реакция.
Любимо средство за действие при специфичната чумна реакция е използването на сексуална, т.е. морална дискредитация. Тя действа като механизъм, в този случай извратеният импулс, който пробива бронята, се пренася върху хората и обектите от външния свят. Онова, което в действителност е вътрешен импулс, лъжливо се възприема като външна заплаха. Същото е вярно и за усещанията, които произлизат от потоците оргонова плазма. Онова, което за здравия индивид е част от радостното усещане за живота, за шизофреника като резултат от наличието на броня на характера е мистична машина, която враговете сякаш използват за унищожаване на тялото на пациента с електрически потоци. В психиатрията са добре известни тези защитни механизми. Грешката на психиатрията е фактът, че именно този защитен механизъм се използва в социалния живот във формата на специфична реакция на носителите на емоционалната чума.
Биофизичният механизъм действа по следния начин: компулсивният морализъм във възпитанието и в живота ражда сексуална похотливост. Това няма нищо общо с естествения стремеж към любов, а представлява истински вторичен импулс подобно на садизма или мазохизма. Понеже естественото радостно възприемане на живота повече не съществува, похотливостта и клеветничеството заемат освободилото се място във формата на вторичен компулсивен стимул. И подобно на шизофреника, проектиращ своите оргонови потоци и извратени импулси върху други хора и възприемащ ги като външна заплата, така и индивидът, който страда от емоционална чума, проектира своите извращения и похот върху други хора. За разлика от психотика той не преживява своите проектирани импулси мазохистки, като заплаха. По-скоро обратното, той използва слуховете и клеветата садистично, приписвайки на други онова, което той не се решава да си признае сам. Това е вярно както за истинската гениталност, така и за вторичните извратени импулси. Начинът на живот на здравия индивид напомня на индивида, който страда от емоционална чума, за неговата генитална слабост и представлява заплаха за неговото невротично равновесие. Всичко, което му остава да прави, е в съответствие с принципа на киселото грозде да се смеси с кал здравата сексуалност на другите хора. Понеже той не е в състояние напълно да разкрие своята похотливост заради етичното морализаторство, той приписва тази черта на своята жертва, за която разпространява слухове. Във всеки подобен случай на чумна реакция се откриват именно тези характеристики, приписани на здравите индивиди, против които безуспешно се бори вътре в самия себе си индивидът, страдащ от емоционална чума, или живее с това, мъчейки се от пристъпи на съвест.

Как действа специфичната чумна реакция в няколко примера от всекидневието?

Съществува типът на интелектуалеца, който постоянно разсъждава за “културните ценности”. Такива хора често цитират класиците, като съвсем не разбират сериозността на проблема. В същото време те са цинични и се смятат за съвременници и либерално настроени, неограничени от условностите. Понеже не могат да изпитват сериозни чувства, те възприемат сексуалната любов като някаква игра, повод за остроумия, за разкази за “вчерашни подвизи” и пр. На сериозния слушател, който познава сексуалните страдания на общата човешка маса и онази деструктивна роля, която играе несериозното отношение към сексуалността, му е ясно, че подобна разпуснатост се дължи на сексуален глад и е резултат от оргастично безсилие.
Такива културни индивиди са склонни да разглеждат сексуалната икономика, която въпреки всевъзможните препятствия, сериозно се бори с емоционалната чума сред хората, като продукт на разтревоженото съзнание. Те продължават да говорят за “културни ценности”, към които трябва да се придържаме, но изпадат в ярост, когато някой преведе това понятие на езика на масите. Веднъж подобен индивид се срещнал с жена, която имала намерение да учи при мен. Когато те заговорили за това, той предпазвайки я от подобна крачка, негативно се изказал за моята работа, защото съм бил без лиценз. Веднага след това той “прикрил” своето заявление със споменаването, че съм отличен клиницист. Подобна дискредитация, която носи в себе си всички признаци на емоционалната чума, разбира се претърпяла поражение. Жената все едно дойде при мен да учи педагогика на сексуалната икономика и скоро разбра природата на емоционалната чума.
В подобни ситуации е трудно да останеш обективен и коректен. Игнорирането на подобно произшествие обаче ще доведе до успех клеветника, защото ще му позволи да продължи своята дейност. С него може да се води борба в съда, но това ще означава, че борбата е на същото ниво, а не чрез медицински метод. По този начин пострадалият оставя всичко както си е, рискувайки още някой индивид, който страда от емоционална чума, да научи за това...Проблемът е много важен, защото много честни и сериозни начинания са били унищожени именно от емоционалната чума. Това прави борбата с нея социална необходимост, защото тя е много опасна. Достатъчно е да се прочете в “История на материализма” на Ланге за клеветата, която се стоварила върху Ламетри, който бил пионер в изучаването на естествените науки през 17 век. Той не само вярно разбрал основните връзки между възприятието и физиологичните стимули, но дори вярно описал връзката между психосоматичните проблеми и биологичния сексуален процес. Това вече дошло много на филистимците, които разпространили слуха за това, че Ламетри може да развие такава теория само защото е “безпътник”. От тези източници до нас са дошли слухове, че той е умрял, като се задавил с голямо парче баница. Това е не само глупост от медицинска гледна точка, това е типичен пример за слухотворчество на емоционалната чума. Слухът, подхванат от индивидите, неспособни за получаване на удоволствие, преминават в техните потомци, мърсейки честното име без причина. Ясно се вижда колко катастрофална е ролята, която емоционалната чума играе в обществото.
Друг пример, в който проекционният механизъм на емоционалната чума, във вид на дискредитация, се вижда още по-ясно. Още в Норвегия научих за слуха, че съм болен от шизофрения и вече съм бил известно време в клиника. Пристигайки в САЩ през 1939 г., открих, че слухът също е разпространен и тук, дори повече отколкото в Европа, където бях по-известен. После стана ясно, че слухът има един и същи европейски източник. Беше човек, скоро пристигнал в Америка.
В тази ситуация имаше голяма доза ирония. Този човек след моя разрив с психоаналитичната асоциация понесе нервен срив и изкара известно време в клиника, което за него беше шок. Той се намираше в сложно положение. От една страна, той разбираше значението на моите научни изследвания, от друга, беше неспособен да скъса с организацията, възгледите на която противоречали на моите изследвания. Както става в подобни случаи, той се постара да премести вниманието от себе си върху мен, който вече бях в центъра на опасна и разгърната полемика. Той беше толкова уверен в моя провал, че не можа да се въздържи от последния удар. Неговата реакция беше типична чумна реакция. Никога не съм бил психотик и не съм се лекувал в клиника. Нещо повече, големите натоварвания не влияят на моята способност да обичам и работя.
В края на краищата психическото заболяване не е позор само по себе си. Като всеки порядъчен психиатър аз винаги съм съчувствал на душевно болните и често дори съм изпитвал уважение към душевния им конфликт. Пациентът, страдащ от душевно разстройство, е по-близо до живота, отколкото социално опасният индивид, страдащ от емоционална чума. Подобна клевета имаше за цел да ме унищожи – мен и моята работа. Няколко пъти тя ме поставяше в опасно, трудно положение. Например при работа със студенти имах допълнителна задача – да ги убеждавам, че не съм психотик.
На някои фази на оргонотерапията специфичната реакция на емоционалната чума се проявяваше по най-типичен начин: щом пациентът или студентът влезе в контакт с плазмените потоци, той започва да изпитва силен страх от оргазма. На този стадий оргонотерапевтът обикновено се превръща в “мръсна сексуална свиня” или “в луд”. Искам да подчертая, че подобна реакция възниква във всички случаи. Много студенти са чували за моята “лудост”.
Теорията за сексуалната икономика е толкова революционна, че е много лесно да се нарече безумна. Заради този слух ситуацията се усложни до такава степен, че стана опасна за живота. Подобни последици от действието на чумната реакция трябва да бъдат обезвредени от всякакви легални начини. Само благодарение на моя клиничен опит успях да се справя с опасността.
Когато след няколко години беше признато, че диагнозата шизофрения е несъвместима с извършената от мен научна работа, нашият сплетник промени своето твърдение почти по хумористичен начин – той заяви, че съм се излекувал от шизофренията.
Специфичните реакции на емоционалната чума редовно се проявяват в политическия живот. Неотдавна видяхме как империалистическите диктаторски режими при всеки нов акт на агресия приписват на жертвите си именно онези намерения, които те се стремят да извършат. Така Полша беше обвинена в планиране на тайно нападение над германския Райх. За да се предотврати този акт, Германия нападна първа...
Ако се върнем няколко десетилетия назад, ще си спомним прочутото дело Драйфус. Висши военни от френския Генщаб продали плановете на Германия, а за да скрият този факт, обвинили невиния капитан Драйфус и го изпратили на далечен остров. Ако не беше Зола, нямаше да научим за тази специфична чумна реакция. Доколкото емоционалната чума в голяма степен управлява формирането на общественото мнение, тя отново и отново представя деянията си като неуспехи на правосъдието, за да действа отново и отново.
Ако сериозно се изучи как действа емоционалната чума в голямата политика, ще стане трудно да повярваме в историята. Може да си зададем въпроса – възможно ли е клерикализмът на политическия диктатор или любовното приключение на краля да повлияят върху благополучието и благосъстоянието на следващите поколения милиони хора? Действително ли ирационализмът в социалния живот отива толкова далече?
Въпросите са странни, защото последствията от емоционалната чума са толкова фантастични, че е трудно да се повярва в съществуването им. Човешкият ум отказва да вярва, че подобна неразумност може да съществува. Именно гигантската нелогичност на социалните условия прави възможно тяхното съществуване. Нито едно социално зло няма да бъде изтрито от лицето на земята докато общественото съзнание отказва да приеме факта, че неразумността съществува и тя е толкова голяма, че на практика не се вижда. В сравнение с колосалността на социалната безсмислица, постоянно хранена от дълбоко вкоренената емоционална чума, основните социални функции, които управляват жизнените процеси – любов, работа и знание, ни се струват маловажни. Нещо повече, те изглеждат социално смешни.
Както е известно от обширния медицински опит, нерешеният проблем със сексуалността на подрастващите има по-сериозно въздействие на обществения живот и моралната идеология отколкото данъчния закон. Например да вземем един лекар парламентарист, който представя проблема за пубертета за парламентарна дистусия. Да приемем, че е получил отказ и той прилага метода на обструкцията. Този пример ясно показва основното противоречие между всекидневния човешки живот и административната форма, която го управлява. Ако разгледаме проблема спокойно и на базата на фактите, ще видим, че няма нищо необичайно в парламентарното обсъждане на проблемите на пубертета. Всеки член на парламента е минал през ада на сексуалната фрустрация в пубертетния период. Нищо в живота не може да се сравни с този конфликт по важност и тежест. Рационалното решаване на проблемите на пубертета би изкоренило отведнъж част от социалните проблеми, като престъпност, страдание, съпровождащи разводи, мъчения, предизвикани от възпитанието в ранно детство.
Така че темата би трябвало да бъде приета от парламентаристите, като разумна и полезна. Но ние се стараем да я избегнем, нещо вътре в нас не ни позволява публично да обсъждаме този проблем в парламента. Това нещо е намерението и ефекта на социалната чума, която постоянно се стреми към самосъхраняване и съхраняване на своите институции. Тя е разделила социалния живот на частен и официален. Частният живот отсъства на официалната сцена. Фасадата на официалния живот е асексуална, но вътрешната й част е пълна с перверзии и порнография.
Ако това дълбоко разделение не съществуваше, то официалният живот би съответствал на частния и би давал вярна представа за всекидневния живот в големите социални групи. Подобно обединение на живота в едно цяло не би било сложно да се направи. Но тогава би престанал да съществува един важен сектор в социалния живот, който не само подпомага обществения живот, но и го поставя на границата на катастрофата. Секторът с името висша политика във всички аспекти.
Поддържането на пропастта между истинския живот на социалния организъм и неговата официална фасада е именно онова, което яростно се защитава от емоционалната чума, която редовно проявява деструктивност, когато проблемът с пропастта се обсъжда от рационални позиции. Отново и отново представители на висшата политика се обявяват против разпространяването на сексуално-икономическите представи за връзката между биологичния организъм на човека и държавата. В своята най-мека форма техните аргументи звучат приблизително така: “Тези “философи на секса” са аморални, от време на време разкриващи язвите в обществото. За нещастие е вярно, че животното и човекът имат сексуалност и този факт предизвиква съжаление. Що се отнася до останалото, сексуалността не е всичко в живота, има и други по-важни неща, като политиката и икономиката. Сексуалната икономика преувеличава нещата, по-добре и без нея.”
Подобни аргументи редовно се срещат при лечение на индивидуалната биопатия или обучението на студенти. Това недвусмислено показва, че подобни аргументи са следствие на страх от оргазма и водят до опит да се запази собствената изолираност и въздържание. Срещайки се с подобен аргумент при публични изяви, например по ментална хигиена, е невъзможно да се разоръжат представителите на културни и други ценности, като им се посочи собствената броня и страхът да получат удоволствие. Ако направи това, терапевтът ще открие, че всички настроения са срещу него, доколкото всички те имат тези черти и съответно, всички ирационални аргументи ще се основават на този факт. Но съществува непобедим, чисто логичен аргумент, който в съответствие с нашия опит води до успех.
Ние сме съгласни с нашите противници. Вярно е, че сексуалността не е всичко в живота. Ние дори ще добавим, че у здравия индивид сексуалността не е тема за резговор и център на постоянни обсъждания. Защо тогава, задаваме въпроса, сексуалността заема централно място в живота и мислите на хората?
Ясно е, че циркулацията на парата е важно условия за функционирането на фабриката. Работниците в това време не мислят за парата, а са съсредоточени върху производството на продукцията. Енергията на парата наистина не е всичко, има и други, по-важни интереси. НО да си представим, че системата на подаване на парата е повредена, енергията престава да функционира, струговете спират, работата спира. Сега вниманието на работниците като цяло е насочено към проблемите на движението на енергията и на това как то да се възстанови. След като се възстанови енергията, тогава може да се мисли за други неща.
В такова положение е и проблемът със сексуалността в нашето общество. У повечето хора потокът на биологичната сексуална енергия е увреден. Именно това е причина за това, че биосоциалният механизъм на обществото съвсем не функционира или функционира със сривове. По тази причина има явления като ирационална политика, масова безотговорност на хора, биопатия, убийства, с една дума – емоционална чума. Ако всички хора могат да удовлетворяват своите естествени сексуални потребности без загуби, нямаше да има разговори за сексуални проблеми. Тогава би било справедливо да се говори за “съществуване на други интереси”.
Титаничните усилия на сексуалната икономика се състоят в това да се помогне на т.нар. “други интереси” да заемат подобаващото им се място. Фактът, че днес всичко се върти около сексуалността, показва, че в потока на сексуалната енергия на човека има сериозни нарушения, а следователно, нарушения има и в неговото биосоциално функциониране. Сексуалната икономика се стреми да отвори сдържащите клапани, да освободи тока на биологическата енергия, за това другите интереси като ясно мислене, естествен ред, работа, която носи радост от функционирането. Накратко, сексуалността в нейните порнографски форми да престане да занимава умовете, както става днес.
Нарушенията в потока енергия, както беше посочено, действат на базата на биосоциалното функциониране и следователно, управлява всички функции на човека. Аз се съмнявам, че базалният биологичен характер на подобно нарушение е напълно осъзнат дори от някои оргонотерапевти. Нека да изучим този въпрос и отношението на оргономията към естествените науки със следния пример.
Да сравним естествените науки, които не разглеждат базалното биологично нарушение, току-що описано от нас, с група железопътни инженери. Тези инженери са написали много книги, някои от които подробни за размерите и материалите на вратите и прозорците, на седалките и пр., за химическите съставки на стоманата и дървото, силата на спирачките, скоростите и пр. За тях е типично да не отчитат едно – енергията на парата и нейното функциониране. Естествените науки не се занимават с функционално изследване на живота. Те могат да бъдат приравнени към тези инженери. Оргомистът не може да върши своята работа, докато не разбере, че е инженер на жизнения апарат. Това не означава, че като инженери на жизнения апарат, ние трябва да се занимаваме само с биосексуалната енергия. Тук няма нищо, което би могло да ни накара да се чувстваме непълноценно. Обратното, ние имаме всички причини да се гордеем с работата си.
Може да се зададе въпроса защо разпространено заболяване като емоционалната чума може да мине незабелязано. Работата е там, че именно незримостта е основна черта на емоционалната чума. Не е възможно да се види, да се разберат намеренията й и това й носи успех. Както казах по-рано, именно размахът на епидемията я прави незабележима (Хитлер: Колкото е по-голяма лъжата, толкова по-силно й вярват). Преди развитието на оргономията не съществува научен метод за разбиране и изследване на емоционалната чума. Политиката изглеждала разумна, никой не бил склонен дори да я заподозре в ирационалност, а чумата имала на свое разположение важни социални средства за предпазване от разобличение.
Във всеки случай на лечение на биопатията или промяна в структурата на характера на лекаря или педагога ние се сблъскваме с емоционалната чума във формата на реакция на характерологична съпротива. Така се научихме да определяме клиничните случаи. Клиничният опит напълно потвърждава нашето убеждение, че винаги съществува макар и едно човешко същество, което може да избегне влиянието на емоционалната чума.
Другият начин, който ни запознава с реакциите на емоционалната чума, това е реакцията на научните открития на оргономията. Носителите на емоционалната чума могат да бъдат съвсем незапознати с резултатите от нашите изследвания, но те чувстват нейните открития в работите на аналитиците на характера, оргонотерапевта и разбират, че това е опасно за тях. На това те реагират с клевета и специфична чумна реакция дълго преди ние да осъзнаем, че влизаме в тежка борба, в каквато още не са участвали лекари и педагози. Действайки скрито и рационално, емоционалната чума е намерила начини да остане неразкрита. Тя се държи като престъпник във вечерна рокля, когато от него свалят маската. Тя преуспява в този маскарад в течение на векове. И това би продължило и още, ако тя не се прояви много откровено във формата на диктатури и масови епидемии. Тя разгоря война с невиждани мащаби с хронични всекидневни убийства. Тя се опитва да се скрие зад такива понятия като “интереси на държавата”, “нов ред”, “искания на държавата или расата”, а физически болният свят от години й вярва. Но тя се разкри много откровено. Тя влезе в конфликт с естествения стремеж към живот, присъщ на всички хора, и не остана нито едно семейство или професия, незасегнати от нея. Фактът, че оргонотерапевтът се е научил да я разбира и поправя в практиката си неочаквано се сля в едно с проявите на световната катастрофа. Основните черти на големите и малките трагедии се оказаха еднакви. Така емоционалната чума сама дойде на помощ на естествените науки. Светът започна да задава въпроси за емоционалната чума и чакаше отговори. Ние ги даваме в съответствие с нашето знание. Всеки щастлив човек ще намери у себе си признаци на емоционалната чума и така може да разбере, че тя отново води света към катастрофа. “Новият ред” обикновено започва в нашия собствен дом.
Разкриването на тези стаени действия и механизми на жизнени нарушения има две цели. Първата е изпълнение на дълга пред обещството. Ако при пожар се наруши подаването на вода, който знае къде е повредата, трябва да го съобщи. Втората е необходимостта да се защити бъдещето на сексуалната икономика и оргонна биофизика от емоционалната чума. Ние приключихме с простодушието и открито погледнахме социално опасната, патологична система на дискредитиране и преследване. Ако крадецът стане много нагъл, рискува да бъде хванат и да бъде лишен от работа. Още преди десет години носителите и разпространителите на чумата се чувстваха в безопасност. Те вярваха в победата и май че бяха прави. Само голямата сдържаност, дълбоките корени в естествено-научната работа и независимостта на общественото мнение не им позволиха да победят. Емоционалната чума няма да се успокои, докато не унищожи великите постижения, плодовете на човешкия труд и стремежа към правда. Не мисля, че тя е преуспяла или някога ще преуспее. За пръв път емоционалната чума се сблъсква не просто с порядъчността, а с необходимото познаване на жизнения процес, което й показа своето превъзходство. Именно силата и последователността на оргономичната естествена наука ми позволиха да издържа на ударите на емоционалната чума.
Що се отнася до моята персона и моята работа, ще кажа следното: невротизираните психоаналитици ме наричат шизофреник, фашистващите комунисти се борят с мен както с Троцки, германската тайна полиция ме преследваше като комунст, американската секретна полиция – като нацистки шпионин, майките, които потискат децата си, ме обвиняват в извращения, шарлатаните от психиатрията ме спямат за шарлатанин, бъдещите спасители на света ме наричат нов Исус или Ленин.
Аз съм зает с работа, която ми отнема цялото време и сили, работа по изследване на ирационалната структура на човека и изучаване на космическата жизнена енергия, открита преди много години. Моята работа е в оргономията.
Великите писатели и поети са описали емоционалната чума и се опитвали да се борят с нея от момента на появяването й. Но тези велики литературни постижения са останали без социални последици. Те не са организирани, нито превърнати в социални институции. Вярно, че бяха издигнати паметници в чест на тези майстори на литературата, но скоро емоционалната чума преуспя в строителството на гигантски музей, където всички постижения бяха скрити от администрация, постижения, всяко от които би послужило за основа за строителството на разумен свят, ако към него се отнесат сериозно и практически. Така аз далеч не съм първият, който се опитва да разбере емоционалната чума и да се бори с нея. Но предполагам, че съм първият, който благодарение на откриването на оргона е създал естествено-научната база за разбиране и лечение на емоционалната чума.
Днес след пет, осем, десет и 14 години различни неочаквани и непонятни катастрофи, моята позиция е в следното: както бактериологът вижда своята работа в ликвидирането на инфекционните заболявания, така и работата на медицинския оргономист е в разкриването на природата на емоционалната чума и борбата с нея като вездесъща болест. Светът скоро ще свикне с тази нова форма на медицинска работа. Хората ще се научат да различават емоционалната чума в себе си и извън себе си и ще се обръщат към научни центрове, а не в полицията, към прокурора или партийния лидер.
Полицията, прокурорите са заинтересувани в това да умеят да се справят с проявите на емоционалната чума в себе си и извън себе си. Полицията и окръжният прокурор имат работа с биопатична престъпност, но се сблъскват с усещането за безпомощност пред масовата биопатия на човечеството. Ние искаме да установим точното различие между тези, които използват полицията за дискредитиране и преследване, като аргумент в разрешаването на споровете, и онези, които предлагат научни аргументи. Това показва ясно кой ще преодолее емоционалната чума и кой не.

Аз вярвам, че е дошло времето, когато безпомощността пред лицето на емоционалната чума ще започне да преминава. До момента човекът изпитваше върху себе си нейното влияние, подобно на вниянието на камък, падащ от покрива. Ако му провърви, ще мине край него, ако не му провърви – ще го убие или травмира. Сега ние знаем, че камъните на падат просто така. Ние знаем, че във всеки случай има някой, който скрито провокира падането на камъка.
Ако някой лекар даде на съд оргономиста заради неговата “нелегална дейност”, ако политик дава оргономиста на полицията по причина за “неплатени данъци” или “извращение на децата”, “шпионаж”, ако чуваме сплетни, че този или онзи оргономист е психотик, съблазняващ пациентите и пр., то знаем, че имаме работа с емоционалната чума, а не с научна дискредитация. Институтът на Оргон с неговите изисквания за обучение и всекидневна работа са гаранция за обществото, че именно ние се борим против тези основни черти на емоционалната чума.
Ние не вярваме във възможността за удовлетворително човешко съществуване, докато психиатрията и педагогиката не започнат безпощадна борба с вселенската емоционална чума. Обширното и честно клинично изследване прави недвусмислено ясен факта, че само възстановяването на естествения любовен живот на децата, подрастващите и възрастните може да унищожат в света неврозите на характера, а заедно с неврозите на характера и емоционалната чума във всичките й прояви.
18 Юни 09, 21:44    Коментари (2225)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..23 край 
2225. Cash Loan
22.01.18
22:35
loans for bad credit <a href="https://loansforbadcredit.us.org">no hassle loans</a> small loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.org>how payday loans work</a>
2224. Loans For Bad Credit
22.01.18
15:46
direct payday <a href="http://loansnocreditcheck.us.com">quick loans no credit check</a> loans locations <a href=http://loansnocreditcheck.us.com>loans no credit check</a>
2223. Essay Writer Online
22.01.18
13:58
write my paper for me <a href="https://writemypaperforme.us.com">paper writing</a> write my paper for me <a href=https://writemypaperforme.us.com>write a paper for me</a>
2222. Payday Loan Online
22.01.18
10:49
need cash now <a href="https://cashloans.us.com">need cash now</a> loan cash <a href=https://cashloans.us.com>cash loans</a>
2221. Essay Writing Online
22.01.18
08:38
essay rewriter <a href="https://essaywriter.us.com">essay writers</a> essay writer <a href=https://essaywriter.us.com>essay writer</a>
2220. Online Essays
22.01.18
08:09
argument essay <a href="https://argumentessay.us.com">argument essay</a> college essay helping others <a href=https://argumentessay.us.com>argumentative essays</a>
2219. Pay Day Loan
22.01.18
07:57
loans for bad credit <a href="https://loansforbadcredit.us.org">small loans for bad credit</a> loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.org>online loans for bad credit</a>
2218. Good Homework Music
22.01.18
05:55
write a term paper <a href="https://termpaper.us.com">term papers</a> term paper <a href=https://termpaper.us.com>research term paper</a>
2217. Direct Lenders
22.01.18
05:37
small loans for people with bad credit <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">quick loans no credit check</a> loans in columbus ohio <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>microloan program</a>
2216. Money Loan
22.01.18
02:43
specialized loan services <a href="https://onlineloan.us.com">loan service</a> direct online lenders <a href=https://onlineloan.us.com>loan online</a>
2215. Fastest Payday Loan
22.01.18
00:41
payday loans online <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online no credit check</a> payday loans online <a href=https://paydayloansonline.us.org>online payday loans no credit check</a>
2214. Personal Loans
21.01.18
14:07
payday loans online <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online</a> payday loans online <a href=https://paydayloansonline.us.org>loans without a checking account</a>
2213. Buy Essay.Org
21.01.18
13:13
website to write essays <a href="https://researchessay.us.com">buy research papers</a> research essay https://researchessay.us.com - write a research paper
2212. Cash Loan
21.01.18
10:00
cash advance loan <a href="https://cashadvanceloan.us.com">online payday advance</a> online payday advance <a href=https://cashadvanceloan.us.com>cash loans online</a>
2211. Quick Loans
21.01.18
09:50
loans no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">loans bad credit guaranteed approval</a> loans no credit check <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>loan no credit check</a>
2210. Buy Essay
21.01.18
00:09
essay typer <a href="https://essaywriter.us.com">essay rewriter</a> essay writer <a href=https://essaywriter.us.com>essay helper</a>
2209. Photo Assignment
20.01.18
22:59
essay writing <a href="https://essaywriting.us.com">essay writing</a> essay writing https://essaywriting.us.com - writing essay
2208. Direct Lenders
20.01.18
22:41
next day loans <a href="https://installmentloans.us.com">direct lenders online loans</a> installment loans <a href=https://installmentloans.us.com>american payday loan</a>
2207. Dog Ate Homework
20.01.18
22:17
homework help <a href="https://homeworkhelp.us.com">can you do my homework</a> help with homework <a href=https://homeworkhelp.us.com>homework help</a>
2206. Write Essays Online
20.01.18
15:28
write my paper for me <a href="https://writemypaperforme.us.com">do my paper</a> write a paper for me <a href=https://writemypaperforme.us.com>writing paper</a>
2205. College Paper Writer
20.01.18
04:25
finance term paper <a href="https://termpaper.us.com">paper term</a> term paper writer https://termpaper.us.com - term paper help
2204. Payday Express
20.01.18
01:59
best online loans instant approval <a href="https://loansonline.us.com">loans online</a> personal loans online <a href=https://loansonline.us.com>loans online</a>
2203. Jamesslamp
19.01.18
23:24
quick cash loans <a href="https://quickloans.science">loans</a> payday loans <a href=https://quickloans.science>payday loans</a> payday loans no credit check <a href="https://quickloans100approval.stream">instant loans online</a> quick loans 100 approval <a href=https://quickloans100approval.stream>quick loans 100 approval</a> direct loan lenders <a href="https://easyonlinepaydayloans.bid">easy online payday loans</a> easy online payday loans <a href=https://easyonlinepaydayloans.bid>easy online payday loans</a> free webcam sex <a href="https://freewebcamsex.stream">web cam sluts</a> free sex webcam <a href=https://freewebcamsex.stream>free webcam sex</a> college essay <a href="https://collegepaper.trade">college essays</a> college paper <a href=https://collegepaper.trade>college paper</a> payday loans online direct lender <a href="https://cashadvancelenders.trade">payday advance loans</a> cash advance lenders <a href=https://cashadvancelenders.trade>payday advance online</a> free sex chatting <a href="https://freesexcamchat.cricket">free sex cam chat</a> free sex video chat <a href=https://freesexcamchat.cricket>free sex chat sites</a> amateur webcam girls <a href="https://webcammasturbation.stream">free webcam porn</a> webcam dildo <a href=https://webcammasturbation.stream>webcam dildo</a>
2202. Loan Cash
19.01.18
22:49
loan with cosigner <a href="https://paydayadvance.us.com">advance payday</a> payday advance <a href=https://paydayadvance.us.com>fast cash loans with no credit check</a>
2201. Direct Lender Loans
19.01.18
18:53
cash loans no credit check <a href="https://cashloans.us.com">cash loans</a> cash loans <a href=https://cashloans.us.com>loan cash</a>
2200. Personal Loans
19.01.18
17:44
personal loans no credit <a href="https://personalloans.us.org">borrow money online</a> fast online loans <a href=https://personalloans.us.org>personal loans no credit</a>
2199. Jamesslamp
19.01.18
15:05
cam sites <a href="https://camsites.cricket">live webcam porn</a> cam sites <a href=https://camsites.cricket>cam sites</a> free sex chat <a href="https://chatsex.bid">chat sex</a> sex chat <a href=https://chatsex.bid>sex chat</a> payday loans online <a href="https://smallpaydayloans.bid">payday loans lenders</a> small payday loans <a href=https://smallpaydayloans.bid>payday loans online</a> louisiana homework help <a href="https://essayprompts.cricket">essay helper</a> essay prompts <a href=https://essayprompts.cricket>essay helper</a> guaranteed payday loans <a href="https://guaranteedpaydayloans.webcam">guaranteed payday loans</a> guaranteed payday loans <a href=https://guaranteedpaydayloans.webcam>no credit check payday loan</a> instant online payday loan <a href="https://instantonlinepaydayloan.cricket">instant online payday loan</a> instant online payday loan <a href=https://instantonlinepaydayloan.cricket>instant online payday loan</a> webcam masturbation <a href="https://webcammasturbation.stream">webcam dildo</a> webcam dildo <a href=https://webcammasturbation.stream>cam sites</a> instant online payday loan <a href="https://paydayloansnocreditcheck.webcam">payday loans no credit check</a> payday loans no credit check <a href=https://paydayloansnocreditcheck.webcam>payday loans bad credit</a> loan cash <a href="https://cashadvanceloan.bid">easy cash payday loan</a> cash advance loan <a href=https://cashadvanceloan.bid>loan cash</a>
2198. A Payday Loan
19.01.18
13:59
fast online loan <a href="https://loansforbadcredit.us.org">personal payday loans</a> loans 1000 <a href=https://loansforbadcredit.us.org>loans for bad credit</a>
2197. Essay Buy
19.01.18
11:42
essay writer <a href="https://essaywriter.us.com">essay writer</a> essay maker <a href=https://essaywriter.us.com>essay helper</a>
2196. Write Essay Online
19.01.18
09:19
writing a basic essay <a href="https://essaywriter.us.com">essay maker</a> essay jedi <a href=https://essaywriter.us.com>cheap essays</a>
2195. Get A Loan
19.01.18
07:13
best personal loans <a href="https://personalloansonline.us.org">personal loans online</a> personal loans online <a href=https://personalloansonline.us.org>cash advance direct lenders</a>
2194. Pay Day Loan
19.01.18
06:33
loan payment formula <a href="https://paydayloan.us.org">faxless payday loan</a> faxless payday loan <a href=https://paydayloan.us.org>ohio cash advance</a>
2193. Assignments Help
19.01.18
05:50
health article review <a href="https://writemypaper.us.com">write my paper</a> help me write my paper <a href=https://writemypaper.us.com>speech writing services</a>
2192. Dissertation Online
19.01.18
05:13
writing a personal essay for college <a href="https://argumentessay.us.com">custom essay service</a> write an argumentative essay <a href=https://argumentessay.us.com>academic writing essays</a>
2191. Fastest Payday Loan
19.01.18
04:10
express cash advance <a href="https://cashadvanceloan.us.com">cash advance loan</a> money mutual <a href=https://cashadvanceloan.us.com>express cash advance</a>
2190. Direct Lender Loans
18.01.18
22:24
online payday loans no credit check <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online</a> payday loans online <a href=https://paydayloansonline.us.org>my payday loan</a>
2189. Jamesslamp
18.01.18
20:46
best payday loans online <a href="https://bestpaydayloans.stream">best payday loans</a> fast payday loans <a href=https://bestpaydayloans.stream>best payday loans online</a> quick cash loans <a href="https://thebestonlinepaydayloans.trade">the best online payday loans</a> 15 minute loans direct lenders <a href=https://thebestonlinepaydayloans.trade>online payday loans</a> essay writing <a href="https://bestessaywritingservice.science">essay writing</a> essay writing service <a href=https://bestessaywritingservice.science>best essay writing service</a> quick loans <a href="https://quickloans.trade">quick loans</a> quick loans <a href=https://quickloans.trade>quick loans</a> mcgraw hill homework help <a href="https://researchwriting.stream">research writing</a> homework writing service <a href=https://researchwriting.stream>help essay</a> writing apa research paper <a href="https://researchessay.bid">research paper</a> research essay <a href=https://researchessay.bid>scdl assignments help</a> algebra help <a href="https://schoolpapers.trade">essay writer</a> dissertation writing help uk <a href=https://schoolpapers.trade>school papers</a>
2188. Type Writer Paper
18.01.18
18:30
essay editing <a href="https://researchessay.us.com">research essay</a> writing essays online <a href=https://researchessay.us.com>writing a research paper</a>
2187. Quick Loan
18.01.18
17:03
online cash advance <a href="https://onlineloan.us.com">loan online</a> online loan application <a href=https://onlineloan.us.com>online loan</a>
2186. Jamesslamp
18.01.18
16:46
do my homework for money <a href="https://scholarshipessay.science">argumentative essay</a> scholarship essay <a href=https://scholarshipessay.science>homework help science</a> good college essays <a href="https://goodcollegeessays.science">good college essays</a> college essays <a href=https://goodcollegeessays.science>good college essays</a> best payday loans online <a href="https://fastestpaydayloan.bid">fastest payday loan</a> online payday loan <a href=https://fastestpaydayloan.bid>payday loan lenders</a> live porn cams <a href="https://liveporncams.webcam">cam live porn</a> web cams porn <a href=https://liveporncams.webcam>live porn cams</a> uk essay help <a href="https://collegepaper.cricket">romans homework help</a> research paper <a href=https://collegepaper.cricket>research paper</a> advance payday loans <a href="https://internetpaydayloans.stream">check into cash</a> speedy cash payday loans online <a href=https://internetpaydayloans.stream>small payday loans</a> payday loans <a href="https://thebestonlinepaydayloans.loan">easy payday loan</a> best online payday loans <a href=https://thebestonlinepaydayloans.loan>the best online payday loans</a> online payday loans direct lenders <a href="https://paydayloansdirectlenders.stream">payday loans direct lenders</a> online payday loans direct lenders <a href=https://paydayloansdirectlenders.stream>payday loans direct lenders</a> free webcam sex <a href="https://freesexwebcam.webcam">sex free online</a> free sex chat cams <a href=https://freesexwebcam.webcam>free webcam sex</a>
2185. Online Loan
18.01.18
16:40
payday advance <a href="https://paydayadvance.us.com">fast cash advance</a> loan application status <a href=https://paydayadvance.us.com>payday advances</a>
2184. Payday
18.01.18
15:13
need cash now <a href="https://cashloans.us.com">loans for people with poor credit</a> loan cash <a href=https://cashloans.us.com>payday loans no brokers</a>
2183. Loan Cash
18.01.18
13:35
payday loans no credit check same day <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online</a> payday loans no credit check <a href=https://paydayloansonline.us.org>how to get money quick</a>
2182. Loans
18.01.18
08:02
installment loans guaranteed <a href="https://installmentloans.us.com">direct lenders online loans</a> quick money making <a href=https://installmentloans.us.com>installment loans guaranteed</a>
2181. Writing My Essay
18.01.18
07:26
term papers <a href="https://termpaper.us.com">term paper</a> research term paper <a href=https://termpaper.us.com>term papers</a>
2180. Buy Custom Essay
18.01.18
07:02
write essays <a href="https://essays.us.com">write essays for me</a> essays <a href=https://essays.us.com>write essays for me</a>
2179. Direct Lender Loans
18.01.18
06:44
bad credit installment loans guaranteed <a href="https://installmentloans.us.com">instant approval bad credit loans</a> bad credit installment loans guaranteed <a href=https://installmentloans.us.com>installment loans</a>
2178. A Payday Loan
18.01.18
02:48
personal loans no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">payday loan installment</a> loans no credit check <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>quick loans no credit check</a>
2177. Online Payday Loan
18.01.18
01:38
loans for bad credit <a href="https://loansforbadcredit.us.org">unsecured loans for bad credit</a> online loans for bad credit <a href=https://loansforbadcredit.us.org>unsecured loans for bad credit</a>
2176. Online Payday Loans
18.01.18
01:25
no credit check payday loans <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online no credit check</a> loans money <a href=https://paydayloansonline.us.org>payday loans online</a>
2175. Cash Advance
18.01.18
00:25
payday loan <a href="https://paydayloan.us.org">payday loan</a> loans for poor credit instant approval <a href=https://paydayloan.us.org>loans help</a>
2174. Aa Seat Assignment
17.01.18
22:28
writing my essay <a href="https://essaywriting.us.com">writing essay</a> essay writing help <a href=https://essaywriting.us.com>college essay writing</a>
2173. Buying Essay
17.01.18
21:48
history homework help <a href="https://homeworkhelp.us.com">homework help online</a> do my homework <a href=https://homeworkhelp.us.com>homework help</a>
2172. Hire Essay Writer
17.01.18
21:45
argument essay <a href="https://argumentessay.us.com">an argumentative essay</a> writing an argumentative essay <a href=https://argumentessay.us.com>writing expository essay</a>
2171. Jamesslamp
17.01.18
16:01
cash advance loan <a href="https://cashadvanceloan.bid">advance cash payday loan</a> easy cash payday loan <a href=https://cashadvanceloan.bid>easy cash payday loan</a> payday loans bad credit <a href="https://paydaybadcreditloan.bid">payday bad credit loan</a> direct payday lenders bad credit <a href=https://paydaybadcreditloan.bid>bad credit payday loans</a> online loans no credit check instant approval <a href="https://directlenderpaydayloans.cricket">direct lender payday loans</a> direct lender payday loans <a href=https://directlenderpaydayloans.cricket>payday loans online direct lender</a> college essays <a href="https://buyessays.stream">homework help social studies</a> buy essays online <a href=https://buyessays.stream>college essays</a> cash loan advance <a href="https://smallpaydayloans.bid">small payday loans</a> payday loans lenders <a href=https://smallpaydayloans.bid>easy payday loans</a> essay help <a href="https://illustrationessay.trade">illustration essay</a> write my essay <a href=https://illustrationessay.trade>college essay idea</a> direct payday lenders online <a href="https://instantonlinepaydayloan.cricket">instant online payday loan</a> instant online payday loan <a href=https://instantonlinepaydayloan.cricket>loans online instant approval</a>
2170. Getting A Loan
17.01.18
14:25
online cash advance <a href="https://onlineloan.us.com">specialized loan services</a> pay day cash advance <a href=https://onlineloan.us.com>loan site</a>
2169. Payday
17.01.18
11:52
express loan <a href="https://personalloans.us.org">personal loans with bad credit</a> personal loans <a href=https://personalloans.us.org>personal loans</a>
2168. Janeslamp
17.01.18
10:38
online essay writing service <a href=https://essayonline.us.com>write my essay online</a> Our site <a href=https://essayonline.us.com>essay online</a>
2167. Janeslamp
17.01.18
04:09
fast cash advance <a href="https://paydayadvance.us.com">payday advances</a> fast cash advance <a href=https://paydayadvance.us.com>no fax payday loan</a>
2166. Assignment Helper
17.01.18
00:25
paper writing <a href="https://argumentativeessay.us.com">argumentative essay</a> argument essay https://argumentativeessay.us.com - need help with assignment
2165. Getting A Loan
16.01.18
22:29
installment loans guaranteed <a href="https://installmentloans.us.com">installment loans no credit</a> guaranteed approval payday loans <a href=https://installmentloans.us.com>installment loans for bad credit</a>
2164. Online Loans
16.01.18
21:00
loans online <a href="https://loansonline.us.com">loans online</a> loans online <a href=https://loansonline.us.com>loans online direct</a>
2163. Janeslamp
16.01.18
17:29
cash advance <a href="https://cashadvance.us.org">payday advance online</a> cash advance <a href=https://cashadvance.us.org>direct payday lenders</a>
2162. Direct Lenders
16.01.18
16:37
personal loan no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">loans with no credit check</a> credit online <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>unsecured payday loans</a>
2161. Loans For Bad Credit
16.01.18
16:35
no fax payday loan <a href="https://paydayloan.us.org">payday loans no fax</a> faxless payday loans <a href=https://paydayloan.us.org>payday loan no fax</a>
2160. Speedycash
16.01.18
10:54
pay day cash advance <a href="https://onlineloan.us.com">how to get a payday loan online</a> loan site <a href=https://onlineloan.us.com>online loan</a>
2159. Easy Payday Loan
16.01.18
10:27
advance cash <a href="https://cashadvanceloan.us.com">cash advance loan</a> online payday advance <a href=https://cashadvanceloan.us.com>advance loan</a>
2158. Buy Essay Online
16.01.18
06:23
college essays <a href="https://collegeessays.us.com">buy college essays</a> buy college essays <a href=https://collegeessays.us.com>buy college essays</a>
2157. Pay Day Loan
15.01.18
20:04
cash loans no credit check <a href="https://cashloans.us.com">loans for people with poor credit</a> cash loans <a href=https://cashloans.us.com>cheap personal loans</a>
2156. Paydayloan
15.01.18
19:04
personal loans with bad credit <a href="https://personalloans.us.org">personal loans</a> payday loans austin <a href=https://personalloans.us.org>personal loans no credit</a>
2155. Jamesslamp
15.01.18
15:59
research essay <a href="https://researchessay.cricket">research essay</a> help with essay writing for university <a href=https://researchessay.cricket>research papers</a> short term loans direct lenders <a href="https://shorttermloansdirectlenders.webcam">online payday loans direct lenders</a> online payday loans direct lenders <a href=https://shorttermloansdirectlenders.webcam>cash advance</a> school papers <a href="https://schoolpapers.science">research papers</a> do homework for me <a href=https://schoolpapers.science>algebra help</a> free sex webcam <a href="https://freesexwebcam.webcam">free sex webcam</a> chatgirl <a href=https://freesexwebcam.webcam>sex free online</a> fast payday loans <a href="https://fastpaydayloans.cricket">fast online payday loans</a> fastest payday loan <a href=https://fastpaydayloans.cricket>fast payday loans</a> adult cam <a href="https://freewebcamporn.bid">cam live porn</a> webcam asian <a href=https://freewebcamporn.bid>free webcam porn</a> online payday loans for bad credit <a href="https://onlinepaydayloansforbadcredit.bid">online payday loans for bad credit</a> pay day loans <a href=https://onlinepaydayloansforbadcredit.bid>online payday loans for bad credit</a> instant online loans <a href="https://instantpaydayloans.webcam">instant online loans</a> instant online loans <a href=https://instantpaydayloans.webcam>instant online loans</a> write my assignment <a href="https://scholarshipessay.science">scholarship essay</a> scholarship essay <a href=https://scholarshipessay.science>write essay</a>
2154. Jamesslamp
15.01.18
15:37
money loan <a href="https://moneyloan.trade">internet payday loans</a> money loan <a href=https://moneyloan.trade>online loan</a> chat sex <a href="https://chatsex.bid">free sex chat</a> sex chat <a href=https://chatsex.bid>erotic sex chat</a> same day payday loans online <a href="https://samedaypaydayloansonline.bid">same day payday loans online</a> bad credit payday loans direct lenders <a href=https://samedaypaydayloansonline.bid>same day payday loans online</a> chatgirl <a href="https://chatsex.trade">sex chat</a> sex chat <a href=https://chatsex.trade>chat sex</a> research essay <a href="https://researchpaperproposal.trade">research paper proposal</a> masters dissertation help <a href=https://researchpaperproposal.trade>do my paper</a>
2153. Cash Loan
15.01.18
14:48
lowest personal loan rates <a href="https://onlineloan.us.com">online loan</a> online loan <a href=https://onlineloan.us.com>online cash advance</a>
2152. Pay Day Loans
15.01.18
13:28
payday loans massachusetts <a href="https://paydayadvance.us.com">personal loan bad credit</a> unsecured loan <a href=https://paydayadvance.us.com>advance payday loan</a>
2151. Pay Day Loan
15.01.18
06:13
loans payday <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online no credit check</a> payday loans online no credit check <a href=https://paydayloansonline.us.org>payday loans no credit check</a>
2150. White Paper Writer
15.01.18
04:44
writing a paper <a href="https://researchpaper.us.com">writing a medical research paper</a> research paper <a href=https://researchpaper.us.com>writing a paper</a>
2149. Easy Payday Loan
15.01.18
02:53
advance loan <a href="https://cashadvanceloan.us.com">cash advance loan</a> cash loans online <a href=https://cashadvanceloan.us.com>loans loans</a>
2148. Payday Express
15.01.18
02:03
online personal loans <a href="https://loansonline.us.com">personal loans online</a> western union loan <a href=https://loansonline.us.com>best online loans instant approval</a>
2147. Payday Loans Online
14.01.18
22:12
top personal loans <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans no credit</a> no credit check payday loans <a href=https://paydayloansonline.us.org>payday loans online</a>
2146. Buy Essays Cheap
14.01.18
18:03
career research paper <a href="https://collegeessays.us.com">help me with math homework</a> college essays <a href=https://collegeessays.us.com>college essays</a>
2145. Speedycash
14.01.18
15:39
pay day cash advance <a href="https://onlineloan.us.com">online loan application</a> online loan <a href=https://onlineloan.us.com>loan service</a>
2144. Write
14.01.18
14:23
argument essay <a href="https://argumentativeessay.us.com">argument essays</a> paper writing <a href=https://argumentativeessay.us.com>essay writing</a>
2143. Dissertation Online
14.01.18
06:43
research report <a href="https://researchpaper.us.com">research paper</a> apply texas essay prompts <a href=https://researchpaper.us.com>research paper</a>
2142. Pay To Write Essays
14.01.18
05:23
research paper <a href="https://researchpaper.us.com">writing a paper</a> research paper <a href=https://researchpaper.us.com>saint ephrem school homework online</a>
2141. Online Essay Help
14.01.18
02:26
writing a research paper introduction <a href="https://essaywritingservice.us.org">paper writing service</a> essay writing service <a href=https://essaywritingservice.us.org>writing my essay</a>
2140. Pay Day Loans
14.01.18
01:50
online loan <a href="https://onlineloan.us.com">lendingtree personal loans</a> cash advance america scam <a href=https://onlineloan.us.com>specialized loan services</a>
2139. Instant Online Loans
14.01.18
01:44
loan <a href="https://loan.us.org">online loans</a> payday loan online <a href=https://loan.us.org>best online loans</a>
2138. Spotloan
14.01.18
00:30
cash advance loan <a href="https://cashadvanceloan.us.com">bad credit cash advance</a> indian payday loans <a href=https://cashadvanceloan.us.com>cash advance usa</a>
2137. Essay Writings
13.01.18
23:35
essay writing <a href="https://argumentativeessay.us.com">essay writing</a> help on physics homework <a href=https://argumentativeessay.us.com>best essay writing websites</a>
2136. Cash Loan
13.01.18
12:08
easy loans <a href="https://cashadvance.us.org">payday advance online</a> loans online instant approval <a href=https://cashadvance.us.org>loan cash</a>
2135. Pay Day Loan
13.01.18
09:34
loan <a href="https://loan.us.org">loan</a> online loans <a href=https://loan.us.org>loan</a>
2134. Fastest Payday Loan
13.01.18
08:42
cash loan <a href="https://loan.us.org">payday loans</a> instant online loans <a href=https://loan.us.org>loans online</a>
2133. Payday Express
13.01.18
06:00
cash advance <a href="https://cashadvance.us.org">payday advance loans</a> advance cash payday loan <a href=https://cashadvance.us.org>advance cash payday loan</a>
2132. Pay Day Loans
13.01.18
05:46
cash advance <a href="https://cashadvance.us.org">payday advance</a> payday advance <a href=https://cashadvance.us.org>cash loans</a>
2131. aaa car insurance
13.01.18
04:03
geico car insurance quote <a href="https://carinsurance.us.org">cheap car insurance quotes</a> cheap auto insurance <a href=https://carinsurance.us.org>car insurance</a>
2130. Jamesslamp
13.01.18
00:39
get a loan <a href="https://samedaypaydayloansonline.cricket">same day payday loans online</a> same day payday loans online <a href=https://samedaypaydayloansonline.cricket>online loans</a> internet payday loans <a href="https://internetpaydayloans.stream">internet payday loans</a> internet payday loans <a href=https://internetpaydayloans.stream>small payday loans</a> online payday advance loan <a href="https://onlinepaydayadvanceloan.stream">payday advance online</a> fast loans no credit check <a href=https://onlinepaydayadvanceloan.stream>payday advance loan</a> essay checker <a href="https://scholarshipessay.science">psychology essays</a> paid to do homework <a href=https://scholarshipessay.science>scholarship essay</a> webcam pussy <a href="https://webcampussy.webcam">pussy webcam</a> adult webcams <a href=https://webcampussy.webcam>chat cam sex</a> research papers <a href="https://researchessay.cricket">maths homework help online</a> research papers <a href=https://researchessay.cricket>essay service</a> free sex chat <a href="https://freechatrooms.bid">chat rooms</a> cfnm show <a href=https://freechatrooms.bid>free erotic chat</a>
2129. Online Lenders
12.01.18
23:58
payday loans <a href="https://loan.us.org">loan</a> payday loans for bad credit <a href=https://loan.us.org>online pay day loans</a>
2128. Personal Loans
12.01.18
20:04
cash loan <a href="https://loan.us.org">payday loans</a> payday loans <a href=https://loan.us.org>loan</a>
2127. English Essay Writer
12.01.18
19:48
kinetic books online homework <a href="https://essaywritingservice.us.org">i need homework help</a> assignment help websites <a href=https://essaywritingservice.us.org>high school homework help</a>
2126. College Paper Writer
12.01.18
17:55
paper writing <a href="https://argumentativeessay.us.com">argumentative essay</a> essay writing <a href=https://argumentativeessay.us.com>argumentative essay</a>
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1167