Психологически изследвания и статии

 
Психологически изследвания и статии

 
Рейтинг: 3.00
(1419)
Публикации
Реферати, курсови работи, проекти
Кокология - забавни тестове
Връзката между емоционалните състояния и музикалните преживявания
Зрителни илюзии
Лекции
Книги

БЛОГ АРХИВ
«« януари 2019 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Връзка с мен

Публикации 21:44
« Обратно
Вземи в gLOG
Вилхелм Райх: Емоционалната чума - трета част
За повече от 30-годишна биопсихиатрична работа стигнах до извода, че най-често жертва на емоционалната чума са индивидите, които имат много биологична енергия. Именно високото енергийно напрежение прави индивида жертва на тази болест, защото наличието на мускулна и характерова броня не му позволява да се развива по естествен път. Индивидът, който страда от емоционална чума, е продукт на авторитарно-компулсивното възпитание, той въстава против него и постига по-голям успех, отколкото спокойният и дистанциран невротик. Той се различава от гениталния характер по това, че неговата дейност няма обществена цел и не може да доведе до рационални промени и подобряване на обществото. Разликата от невротичния характер е в това, че той не се отстранява.
Гениталният характер отстранява своите чумни реакции по два начина: първо, поради своята рационална структура на характера той възприема собствените чумни реакции като чужди и безсмислени. Второ, той е толкова здраво закрепен в рационалния процес, че мигновено осъзнава опасността, която идва от ирационалните тенденции. Това му позволява рационално да се контролира. Индивидът, който страда от чума, получава толкова вторично садистично удоволствие от своето поведение, че е недостъпен за всякаква корекция. Всички действия на здравия индивид се подхранват от резервоара на биологичната енергия. Вярно е, че действията на индивида, поразен от чума, имат същия източник, но всяко действие трябва да премине през характеровата и мускулната броня. В резултат и най-благоприятните намерения се превръщат в антисоциални и ирационални действия. Преминавайки през бронята, действията променят функциите си. Импулсът започва с рационалното намерение. Наличието на броня прави естественото и органично развитие на импулса невъзможно. Това се възприема от индивида като непоносима забрана. За да се изрази по някакъв начин, импулсът трябва да пробие бронята. В това време се губят първичното намерение и рационалната цел. Резултатът от действието вече много малко напомня първичното рационално намерение. То отразява разрушителната сила, която е необходимо да се привлече за проникване през бронята. Жестокостта на индивида, страдащ от чума, се намира по този начин в зависимост от неспособността да пробие характеровата и мускулната броня. Разрушаването на бронята е невъзможно, защото чумното действие не осигурява нито оргастично разриждане, нито рационална увереност в себе си. И така много противоречия в структурата на характера на индивидите, страдащи от чума, могат да бъдат лесно разбрани. Такъв индивид може да се стреми към любов и дори да намери жена, която, както той мисли, да обича. Когато се открие неговата неспособност да обича, той изпада в садистична ярост, обръщайки я срещу себе си или против любимата жена, ярост, която нерядко води до убийство.
Основна характеристика на чумния инвид е противоречието между силния стремеж към живот и неспособността да се реализира по съответен начин заради наличието на броня. Внимателният наблюдател ще отбележи, че за европейския политически ирационализъм е било характерно именно такова противоречие: най-добрите намерения при компулсивната логика са довели до деструктивни резултати.
Ще се опитаме да илюстрираме дадената диференциация с всекидневни примери. Първият пример е “борбата за детето”, която често възниква при разводите. Може да се очаква проявата на три възможни реакции: рационална, невроза на характера и чумна реакция.

А. Рационална реакция

Бащата и майката се борят за здравословно развитие на детето, като изхождат от рационални подбуди и използват рационални средства. Те могат да стигнат до съгласие по отношение на това с кого да остане детето или могат да имат различно мнение по този повод. Във всеки случай в интерес на детето те няма да използват задкулисни методи. Те откровено ще поговорят с него и ще му дадат възможност само да вземе решение. Те ще се ръководят не от собствените стремежи да имат право над детето, а от неговото желание. Ако един от родителите е болен психически или страда от алкохолизъм, то детето трябва да осъзнае това като нещастие, което трябва да понесе. Единственият мотив на постъпките тук е да не се нанесе вреда на детето. Позицята се определя с отказ от собствените интереси.

Б. Невротична реакция

Борбата за детето е пълна с най-различни разсъждения, например със страх пред общественото мнение, т.е тя се определя не само от интересите на детето, но и от адаптацията към общественото мнение. Пациентите с невроза на характера винаги се придържат към общоприетите представи, например, че детето винаги трябва да остане с майката или въпросът да се решава чрез съд. Ако един от партньорите е болен психически или страда от алкохолизъм, то обикновено този факт се премълчава, в резултат от което страда и другият партньор, и детето, доколкото развода е избягван. Мотив на подобно поведение е девизът: “Не следва да се дава повод за подозрения”. Позицията се определя като отчуждение.

С. Реакция на носителя на емоционална чума

Интересът на детето като основен мотив за борба тук само се провъзгласява, но не се изпълнява. Истински мотив е отмъщението на партньора, лишаването му от удоволствието да общува с детето. Борбата се води с помощта на клевета, като не се посочва здрав или болен е партньорът. Че интересите на детето не се вземат предвид, личи от факта, че любовта на детето към другия родител не се взема под внимание. За да се откъсне детето от партньора, той се обявява за психически болен или алкохолик, не е важно дали е истина или лъжа. Така на детето се нанася вреда, за мотив служи разрушителната мъст на партньора и доминирането над детето, а не любовта към него.
Подобен пример може да има много варианти, но неговите основни черти винаги си приличат и имат общо социално значение. Рационалната юрисдикция безусловно е взела под внимание подобни разсъждения при разглеждането на делото. Може да се предположи, че броят на разводите би се увеличил и само правилно обученият психиатър или педагог могат да оценят вредата, нанесена от емоционалната чума при разводите.

Друг пример, където реакциите на емоционалната чума се проявяват още по-силно, е изневярата на партньора.

А. Рационална реакция

При действителна “изневяра” на любовния партньор здравият индивид може да отреагира по три начина: 1. да се раздели с партньора, 2. да се опита да върне партньора, 3. да прояви търпимост, ако новите отношения нямат сериозен характер. В подобна ситуация здравият индивид не изпада в невротично състояние, няма претенции за собственост и проявява гняв само когато случилото се е извън рамките на приличието.

Б. Невротична реакция

Изневярата или се понася мазохистки, или мускулната броня не позволява тя да се осъзнае. Съществува силен страх от отхвърляне. Много често човек изпада в невротично заболяване, алкохолизъм, истерия или отчуждение.

С. Реакция на носителя на емоционална чума

По принцип изневярата е резултат не от влюбеност в друг човек, а умора от партньора или желание да му се отмъсти. Измаменият партньор предприема най-различни опити да задържи неверния партньор вкъщи, да го сломи с истерични припадъци, сцени или наема детектив, за да го следи. Често партньорът се алкохолизира, но истински мотив не е любовта към партньора, а загубата на власт и притежание.
Трагедиите на ревността заемат голямо място сред реакциите на емоционалната чума. Днес не съществуват някакви медицински, социални или юридически представи и средства, които вземат под внимание тази огромна област от безнадеждност и отчаяние.

Преминаваме към разглеждане на най-впечатляващия типичен начин на реагиране при емоционална чума, която ще наречем специфична чумна реакция.
Любимо средство за действие при специфичната чумна реакция е използването на сексуална, т.е. морална дискредитация. Тя действа като механизъм, в този случай извратеният импулс, който пробива бронята, се пренася върху хората и обектите от външния свят. Онова, което в действителност е вътрешен импулс, лъжливо се възприема като външна заплаха. Същото е вярно и за усещанията, които произлизат от потоците оргонова плазма. Онова, което за здравия индивид е част от радостното усещане за живота, за шизофреника като резултат от наличието на броня на характера е мистична машина, която враговете сякаш използват за унищожаване на тялото на пациента с електрически потоци. В психиатрията са добре известни тези защитни механизми. Грешката на психиатрията е фактът, че именно този защитен механизъм се използва в социалния живот във формата на специфична реакция на носителите на емоционалната чума.
Биофизичният механизъм действа по следния начин: компулсивният морализъм във възпитанието и в живота ражда сексуална похотливост. Това няма нищо общо с естествения стремеж към любов, а представлява истински вторичен импулс подобно на садизма или мазохизма. Понеже естественото радостно възприемане на живота повече не съществува, похотливостта и клеветничеството заемат освободилото се място във формата на вторичен компулсивен стимул. И подобно на шизофреника, проектиращ своите оргонови потоци и извратени импулси върху други хора и възприемащ ги като външна заплата, така и индивидът, който страда от емоционална чума, проектира своите извращения и похот върху други хора. За разлика от психотика той не преживява своите проектирани импулси мазохистки, като заплаха. По-скоро обратното, той използва слуховете и клеветата садистично, приписвайки на други онова, което той не се решава да си признае сам. Това е вярно както за истинската гениталност, така и за вторичните извратени импулси. Начинът на живот на здравия индивид напомня на индивида, който страда от емоционална чума, за неговата генитална слабост и представлява заплаха за неговото невротично равновесие. Всичко, което му остава да прави, е в съответствие с принципа на киселото грозде да се смеси с кал здравата сексуалност на другите хора. Понеже той не е в състояние напълно да разкрие своята похотливост заради етичното морализаторство, той приписва тази черта на своята жертва, за която разпространява слухове. Във всеки подобен случай на чумна реакция се откриват именно тези характеристики, приписани на здравите индивиди, против които безуспешно се бори вътре в самия себе си индивидът, страдащ от емоционална чума, или живее с това, мъчейки се от пристъпи на съвест.

Как действа специфичната чумна реакция в няколко примера от всекидневието?

Съществува типът на интелектуалеца, който постоянно разсъждава за “културните ценности”. Такива хора често цитират класиците, като съвсем не разбират сериозността на проблема. В същото време те са цинични и се смятат за съвременници и либерално настроени, неограничени от условностите. Понеже не могат да изпитват сериозни чувства, те възприемат сексуалната любов като някаква игра, повод за остроумия, за разкази за “вчерашни подвизи” и пр. На сериозния слушател, който познава сексуалните страдания на общата човешка маса и онази деструктивна роля, която играе несериозното отношение към сексуалността, му е ясно, че подобна разпуснатост се дължи на сексуален глад и е резултат от оргастично безсилие.
Такива културни индивиди са склонни да разглеждат сексуалната икономика, която въпреки всевъзможните препятствия, сериозно се бори с емоционалната чума сред хората, като продукт на разтревоженото съзнание. Те продължават да говорят за “културни ценности”, към които трябва да се придържаме, но изпадат в ярост, когато някой преведе това понятие на езика на масите. Веднъж подобен индивид се срещнал с жена, която имала намерение да учи при мен. Когато те заговорили за това, той предпазвайки я от подобна крачка, негативно се изказал за моята работа, защото съм бил без лиценз. Веднага след това той “прикрил” своето заявление със споменаването, че съм отличен клиницист. Подобна дискредитация, която носи в себе си всички признаци на емоционалната чума, разбира се претърпяла поражение. Жената все едно дойде при мен да учи педагогика на сексуалната икономика и скоро разбра природата на емоционалната чума.
В подобни ситуации е трудно да останеш обективен и коректен. Игнорирането на подобно произшествие обаче ще доведе до успех клеветника, защото ще му позволи да продължи своята дейност. С него може да се води борба в съда, но това ще означава, че борбата е на същото ниво, а не чрез медицински метод. По този начин пострадалият оставя всичко както си е, рискувайки още някой индивид, който страда от емоционална чума, да научи за това...Проблемът е много важен, защото много честни и сериозни начинания са били унищожени именно от емоционалната чума. Това прави борбата с нея социална необходимост, защото тя е много опасна. Достатъчно е да се прочете в “История на материализма” на Ланге за клеветата, която се стоварила върху Ламетри, който бил пионер в изучаването на естествените науки през 17 век. Той не само вярно разбрал основните връзки между възприятието и физиологичните стимули, но дори вярно описал връзката между психосоматичните проблеми и биологичния сексуален процес. Това вече дошло много на филистимците, които разпространили слуха за това, че Ламетри може да развие такава теория само защото е “безпътник”. От тези източници до нас са дошли слухове, че той е умрял, като се задавил с голямо парче баница. Това е не само глупост от медицинска гледна точка, това е типичен пример за слухотворчество на емоционалната чума. Слухът, подхванат от индивидите, неспособни за получаване на удоволствие, преминават в техните потомци, мърсейки честното име без причина. Ясно се вижда колко катастрофална е ролята, която емоционалната чума играе в обществото.
Друг пример, в който проекционният механизъм на емоционалната чума, във вид на дискредитация, се вижда още по-ясно. Още в Норвегия научих за слуха, че съм болен от шизофрения и вече съм бил известно време в клиника. Пристигайки в САЩ през 1939 г., открих, че слухът също е разпространен и тук, дори повече отколкото в Европа, където бях по-известен. После стана ясно, че слухът има един и същи европейски източник. Беше човек, скоро пристигнал в Америка.
В тази ситуация имаше голяма доза ирония. Този човек след моя разрив с психоаналитичната асоциация понесе нервен срив и изкара известно време в клиника, което за него беше шок. Той се намираше в сложно положение. От една страна, той разбираше значението на моите научни изследвания, от друга, беше неспособен да скъса с организацията, възгледите на която противоречали на моите изследвания. Както става в подобни случаи, той се постара да премести вниманието от себе си върху мен, който вече бях в центъра на опасна и разгърната полемика. Той беше толкова уверен в моя провал, че не можа да се въздържи от последния удар. Неговата реакция беше типична чумна реакция. Никога не съм бил психотик и не съм се лекувал в клиника. Нещо повече, големите натоварвания не влияят на моята способност да обичам и работя.
В края на краищата психическото заболяване не е позор само по себе си. Като всеки порядъчен психиатър аз винаги съм съчувствал на душевно болните и често дори съм изпитвал уважение към душевния им конфликт. Пациентът, страдащ от душевно разстройство, е по-близо до живота, отколкото социално опасният индивид, страдащ от емоционална чума. Подобна клевета имаше за цел да ме унищожи – мен и моята работа. Няколко пъти тя ме поставяше в опасно, трудно положение. Например при работа със студенти имах допълнителна задача – да ги убеждавам, че не съм психотик.
На някои фази на оргонотерапията специфичната реакция на емоционалната чума се проявяваше по най-типичен начин: щом пациентът или студентът влезе в контакт с плазмените потоци, той започва да изпитва силен страх от оргазма. На този стадий оргонотерапевтът обикновено се превръща в “мръсна сексуална свиня” или “в луд”. Искам да подчертая, че подобна реакция възниква във всички случаи. Много студенти са чували за моята “лудост”.
Теорията за сексуалната икономика е толкова революционна, че е много лесно да се нарече безумна. Заради този слух ситуацията се усложни до такава степен, че стана опасна за живота. Подобни последици от действието на чумната реакция трябва да бъдат обезвредени от всякакви легални начини. Само благодарение на моя клиничен опит успях да се справя с опасността.
Когато след няколко години беше признато, че диагнозата шизофрения е несъвместима с извършената от мен научна работа, нашият сплетник промени своето твърдение почти по хумористичен начин – той заяви, че съм се излекувал от шизофренията.
Специфичните реакции на емоционалната чума редовно се проявяват в политическия живот. Неотдавна видяхме как империалистическите диктаторски режими при всеки нов акт на агресия приписват на жертвите си именно онези намерения, които те се стремят да извършат. Така Полша беше обвинена в планиране на тайно нападение над германския Райх. За да се предотврати този акт, Германия нападна първа...
Ако се върнем няколко десетилетия назад, ще си спомним прочутото дело Драйфус. Висши военни от френския Генщаб продали плановете на Германия, а за да скрият този факт, обвинили невиния капитан Драйфус и го изпратили на далечен остров. Ако не беше Зола, нямаше да научим за тази специфична чумна реакция. Доколкото емоционалната чума в голяма степен управлява формирането на общественото мнение, тя отново и отново представя деянията си като неуспехи на правосъдието, за да действа отново и отново.
Ако сериозно се изучи как действа емоционалната чума в голямата политика, ще стане трудно да повярваме в историята. Може да си зададем въпроса – възможно ли е клерикализмът на политическия диктатор или любовното приключение на краля да повлияят върху благополучието и благосъстоянието на следващите поколения милиони хора? Действително ли ирационализмът в социалния живот отива толкова далече?
Въпросите са странни, защото последствията от емоционалната чума са толкова фантастични, че е трудно да се повярва в съществуването им. Човешкият ум отказва да вярва, че подобна неразумност може да съществува. Именно гигантската нелогичност на социалните условия прави възможно тяхното съществуване. Нито едно социално зло няма да бъде изтрито от лицето на земята докато общественото съзнание отказва да приеме факта, че неразумността съществува и тя е толкова голяма, че на практика не се вижда. В сравнение с колосалността на социалната безсмислица, постоянно хранена от дълбоко вкоренената емоционална чума, основните социални функции, които управляват жизнените процеси – любов, работа и знание, ни се струват маловажни. Нещо повече, те изглеждат социално смешни.
Както е известно от обширния медицински опит, нерешеният проблем със сексуалността на подрастващите има по-сериозно въздействие на обществения живот и моралната идеология отколкото данъчния закон. Например да вземем един лекар парламентарист, който представя проблема за пубертета за парламентарна дистусия. Да приемем, че е получил отказ и той прилага метода на обструкцията. Този пример ясно показва основното противоречие между всекидневния човешки живот и административната форма, която го управлява. Ако разгледаме проблема спокойно и на базата на фактите, ще видим, че няма нищо необичайно в парламентарното обсъждане на проблемите на пубертета. Всеки член на парламента е минал през ада на сексуалната фрустрация в пубертетния период. Нищо в живота не може да се сравни с този конфликт по важност и тежест. Рационалното решаване на проблемите на пубертета би изкоренило отведнъж част от социалните проблеми, като престъпност, страдание, съпровождащи разводи, мъчения, предизвикани от възпитанието в ранно детство.
Така че темата би трябвало да бъде приета от парламентаристите, като разумна и полезна. Но ние се стараем да я избегнем, нещо вътре в нас не ни позволява публично да обсъждаме този проблем в парламента. Това нещо е намерението и ефекта на социалната чума, която постоянно се стреми към самосъхраняване и съхраняване на своите институции. Тя е разделила социалния живот на частен и официален. Частният живот отсъства на официалната сцена. Фасадата на официалния живот е асексуална, но вътрешната й част е пълна с перверзии и порнография.
Ако това дълбоко разделение не съществуваше, то официалният живот би съответствал на частния и би давал вярна представа за всекидневния живот в големите социални групи. Подобно обединение на живота в едно цяло не би било сложно да се направи. Но тогава би престанал да съществува един важен сектор в социалния живот, който не само подпомага обществения живот, но и го поставя на границата на катастрофата. Секторът с името висша политика във всички аспекти.
Поддържането на пропастта между истинския живот на социалния организъм и неговата официална фасада е именно онова, което яростно се защитава от емоционалната чума, която редовно проявява деструктивност, когато проблемът с пропастта се обсъжда от рационални позиции. Отново и отново представители на висшата политика се обявяват против разпространяването на сексуално-икономическите представи за връзката между биологичния организъм на човека и държавата. В своята най-мека форма техните аргументи звучат приблизително така: “Тези “философи на секса” са аморални, от време на време разкриващи язвите в обществото. За нещастие е вярно, че животното и човекът имат сексуалност и този факт предизвиква съжаление. Що се отнася до останалото, сексуалността не е всичко в живота, има и други по-важни неща, като политиката и икономиката. Сексуалната икономика преувеличава нещата, по-добре и без нея.”
Подобни аргументи редовно се срещат при лечение на индивидуалната биопатия или обучението на студенти. Това недвусмислено показва, че подобни аргументи са следствие на страх от оргазма и водят до опит да се запази собствената изолираност и въздържание. Срещайки се с подобен аргумент при публични изяви, например по ментална хигиена, е невъзможно да се разоръжат представителите на културни и други ценности, като им се посочи собствената броня и страхът да получат удоволствие. Ако направи това, терапевтът ще открие, че всички настроения са срещу него, доколкото всички те имат тези черти и съответно, всички ирационални аргументи ще се основават на този факт. Но съществува непобедим, чисто логичен аргумент, който в съответствие с нашия опит води до успех.
Ние сме съгласни с нашите противници. Вярно е, че сексуалността не е всичко в живота. Ние дори ще добавим, че у здравия индивид сексуалността не е тема за резговор и център на постоянни обсъждания. Защо тогава, задаваме въпроса, сексуалността заема централно място в живота и мислите на хората?
Ясно е, че циркулацията на парата е важно условия за функционирането на фабриката. Работниците в това време не мислят за парата, а са съсредоточени върху производството на продукцията. Енергията на парата наистина не е всичко, има и други, по-важни интереси. НО да си представим, че системата на подаване на парата е повредена, енергията престава да функционира, струговете спират, работата спира. Сега вниманието на работниците като цяло е насочено към проблемите на движението на енергията и на това как то да се възстанови. След като се възстанови енергията, тогава може да се мисли за други неща.
В такова положение е и проблемът със сексуалността в нашето общество. У повечето хора потокът на биологичната сексуална енергия е увреден. Именно това е причина за това, че биосоциалният механизъм на обществото съвсем не функционира или функционира със сривове. По тази причина има явления като ирационална политика, масова безотговорност на хора, биопатия, убийства, с една дума – емоционална чума. Ако всички хора могат да удовлетворяват своите естествени сексуални потребности без загуби, нямаше да има разговори за сексуални проблеми. Тогава би било справедливо да се говори за “съществуване на други интереси”.
Титаничните усилия на сексуалната икономика се състоят в това да се помогне на т.нар. “други интереси” да заемат подобаващото им се място. Фактът, че днес всичко се върти около сексуалността, показва, че в потока на сексуалната енергия на човека има сериозни нарушения, а следователно, нарушения има и в неговото биосоциално функциониране. Сексуалната икономика се стреми да отвори сдържащите клапани, да освободи тока на биологическата енергия, за това другите интереси като ясно мислене, естествен ред, работа, която носи радост от функционирането. Накратко, сексуалността в нейните порнографски форми да престане да занимава умовете, както става днес.
Нарушенията в потока енергия, както беше посочено, действат на базата на биосоциалното функциониране и следователно, управлява всички функции на човека. Аз се съмнявам, че базалният биологичен характер на подобно нарушение е напълно осъзнат дори от някои оргонотерапевти. Нека да изучим този въпрос и отношението на оргономията към естествените науки със следния пример.
Да сравним естествените науки, които не разглеждат базалното биологично нарушение, току-що описано от нас, с група железопътни инженери. Тези инженери са написали много книги, някои от които подробни за размерите и материалите на вратите и прозорците, на седалките и пр., за химическите съставки на стоманата и дървото, силата на спирачките, скоростите и пр. За тях е типично да не отчитат едно – енергията на парата и нейното функциониране. Естествените науки не се занимават с функционално изследване на живота. Те могат да бъдат приравнени към тези инженери. Оргомистът не може да върши своята работа, докато не разбере, че е инженер на жизнения апарат. Това не означава, че като инженери на жизнения апарат, ние трябва да се занимаваме само с биосексуалната енергия. Тук няма нищо, което би могло да ни накара да се чувстваме непълноценно. Обратното, ние имаме всички причини да се гордеем с работата си.
Може да се зададе въпроса защо разпространено заболяване като емоционалната чума може да мине незабелязано. Работата е там, че именно незримостта е основна черта на емоционалната чума. Не е възможно да се види, да се разберат намеренията й и това й носи успех. Както казах по-рано, именно размахът на епидемията я прави незабележима (Хитлер: Колкото е по-голяма лъжата, толкова по-силно й вярват). Преди развитието на оргономията не съществува научен метод за разбиране и изследване на емоционалната чума. Политиката изглеждала разумна, никой не бил склонен дори да я заподозре в ирационалност, а чумата имала на свое разположение важни социални средства за предпазване от разобличение.
Във всеки случай на лечение на биопатията или промяна в структурата на характера на лекаря или педагога ние се сблъскваме с емоционалната чума във формата на реакция на характерологична съпротива. Така се научихме да определяме клиничните случаи. Клиничният опит напълно потвърждава нашето убеждение, че винаги съществува макар и едно човешко същество, което може да избегне влиянието на емоционалната чума.
Другият начин, който ни запознава с реакциите на емоционалната чума, това е реакцията на научните открития на оргономията. Носителите на емоционалната чума могат да бъдат съвсем незапознати с резултатите от нашите изследвания, но те чувстват нейните открития в работите на аналитиците на характера, оргонотерапевта и разбират, че това е опасно за тях. На това те реагират с клевета и специфична чумна реакция дълго преди ние да осъзнаем, че влизаме в тежка борба, в каквато още не са участвали лекари и педагози. Действайки скрито и рационално, емоционалната чума е намерила начини да остане неразкрита. Тя се държи като престъпник във вечерна рокля, когато от него свалят маската. Тя преуспява в този маскарад в течение на векове. И това би продължило и още, ако тя не се прояви много откровено във формата на диктатури и масови епидемии. Тя разгоря война с невиждани мащаби с хронични всекидневни убийства. Тя се опитва да се скрие зад такива понятия като “интереси на държавата”, “нов ред”, “искания на държавата или расата”, а физически болният свят от години й вярва. Но тя се разкри много откровено. Тя влезе в конфликт с естествения стремеж към живот, присъщ на всички хора, и не остана нито едно семейство или професия, незасегнати от нея. Фактът, че оргонотерапевтът се е научил да я разбира и поправя в практиката си неочаквано се сля в едно с проявите на световната катастрофа. Основните черти на големите и малките трагедии се оказаха еднакви. Така емоционалната чума сама дойде на помощ на естествените науки. Светът започна да задава въпроси за емоционалната чума и чакаше отговори. Ние ги даваме в съответствие с нашето знание. Всеки щастлив човек ще намери у себе си признаци на емоционалната чума и така може да разбере, че тя отново води света към катастрофа. “Новият ред” обикновено започва в нашия собствен дом.
Разкриването на тези стаени действия и механизми на жизнени нарушения има две цели. Първата е изпълнение на дълга пред обещството. Ако при пожар се наруши подаването на вода, който знае къде е повредата, трябва да го съобщи. Втората е необходимостта да се защити бъдещето на сексуалната икономика и оргонна биофизика от емоционалната чума. Ние приключихме с простодушието и открито погледнахме социално опасната, патологична система на дискредитиране и преследване. Ако крадецът стане много нагъл, рискува да бъде хванат и да бъде лишен от работа. Още преди десет години носителите и разпространителите на чумата се чувстваха в безопасност. Те вярваха в победата и май че бяха прави. Само голямата сдържаност, дълбоките корени в естествено-научната работа и независимостта на общественото мнение не им позволиха да победят. Емоционалната чума няма да се успокои, докато не унищожи великите постижения, плодовете на човешкия труд и стремежа към правда. Не мисля, че тя е преуспяла или някога ще преуспее. За пръв път емоционалната чума се сблъсква не просто с порядъчността, а с необходимото познаване на жизнения процес, което й показа своето превъзходство. Именно силата и последователността на оргономичната естествена наука ми позволиха да издържа на ударите на емоционалната чума.
Що се отнася до моята персона и моята работа, ще кажа следното: невротизираните психоаналитици ме наричат шизофреник, фашистващите комунисти се борят с мен както с Троцки, германската тайна полиция ме преследваше като комунст, американската секретна полиция – като нацистки шпионин, майките, които потискат децата си, ме обвиняват в извращения, шарлатаните от психиатрията ме спямат за шарлатанин, бъдещите спасители на света ме наричат нов Исус или Ленин.
Аз съм зает с работа, която ми отнема цялото време и сили, работа по изследване на ирационалната структура на човека и изучаване на космическата жизнена енергия, открита преди много години. Моята работа е в оргономията.
Великите писатели и поети са описали емоционалната чума и се опитвали да се борят с нея от момента на появяването й. Но тези велики литературни постижения са останали без социални последици. Те не са организирани, нито превърнати в социални институции. Вярно, че бяха издигнати паметници в чест на тези майстори на литературата, но скоро емоционалната чума преуспя в строителството на гигантски музей, където всички постижения бяха скрити от администрация, постижения, всяко от които би послужило за основа за строителството на разумен свят, ако към него се отнесат сериозно и практически. Така аз далеч не съм първият, който се опитва да разбере емоционалната чума и да се бори с нея. Но предполагам, че съм първият, който благодарение на откриването на оргона е създал естествено-научната база за разбиране и лечение на емоционалната чума.
Днес след пет, осем, десет и 14 години различни неочаквани и непонятни катастрофи, моята позиция е в следното: както бактериологът вижда своята работа в ликвидирането на инфекционните заболявания, така и работата на медицинския оргономист е в разкриването на природата на емоционалната чума и борбата с нея като вездесъща болест. Светът скоро ще свикне с тази нова форма на медицинска работа. Хората ще се научат да различават емоционалната чума в себе си и извън себе си и ще се обръщат към научни центрове, а не в полицията, към прокурора или партийния лидер.
Полицията, прокурорите са заинтересувани в това да умеят да се справят с проявите на емоционалната чума в себе си и извън себе си. Полицията и окръжният прокурор имат работа с биопатична престъпност, но се сблъскват с усещането за безпомощност пред масовата биопатия на човечеството. Ние искаме да установим точното различие между тези, които използват полицията за дискредитиране и преследване, като аргумент в разрешаването на споровете, и онези, които предлагат научни аргументи. Това показва ясно кой ще преодолее емоционалната чума и кой не.

Аз вярвам, че е дошло времето, когато безпомощността пред лицето на емоционалната чума ще започне да преминава. До момента човекът изпитваше върху себе си нейното влияние, подобно на вниянието на камък, падащ от покрива. Ако му провърви, ще мине край него, ако не му провърви – ще го убие или травмира. Сега ние знаем, че камъните на падат просто така. Ние знаем, че във всеки случай има някой, който скрито провокира падането на камъка.
Ако някой лекар даде на съд оргономиста заради неговата “нелегална дейност”, ако политик дава оргономиста на полицията по причина за “неплатени данъци” или “извращение на децата”, “шпионаж”, ако чуваме сплетни, че този или онзи оргономист е психотик, съблазняващ пациентите и пр., то знаем, че имаме работа с емоционалната чума, а не с научна дискредитация. Институтът на Оргон с неговите изисквания за обучение и всекидневна работа са гаранция за обществото, че именно ние се борим против тези основни черти на емоционалната чума.
Ние не вярваме във възможността за удовлетворително човешко съществуване, докато психиатрията и педагогиката не започнат безпощадна борба с вселенската емоционална чума. Обширното и честно клинично изследване прави недвусмислено ясен факта, че само възстановяването на естествения любовен живот на децата, подрастващите и възрастните може да унищожат в света неврозите на характера, а заедно с неврозите на характера и емоционалната чума във всичките й прояви.
18 Юни 09, 21:44    Коментари (2625)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..27 край 
2625. DouglasEnaro
26.10.18
22:31
<a href="http://canadianpharmacyonli.com/#">canada online pharmacy</a> pharmacy canada best <a href="http://canadianpharmacyonli.com/#">canadianpharmacyonli.com</a>
canada online pharmacies reviews [url=http://canadianpharmacyonli.com/#]http://canadianpharmacyonli.com/[/url]
canadian viagra http://canadianpharmacyonli.com/
[url=http://canadianpharmacyonli.com/#]canadian pharmacies without an rx[/url]
http://tradingdogs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=canadianpharmacyonli.com
<a href="http://cyberbourn.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=http://canadianpharmacyonli.com/#">online pharmacies mexico</a>
http://laysa.ru/bitrix/rk.php?goto=http://canadianpharmacyonli.com/
<a href="http://9331272.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=http://canadianpharmacyonli.com/#">canadianpharmacyusa24h is it legal</a>
2624. TyroneNet
23.09.18
10:30
<a href="http://cialisvi.com/#">generic cialis online</a> generic cialis tadalafil fast <a href="http://cialisvi.com/#">cialisvi.com</a>
buy cialis uk [url=http://cialisvi.com/#]http://cialisvi.com/[/url]
generic cialis online http://cialisvi.com/
[url=http://cialisvi.com/#]Cialis online[/url]
cialis sourcescialis in usa rezeptfrei kaufendiferencias entre el viagra cialis y levitraapcalis cialisdaily cialis and viagra togetherbuy cialis online overnightcialis im internet kaufen erfahrungencialis price thailand
http://v8sportsbar.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialisvi.com
2623. TyroneNet
06.09.18
01:31
<a href="http://buylevitraa.com/#">levitra 10 mg prezzo</a> levitra online <a href="http://buylevitraa.com/#">buylevitraa.com</a>
levitra 10 mg prezzo [url=http://buylevitraa.com/#]http://buylevitraa.com/[/url]
levitra generic 5mg http://buylevitraa.com/
generic levitra reviews [url=http://buylevitraa.com/#]cheap 20mg levitra[/url] levitra generic availablelevitra prices at costcolevitra vs viagra vs cialislevitra couponlevitra 20 mg dosagevardenafil hydrochloridelevitra 20 mg costlevitra onlinelevitra prices in mexicovardenafil hcl 20mglevitra vs viagra costvardenafillevitralevitra vs viagra
http://gilliamrealestate.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=http://buylevitraa.com/
2622. Rogerjex
04.09.18
06:45
<a href="http://idenun.7m.pl/news/48-skachat-launcher-smite.html#">Скачать лаунчер smite</a> а новикова книги скачать [url=http://guikama.7m.pl/articles/70-skachat-prilozhenie-vk-dlja-aifona.html#]Скачать приложение vk для айфона[/url]
<a href="http://phossubsband.7m.pl/articles/81-canon-np7161-instrukcija-besplatno.html#">Canon np7161 инструкция бесплатно</a> кукрыниксы ты для меня рингтон скачать [url=http://idenun.7m.pl/news/25-skachat-na-vyzov-besplatno-novinki-2017.html#]Скачать на вызов бесплатно новинки 2017[/url]
http://weiverdist.7m.pl/news/98-programma-ikonki-skachat-besplatno.html
а
2621. TyroneNet
03.09.18
08:08
<a href="http://kawanboni.com/#">buy tadalafil</a> buy cialis online us pharmacy <a href="http://kawanboni.com/#">kawanboni.com</a>
buy tadalafil no prescription [url=http://kawanboni.com/#]http://kawanboni.com/[/url]
cialis generico online http://kawanboni.com/
cialis vs vipersales cialis soft 20 mgcialis 20 mg filmtabletten bestelleneffetti del cialiscialis why seperate tubsechte cialis kopenprescription cialisverschil tussen cialis en kamagrawhat would happen if you took viagra and cialis at the same timeteenren cialis tadalafil
2620. TyroneNet
02.09.18
17:48
<a href="http://babecolate.com/#">cialis without a doctor</a> buy generic cialis online <a href="http://babecolate.com/#">babecolate.com</a>
cialis 20mg use [url=http://babecolate.com/#]http://babecolate.com/[/url]
tadalafil 10 mg best price http://babecolate.com/
itc exclusion order cialiscialis e viagra differenzacialis rezeptfreimeglio cialis viagra o levitrageneric cialis shippingwhich drug company makes cialisorder cialis from an anline pharmacycialis online pharmacy forumbuy cialis soft online by codover the counter cialiscialis comparison diflucan famciclovir viagrauk cialis soft prices
2619. TyroneNet
01.09.18
23:52
<a href="http://babecolate.com/#">buy tadalafil online</a> buy tadalafil no prescription <a href="http://babecolate.com/#">babecolate.com</a>
generic cialis tadalafil walmart [url=http://babecolate.com/#]http://babecolate.com/[/url]
cialis from usa pharmacy http://babecolate.com/
cialis e o diabetesnon generic cialiscialis cipla best buyusing viagra and cialis togetherviagra and cialis on linename generic cialiscialis in apotheekcialis hoge bloeddrukviagra cialis paiement par paypalcialis allergic lesionscialis bathtubsviagra v cialis reviewhealth care reform cialis viagracialis jpg30 generic cialis softtabsonline generic cialis reviewcialis 20mg hintacialis 5 mg non funziona
2618. Coreynow
31.08.18
03:02
<a href="http://canadianpharmacytousa.com/#">canadianpharmacytousa.com</a> trust pharmacy canadian
drugs for sale [url=http://canadianpharmacytousa.com/#]http://canadianpharmacytousa.com/[/url]
drugs for sale http://canadianpharmacytousa.com/#tadalafil-20-mg
canadian pharmacies without an rxcanadian pharmaceuticalsdrugstore online canadano 1 canadian pharcharmy onlinecanadian pharcharmy online24pharmacy canada reviewscanadian cialiscanadian pharmacies shipping to usacanadian medications onlinetrust pharmacy canadacanadian rx world pharmacycanada viagrabuy viagra online usacanadian medications by mailcanadian drugcanada medication pricesorder canadian prescriptions online
2617. TyroneNet
30.08.18
12:02
<a href="http://cialisb.com/#">Generic cialis tadalafil</a> generic for cialis 20mg <a href="http://cialisb.com/#">cialisb.com</a>
cialis 5 mg tab [url=http://cialisb.com/#]http://cialisb.com/[/url]
order cialis online http://cialisb.com/
cialis purchase on line in canadacialis ophalen utrechtpurchase viagra cialiscialis venta a domiciliocialis soft fedex shippingcialis everyday reviewcan women take viagra of cialisads for cialismiglior cialis genericoforum meglio viagra o cialiscialis en gelulegeneric cialis super active 20 mgcialis 5 mg bugiardinocialis dosage instructionsviagra cialis overnight
2616. Coreynow
30.08.18
00:37
<a href="http://canadianpharmacyonli.com/">online drug store</a> canadian medications list <a href="http://canadianpharmacyonli.com/">canadianpharmacyonli.com</a>
canadian pharmacy world [url=http://canadianpharmacyonli.com/]http://canadianpharmacyonli.com/[/url]
online pharmacies legitimate http://canadianpharmacyonli.com/#buy-viagra-online
cialis from canadaorder canadian prescriptions onlinecanadian pharmaceuticals for usa salesdrugstore online shoppingonline pharmacies of canadacanadian pharmacies that ship to uscanadian pharmacies without an rxcanada drug pharmacycanadian online pharmacies legalcanadian pharmacies stendracanadian pharmacycanada online pharmacies surreycanadian cialiscanadianpharmacyusa24h is it legalcanadian medications 247canadian pharmacy medscanadian drugstorepharmacy canada online prescriptions
2615. Coreynow
28.08.18
23:35
<a href="http://canadianpharmacyonli.com/#">canadianpharmacyonli.com</a> canadian drug
northwest pharmacy canada [url=http://canadianpharmacyonli.com/#]http://canadianpharmacyonli.com/[/url]
drugs for sale http://canadianpharmacyonli.com/#viagra-uk
canadian pharmacies that ship to uscanadian government approved pharmaciescanadian medicationscanadian pharmacies without an rxrx from canadacanadian pharmacy medspharmacy canada reviewsgood canadian online pharmaciespharmacy canada online prescriptionsbest canadian pharmacies onlinecanadian prescription drugstorecanadianpharmacyusa24h
2614. TyroneNet
28.08.18
03:24
<a href="http://cialisees.com/#">cialisees.com</a> cialis 20mg usage
buy cheap cialis on line [url=http://cialisees.com/#]http://cialisees.com/[/url]
cialis 20mg http://cialisees.com/
2613. TyroneNet
27.08.18
17:13
<a href="http://cialissv.com/#">tadalafil 10 mg 180 pills</a> tadalafil tablets 20 mg dosage <a href="http://cialissv.com/#">cialissv.com</a>
canadian cialis [url=http://cialissv.com/#]http://cialissv.com/[/url]
tadalafil 5mg http://cialissv.com/
waar kan ik goedkoop cialis kopencialis kopen utrechtget cialis soft prescriptioncialis dagelijks gebruikcialis websiteliqide cialisprice of cialis softbesides viagra and cialiscialis levitra sales viagracialis rezeptfrei online kaufencialis 20m k ytt ohjecialis 20 mg daily use
2612. TyroneNet
26.08.18
12:39
<a href="http://cialisees.com/#">cialis prices</a> cialis dosage <a href="http://cialisees.com/#">cialisees.com</a>
generic cialis tadalafil india [url=http://cialisees.com/#]http://cialisees.com/[/url]
buy cheap cialis in canada http://cialisees.com/
genaric cialisdaily cialis reviewsbuy cialis soft online australiabuy generic cialis overnight deliverycialis viagra trial packervaring met cialis 5 mgqual o melhor viagra levitra ou cialiscialis for veterinary usecompare cialis levitra e viagraviagra cialis generika kaufeneyesight loss cialis softsubaction showcomments cialis start from onlinecialis ambiencialis why the bathtubscomprare cialis
2611. TyroneNet
25.08.18
10:45
<a href="http://eddrugsgeneric.com/#">cialis vs viagra</a> buy cialis with no prescription <a href="http://eddrugsgeneric.com/#">eddrugsgeneric.com</a>
cialis online no prescription [url=http://eddrugsgeneric.com/#]http://eddrugsgeneric.com/[/url]
cialis 20 mg coupons 2018 http://eddrugsgeneric.com/
is generic cialis available in the uspharmacy express viagra cialis levitra vpxlcialis studiescialis no rx next daycialis drug intereactionsis there generic cialishow fast does cialis workcialis generico (tadalafil) 20 mgcialis cant cumcheap viagra cialis indialevitra cialis viagra price comparisoncialis no prescr1ptionfree viagra cialis levitra trial offerscialis zonder doktersvoorschriftcialis 5mg billigerbuy 10 mg cialiscialis generika in europa kaufensnorting cialisimpotence drug cialis pills
2610. Coreynow
24.08.18
15:27
<a href="http://canadianpharmacyies.com/">canadian discount pharmacies</a> canadian prescriptions online serc 24 mg <a href="http://canadianpharmacyies.com/">canadianpharmacyies.com</a>
canadian drugstore [url=http://canadianpharmacyies.com/]http://canadianpharmacyies.com/[/url]
online pharmacies mexico http://canadianpharmacyies.com/#viagra-20mg
buy viagra usacanada pharmacies accountcanadian drugscanadian pharmaceuticals stocksreputable canadian prescriptions onlineonline pharmacies legitimaterx from canadaviagra canadiensecanadian medications 247the best canadian online pharmaciesonline pharmacies in usacanada pharmaceuticals online
2609. TyroneNet
23.08.18
06:15
<a href="http://cialisvonline.com/#">cialisvonline.com</a> generic for cialis 20mg
cialis 20 mg directions [url=http://cialisvonline.com/#]http://cialisvonline.com/[/url]
cialis uk suppliers http://cialisvonline.com/#cialis-20-mg
2608. TyroneNet
22.08.18
08:42
<a href="http://cialisky.com/#">Generic cialis tadalafil</a> cheapest brand cialis <a href="http://cialisky.com/#">cialisky.com</a>
tadalafil online without a prescription [url=http://cialisky.com/#]http://cialisky.com/[/url]
where can i buy cialis over the counter http://cialisky.com/
cialis kaufen in niederlandebuy cheap cialis soft online sales tabletcialis 40 megeffet du cialis generiqueeffet du viagra cialisbuy viagra and cialiscialis in patients with chf protocolcialis online pharamacycialis tadalafilcialis genericacialis baratos compran ukldoes cialis effect the braincialis mail ordergeneric cialis online fast shippingcialis 20mg online bestellencialis 20 mg 8 compresse prezzocialis soft samples onlinecanadianpharmacy cialis softcialis benefitsptnrs searchfor cialis
2607. TyroneNet
21.08.18
02:25
<a href="http://buycialisky.com/#">buycialisky.com</a> cialis flussig
what happens if a woman takes cialis [url=http://buycialisky.com/#]http://buycialisky.com/[/url]
where can i buy generic cialis online http://buycialisky.com/#cialis-super-active
2606. Coreynow
20.08.18
04:12
<a href="http://rldta.com/#">rldta.com</a> how to buy viagra cheap
where can i buy viagra online safely [url=http://rldta.com/#]http://rldta.com/[/url]
tadalafil http://rldta.com/#viagra-20mg
viagra meenemen op reisfemale viagra what does it doviagra price cozumelviagra prescription in australiahilft viagra bei diabetesbuy viagra sildenafil ukviagra (sildenafil) 100mg tablet (uk)pub viagra pailleis 41 too young for viagranon generic viagraviagra london over counterequivalent for viagrapiada viagra no lanchewill there be a generic viagraviagra artenschutz
2605. TyroneNet
18.08.18
12:00
<a href="http://buycialisonla.com/#">buycialisonla.com</a> cialis en 24 hora
buy cialis online [url=http://buycialisonla.com/#]http://buycialisonla.com/[/url]
order cialis online in canada http://buycialisonla.com/
2604. TyroneNet
16.08.18
19:06
<a href="http://buycialisonli.com/#">buycialisonli.com</a> buy cialis online from uk
order cialis online with prescription [url=http://buycialisonli.com/#]http://buycialisonli.com/[/url]
if a woman takes a mans cialis http://buycialisonli.com/#buy-cialis-super-active
2603. Rogerjex
15.08.18
09:06
<a href="http://reysuver.ugu.pl/xezipuqon/the-sims-3-university-life-2018-flt-installation.html#">the sims 3 university life 2018 flt installation</a> acala dvd creator v2.4.5 incl keymaker arng [url=http://pocomri.ugu.pl/fyqavosim/super-email-verifier-155-by-mkdev-teams.html#]super email verifier 1.55 by mkdev teams[/url]
<a href="http://terpfloodach.ugu.pl/gipawoca/alawarit-fix-it-up-2-world-tournaments.html#">alawarit fix it up 2 world tournaments</a> grand theft auto iv first review ps3 trucos del [url=http://tingreece.ugu.pl/dixuna/youtube-downloader-setup-254-free-download-for-windows-7-filehippo.html#]youtube downloader setup 254 free download for windows 7 filehippo[/url]
http://laysoftvol.ugu.pl/rexocub/windows-7-activator-patch-download.html
2602. TyroneNet
14.08.18
14:59
<a href="http://cialissy.com/#">cialis online deutschland</a> cialis for men <a href="http://cialissy.com/#">cialissy.com</a>
cost of cialis cvs [url=http://cialissy.com/#]http://cialissy.com/[/url]
warnings for cialis http://cialissy.com/
comparativo viagra v cialisque es mejor la viagra el cialis o la levitrapros and cons of cialis vs viagracialis ervaringen en waar te verkrijgensubaction showcomments cialis smilie newestus prescription cialisviagra cialis p forcetadalafil generic cialiscialis tachycardiamedicare pays for cialis
2601. TyroneNet
13.08.18
12:45
<a href="http://cialissy.com/#">cialissy.com</a> levitra vs cialis
cialis canada mail order [url=http://cialissy.com/#]http://cialissy.com/[/url]
cialis without a doctor's prescription usa http://cialissy.com/
2600. Coreynow
09.08.18
09:48
<a href="http://withoutadoctorsprescriptions.com/#">withoutadoctorsprescriptions.com</a> best site to buy viagra
viagra at pharmacy [url=http://withoutadoctorsprescriptions.com/#]http://withoutadoctorsprescriptions.com/[/url]
how to buy viagra online uk http://withoutadoctorsprescriptions.com/#tadalafil-20-mg
que le hace el viagra a una mujerwitz viagra mcdonaldsviagra users discussionwhat is the cost of viagra per pillviagra en wietne kelljen viagraviagra test nedirside effects of taking too much viagrase necesita receta medica para comprar viagra espanadonde se puede comprar viagra en medellinfox news viagra commercialskachat pesni viagramedical information on viagrathe viagra of the brainviagra rx couponcomo funciona el viagra en los hombresherbal viagra pills reviews
2599. Coreynow
08.08.18
07:09
<a href="http://withoutadoctorsprescriptions.com/#">withoutadoctorsprescriptions.com</a> viagra online no prescriptions
generic levitra [url=http://withoutadoctorsprescriptions.com/#]http://withoutadoctorsprescriptions.com/[/url]
cheapest viagra online http://withoutadoctorsprescriptions.com/#viagra-20-mg
farmasi jual pil viagrapropriedades do viagraviagra prescription uk nhsviagra testingmedical information on viagrav herbal viagra reviewfa tak i viagra i norgeorder viagra pay with paypalcomentarios sobre uso de viagraviagra diaries goldie hawndopo quanto fa effetto viagracan you become addicted to viagraviagra coregoral viagra kamagra
2598. TyroneNet
07.08.18
04:00
<a href="http://cialisvi.com/#">cialisvi.com</a> cialis daily use cost
cheap cialis 5mg [url=http://cialisvi.com/#]http://cialisvi.com/[/url]
cialis daily reviews http://cialisvi.com/
2597. Coreynow
06.08.18
09:31
<a href="http://viagraiy.com/#">viagraiy.com</a> buy viagra online safe
buy viagra soft [url=http://viagraiy.com/#]http://viagraiy.com/[/url]
online viagra order http://viagraiy.com/#tadalafil-20-mg
viagra sperm kalitesini etkiler miviagra alternatives over the counter walgreensviagra online pharmacy ukviagra ed equivalentiviagra and bone healingviagra farmacia ahumadacan you buy viagra in usahealth coverage for viagraviagra dosage for pulmonary hypertensionviagra liquid e zigaretteviagra acido acetilsalicilicoviagra com neosaldina
2596. Coreynow
05.08.18
19:34
<a href="http://viagraky.com/#">viagraky.com</a> buy viagra pills online
viagra buy usa [url=http://viagraky.com/#]http://viagraky.com/[/url]
usa online pharmacy http://viagraky.com/#buy-viagra-online
consumer reports on viagracomprar viagra no uruguaibuy viagra in bangkokwhat age do you take viagraviagra lustralcan u take viagra with epilepsyviagra venta en guadalajarawhy doesnt health insurance cover viagraviagra alternatives holland barretterectile dysfunction viagra suetomar viagra com frequencia
2595. TyroneNet
05.08.18
10:12
<a href="http://cialisonla.com/#">cialisonla.com</a> cialis 20mg preis cf
wow look it cialis mexico [url=http://cialisonla.com/#]http://cialisonla.com/[/url]
cialis 5mg prix http://cialisonla.com/
2594. TyroneNet
04.08.18
18:33
<a href="http://kawanboni.com/#">kawanboni.com</a> buy cialis los angeles
cialis pills sale [url=http://kawanboni.com/#]http://kawanboni.com/[/url]
cialis online prescription http://kawanboni.com/
2593. TyroneNet
04.08.18
00:46
<a href="http://viabiovit.com/how-do-you-take-viagra.html#">how do you take viagra</a> where can you purchase viagra <a href="http://viabiovit.com/how-do-you-take-viagra.html#">viabiovit.com/how-do-you-take-viagra.html</a>
age to buy viagra [url=http://viabiovit.com/how-do-you-take-viagra.html#]http://viabiovit.com/how-do-you-take-viagra.html[/url]
buy now viagra http://viabiovit.com/how-do-you-take-viagra.html
effects of expired viagraparodie colonel reyel viagrabuy viagra online is it safeviagra of the mindviagra preiseviagra errectionsildenafil buy onlinealternatives for viagra over the counterwie krieg ich viagraviagra as a aphrodwhat does viagra cost at bootsandrea moletta and viagracommon spice viagraseguridad social y viagraviagra use and abuseviagra und valiumviagra rezeptfrei apothekeelvira viagra
2592. TyroneNet
03.08.18
05:35
<a href="http://babecolate.com/buy-cialis-using-debit-card.html#">price cialis per pill</a> cialis for sale in canada <a href="http://babecolate.com/buy-cialis-using-debit-card.html#">babecolate.com/buy-cialis-using-debit-card.html</a>
tadalafilo [url=http://babecolate.com/buy-cialis-using-debit-card.html#]http://babecolate.com/buy-cialis-using-debit-card.html[/url]
the best site cialis tablets http://babecolate.com/buy-cialis-using-debit-card.html
how fast does cialis daily workcialis generika online bestellen erfahrungencheap cialisprescription for cialis softcheap cialis 32cialis wherewhat is cialis vs viagradaily dose cialis pricingscadenza brevetto viagra cialisbuy cheap cialis generic levitra viagraprijzen cialis 10 mgwhat would happen if you took viagra and cialis together
2591. TyroneNet
31.07.18
05:31
<a href="http://cialisonla.com/#">cialisonla.com</a> comprar cialis navarr
generic cialis at walmart [url=http://cialisonla.com/#]http://cialisonla.com/[/url]
cialis tablets for sale http://cialisonla.com/
2590. TyroneNet
30.07.18
08:30
<a href="http://cialisbuys.com/buy-cialis-online-overnight-shipping.html#">cialis for bph reviews</a> how long for cialis to work <a href="http://cialisbuys.com/buy-cialis-online-overnight-shipping.html#">cialisbuys.com/buy-cialis-online-overnight-shipping.html</a>
buy generic cialis [url=http://cialisbuys.com/buy-cialis-online-overnight-shipping.html#]http://cialisbuys.com/buy-cialis-online-overnight-shipping.html[/url]
cialis 5mg http://cialisbuys.com/buy-cialis-online-overnight-shipping.html
generic cialis online bestellenwhere to buy viagra and cialis onlinecost for cialiscialis 10 mg tadalafil filmtabletten (lilly deutschland)cialis active ingredientg postmessage cialis smiley onlineget cheap cialisgenerico do viagra e cialiscialis levitra staxyn stendra or viagrasubaction showcomments cialis smilie oldercialis 5 mg prezzo farmaciabest cialis online pharmacycome si usa il cialis 5 mgpreisvergleich viagra levitra cialiscialis codcheap viagra cialis indiacialis internet pharmacyis cialis available in genericviagra vs cialis qual o melhorcialis europe cheap viagra
2589. TyroneNet
28.07.18
22:08
<a href="http://cialisvipsale.com/where-to-buy-cialis-in-nantong-china.html#">buying cialis overnight</a> cialis billig <a href="http://cialisvipsale.com/where-to-buy-cialis-in-nantong-china.html#">cialisvipsale.com/where-to-buy-cialis-in-nantong-china.html</a>
cialis cuantos mg hay [url=http://cialisvipsale.com/where-to-buy-cialis-in-nantong-china.html#]http://cialisvipsale.com/where-to-buy-cialis-in-nantong-china.html[/url]
prezzo cialis a buon mercato http://cialisvipsale.com/where-to-buy-cialis-in-nantong-china.html
what is cialis 10 mgviagra cialis levitra online pharmacycialis kopen in apotheekcialis super viagracialis store onlinecialis and antibioticscialis for bphg postmessage cialis subject rememberside affects of cialisfemale use of cialis
2588. TyroneNet
26.07.18
19:54
<a href="http://kawanboni.com/cialis-tadalafil-20mg-price.html#">cialis tadalafil 20mg price</a> click now cialis from canada <a href="http://kawanboni.com/cialis-tadalafil-20mg-price.html#">kawanboni.com/cialis-tadalafil-20mg-price.html</a>
cialis online deutschland [url=http://kawanboni.com/cialis-tadalafil-20mg-price.html#]http://kawanboni.com/cialis-tadalafil-20mg-price.html[/url]
cialis cost http://kawanboni.com/cialis-tadalafil-20mg-price.html
pictures of generic cialisbuy cialis online without a prescriptionwaar kan ik goedkoop cialis kopenrossetti celis cialiscialis bluescialis in francecialis buy ukbuy cialis mexicoorder cialis from an anline pharmacykann man cialis ohne rezept apotheke kaufenbuy cialis without a prescriptioncialis en grapefruitsapi combine zoloft with cialisviagra or cialis kaufen
2587. TyroneNet
26.07.18
04:27
<a href="http://kawanboni.com/buy-cialis-online-australia.html#">cialis for sale in europa</a> cialis 5 mg para diabeticos <a href="http://kawanboni.com/buy-cialis-online-australia.html#">kawanboni.com/buy-cialis-online-australia.html</a>
cialis rezeptfrei [url=http://kawanboni.com/buy-cialis-online-australia.html#]http://kawanboni.com/buy-cialis-online-australia.html[/url]
tadalafil 20mg http://kawanboni.com/buy-cialis-online-australia.html
buy no prior viagra cialis levitracialis 5 mg per daygenerische cialis bestellencialis time to workforum viagra vs cialisdiscount price cialis softviagra vs cialis canadacialis potensdiferencias entre cialis viagrawww buy cialis softgoedkoop cialis kopencomprare cialis generico in italia in contrassegnocialis singular interactionsbuy cialis soft doctordose size of cialiscialis kopen europacialis and anti depressants
2586. TyroneNet
25.07.18
10:35
<a href="http://cialisonli.com/#">cialisonli.com</a> cialis reviews
does cialis cause gout [url=http://cialisonli.com/#]http://cialisonli.com/[/url]
acheter cialis meilleur pri http://cialisonli.com/#cialis-5mg
2585. TyroneNet
24.07.18
20:14
<a href="http://cialisonli.com/#">cialisonli.com</a> buy cialis sample pack
cialis 10 doctissimo [url=http://cialisonli.com/#]http://cialisonli.com/[/url]
cialis 20 mg effectiveness http://cialisonli.com/#cialis-20mg
2584. TyroneNet
23.07.18
20:39
<a href="http://cialisvv.com/#">cialisvv.com</a> generic cialis
order generic cialis online [url=http://cialisvv.com/#]http://cialisvv.com/[/url]
cialis tadalafil online http://cialisvv.com/#cialis-super-active
2583. TyroneNet
21.07.18
18:54
<a href="http://cialissv.com/#">medication without a doctors prescription</a> opinioni cialis generico <a href="http://cialissv.com/#">cialissv.com</a>
the best choice cialis woman [url=http://cialissv.com/#]http://cialissv.com/[/url]
cialis coupons http://cialissv.com/#cialis-without-a-doctors-prescription
cialis original kaufen ohne rezeptcialis diario 5 mg caixa 28 comprimidos revestidoscialis 30cialis murah klangcialis patent expiration europecialis cheaplycialis ejaculationcialis soft woman pharmacycialis accessorycialis generika erfahrungen forumcialis online kaufen forumcialis manufacturercialis and 40mg doseviagra levitra cialis for freecialis in spanien bestellen5 mg cialis review
2582. TyroneNet
21.07.18
07:06
<a href="http://cialissi.com/#">cialissi.com</a> tarif cialis france
generic cialis in vietnam [url=http://cialissi.com/#]http://cialissi.com/[/url]
cialis prices in england http://cialissi.com/#buy-generic-cialis
2581. TyroneNet
20.07.18
17:23
<a href="http://cialissi.com/#">online cialis</a> the best site cialis tablets <a href="http://cialissi.com/#">cialissi.com</a>
generic for cialis [url=http://cialissi.com/#]http://cialissi.com/[/url]
legalidad de comprar cialis http://cialissi.com/#cialis-generic
diferencia viagra levitra cialisbuy cialiscialis professional from usacost of daily cialis prescriptioncialis hoofdpijncialis 20mg online kaufengenuine cialis tadalafilviagra levitra cialis dosageviagra cialis levitra candian pharmacy safecialis levitra free samplegeneric cialis from indiacialis long term effectsviagra cialis compare
2580. Coreynow
20.07.18
02:16
<a href="http://viagraiy.com/">viagra pills</a> discount viagra <a href="http://viagraiy.com/">viagraiy.com</a>
viagra cheap online uk [url=http://viagraiy.com/]http://viagraiy.com/[/url]
cheap generic viagra online pharmacy http://viagraiy.com/#viagra-20mg
buah yang mengandung viagrawhat happens when your on viagrakamagra viagra verschilviagra boring pages edinburgh search sitespfizer viagra 50mg side effectsviagra boltbanviagra full prescribing informationdifference between 100mg viagra and 50mg viagrasell viagracomo usar la sandia como viagraoff label uses for viagrawoman takes viagra
2579. Coreynow
19.07.18
10:05
<a href="http://viagraky.com/">viagra canada</a> do you need a prescription to buy viagra <a href="http://viagraky.com/">viagraky.com</a>
buy viagra online no prescription [url=http://viagraky.com/]http://viagraky.com/[/url]
buy viagra internet http://viagraky.com/#buy-viagra-online
when viagra patent expireslisinopril coreg and viagracual es el uso de la viagradanger mixing viagra cialisathletes take viagraladies viagra ukbuying viagra in mumbaimandragora viagragenerico do viagra tem o mesmo efeitowas kostet viagra generika in der apothekepilule bleu du viagrahow long does viagra last before it expireswat gebeurt er als vrouwen viagra slikkencan you buy viagra in uk chemistsis it ok to split viagra pillsbuy viagra in storeviagra bez recepty warszawa odbior osobisty
2578. Coreynow
18.07.18
10:33
<a href="http://viagraky.com/">viagra online</a> uk viagra prices <a href="http://viagraky.com/">viagraky.com</a>
viagra purchase online [url=http://viagraky.com/]http://viagraky.com/[/url]
rx online viagra http://viagraky.com/#viagra-tablets-australia
generic names of viagrais viagra legal in chinasecretly give my wife viagrabuying non prescription viagramodo acao viagraviagra patent expiration date wikihvis kvinder tager viagratrad?t?onal chinese medicine viagraviagra edexviagra en la adolescenciawhere can i find viagra in torontoviagra pris i sverigeminky viagra noni noni boo-boo plats
2577. Coreynow
17.07.18
14:25
<a href="http://viagraiy.com/">online viagra</a> generic viagra pharmacy <a href="http://viagraiy.com/">viagraiy.com</a>
how to buy viagra safely online [url=http://viagraiy.com/]http://viagraiy.com/[/url]
viagra mail order http://viagraiy.com/#viagra-generic
is viagra a scheduled drugwhat is the drug viagra taken forviagra party urban dictionaryviagra and blood thinnersviagra efeitos secundariosviagra en spritehydrochlorothiazide contradict viagracompare price viagra cialis levitrakann man viagra in holland kaufenviagra osterreich rezeptfreicomo comprar viagra en calamacycling performance viagracan you take viagra when your young
2576. Coreynow
16.07.18
20:22
<a href="http://viabiovit.com/">viagra on line</a> how to get viagra cheap <a href="http://viabiovit.com/">viabiovit.com</a>
online order viagra [url=http://viabiovit.com/]http://viabiovit.com/[/url]
buy uk viagra http://viabiovit.com/#generic-for-viagra
viagra erfahrungsberichte frauwhat does it feel like taking viagraget viagra from walk in clinicbest place to get viagra online ukbuy viagra online next day deliverywhen does patent for viagra expirecomplications from viagraviagra barato en espanawhen was viagra first marketedviagra coatinggnc supplement like viagra
2575. TyroneNet
14.07.18
17:10
<a href="http://cialisvi.com/#">cialisvi.com</a> cialis australia org
cialis professional from usa [url=http://cialisvi.com/#]http://cialisvi.com/[/url]
cialis 200 dollar savings card http://cialisvi.com/#cialis-generic
2574. TyroneNet
14.07.18
00:59
<a href="http://cialisiv.com/#">cialisiv.com</a> india cialis 100mg cost
cialis 20mg prix en pharmacie [url=http://cialisiv.com/#]http://cialisiv.com/[/url]
cialis side effects dangers http://cialisiv.com/#cialis-super-active
2573. TyroneNet
13.07.18
10:11
<a href="http://cialisbuys.com/#">cialisbuys.com</a> cialis great britain
buying cialis in colombia [url=http://cialisbuys.com/#]http://cialisbuys.com/[/url]
cialis kaufen http://cialisbuys.com/#cialis-without-a-doctors-prescription
2572. TyroneNet
11.07.18
15:30
<a href="http://cialisees.com/#">cialisees.com</a> cialis e hiv
cialis arginine interactio [url=http://cialisees.com/#]http://cialisees.com/[/url]
cialis from canada http://cialisees.com/#cialis-generic
2571. TyroneNet
10.07.18
15:40
<a href="http://cialisvus.com/#">cialisvus.com</a> prezzo cialis a buon mercato
acheter cialis kamagra [url=http://cialisvus.com/#]http://cialisvus.com/[/url]
cialis efficacit http://cialisvus.com/#buy-cialis-super-active
2570. TyroneNet
09.07.18
19:42
<a href="http://cialisda.com/#">cialisda.com</a> cialis rezeptfrei
canada discount drugs cialis [url=http://cialisda.com/#]http://cialisda.com/[/url]
enter site 20 mg cialis cost http://cialisda.com/#cialis-20-mg
2569. TyroneNet
09.07.18
02:40
<a href="http://cialisbuys.com/#">cialisbuys.com</a> cipla cialis online
discount cialis [url=http://cialisbuys.com/#]http://cialisbuys.com/[/url]
cialis en mexico precio http://cialisbuys.com/#buy-cialis-super-active
2568. TyroneNet
08.07.18
11:23
<a href="http://cialisees.com/#">cialisees.com</a> venta de cialis canada
the best site cialis tablets [url=http://cialisees.com/#]http://cialisees.com/[/url]
price cialis wal mart pharmacy http://cialisees.com/#cialis-canada
2567. TyroneNet
06.07.18
10:59
<a href="http://cialisvi.com/#">cialisvi.com</a> low dose cialis blood pressure
tarif cialis france [url=http://cialisvi.com/#]http://cialisvi.com/[/url]
prezzo cialis a buon mercato http://cialisvi.com/#cialis-20-mg
2566. TyroneNet
05.07.18
02:03
<a href="http://cialisvi.com/#">cialisvi.com</a> weblink price cialis
tesco price cialis [url=http://cialisvi.com/#]http://cialisvi.com/[/url]
deutschland cialis online http://cialisvi.com/#cialis-20mg
2565. TyroneNet
04.07.18
05:47
<a href="http://cialisvi.com/#">cialisvi.com</a> prix cialis once a da
canadian drugs generic cialis [url=http://cialisvi.com/#]http://cialisvi.com/[/url]
buy cialis cheap 10 mg http://cialisvi.com/#cialis-5-mg
2564. TyroneNet
02.07.18
21:06
<a href="http://cialisvus.com/">cialisvus.com</a> cialis coupons
buy cialis [url=http://cialisvus.com/]http://cialisvus.com/[/url]
cialis generika http://cialisvus.com/#generic-cialis
2563. TyroneNet
02.07.18
18:43
<a href="http://cialisky.com/">Cheap cialis</a> prezzo di cialis in bulgaria <a href="http://cialisky.com/">cialisky.com</a>
cialis 5 mg [url=http://cialisky.com/]http://cialisky.com/[/url]
overnight cialis tadalafil http://cialisky.com/#cialis-5-mg
cialis en hoofdpijnwhat's more expensive cialis or viagraside effects for cialiscialis clinic beijingcialis 10mg gunstigwhy bath tubes on cialis commercialsvanzari viagra cialisonline pharmacy cialis forumsecure tabs - generic viagra cialis levitracompare viagra levitron cialiscialis 180 tabletscialis ve viagra fark?reviews cialis 24 hournatural alternative to cialislevitracialis generic levitra viagra
2562. Coreynow
29.06.18
12:08
<a href="http://viagraiy.com/">viagra uk</a> viagra buy viagra <a href="http://viagraiy.com/">viagraiy.com</a>
buy viagra mastercard [url=http://viagraiy.com/]http://viagraiy.com/[/url]
how do you buy viagra http://viagraiy.com/#tadalafil-5mg
viagra gegen ejaculatio praecoxthe viagra diariestips to make viagra work betterbenefits of viagra useque efectos causa el viagra en las mujeresviagra te koop in belgiepuedo tomar viagra sin prescripcion medicaviagra patentsviagra rapporten kvinnauso viagra nelle donneviagra femenino venta libre argentinaviagra bandaids
2561. Coreynow
15.06.18
11:31
coke en viagralevitra o viagra mejorbest place to buy viagraviagra testosterone levellow blood pressure viagra warningtaux remboursement viagraviagra pil kruidvatviagra sin receta valencianombre comercial del viagra colombiaviagra mal ausprobierensimili viagra senza ricettaviagra tablet coatingviagra super forcepreco medio do viagraonline viagra sydneymua thuoc viagra o da nangviagra generika potenzmittel 12dr green viagrahalve viagra pil nemen
online pharmacy for viagra <a href="http://viagraky.com/#viagra-levitra">viagra uk</a>
sildenafil buy online uk [url=http://viagraky.com/#viagra-generic]viagra pills[/url]
where yo buy viagra http://viagraky.com/#tadalafil-5mg
viagra dosis diariaviagra z receptawhich herb is a viagra substitutetiendas para comprar viagra en madridviagra online kaufen bankeinzugviagra uk prescriptionauswirkungen viagra einnahmetaking viagra for premature ejaculationjual viagra samarindadoes taking viagra hurtfemale viagra cocktaildoes viagra affect the brainmix epiniphrine and viagrasafe for females to use viagraachat viagra en ligne franceviagra generika england
2560. Coreynow
15.06.18
11:18
buy viagra pill <a href="http://viagraiy.com/#tadalafil-20-mg">viagra on line</a>
buy viagra soft [url=http://viagraiy.com/#low-cost-viagra-20mg]cheap viagra[/url]
were to buy viagra http://viagraiy.com/#viagra-tablets-australia
2559. Coreynow
08.06.18
23:15
can you buy viagra over the counter at walgreenscuanto sale el viagra en argentina 2012que pasa si me tomo media viagraviagra tablets for malebuy viagra vippsviagra geciktirirmiwhat happens if you give a chick viagratesco viagra price 2012viagra how to get a prescriptionviagra and bootsviagra jet lag golombekviagra substitesviagra on line store
buy viagra online forum <a href="http://viabiovit.com/#viagra-from-canada">where to buy viagra</a>
how can you buy viagra online [url=http://viagrayosale.com/#tadalafil-20-mg]buy generic viagra online[/url]
viagra online with a prescription http://viagravipsale.com/#tadalafil-20-mg
low dose viagra blood pressureviagra causes blindnesswhat is the cost of viagra in indiabuying viagra without a prescriptionviagra doctors houstoncheap viagra in londonnatuurlijke vervanger van viagrawhat if a woman takes a viagracan you take tamsulosin with viagraque es mas eficaz cialis o viagrapink viagra reviewsviagra samples free pfizerside effects from too much viagracant get i up with viagraviagra et dependanceis viagra cheaper than birth controlviagra pas cher paypalviagra wann erfunden
2558. Coreynow
08.06.18
23:04
comprar viagra dondenext day viagrawhere to buy viagra birminghamviagra kaufen hollandfind sites computer shop viagra hrefwhat to say to get a prescription for viagracomprar viagra gibraltaris the viagra you buy online realincrease libido female viagrabull viagra filmsustituto viagra sin recetahow long is viagra shelf life
buy viagra soft tabs <a href="http://viagraessale.com/#buy-viagra-online">buy viagra online</a>
generic viagra order [url=http://viagraky.com/#tadalafil-5mg]online viagra[/url]
viagra at pharmacy http://viabiovit.com/#buy-viagra
differences levitra viagradonde puedo conseguir viagra en guadalajarawhat does viagra do for a womanresults of using viagrauses of viagra tabexpectations of viagraviagra what to knowlow price viagra onlinedoes medicare or medicaid pay for viagrapara que sirve la viagra yahooachat libre viagradependence au viagraovernight viagra brandcomprar viagra en espa??a envio urgenteviagra meltabs melt tabs
2557. Coreynow
08.06.18
22:53
viagra when to takelevitra cialis viagra vergelijkenviagra generic price iframebijverschijnselen viagramy email is sending viagra emailsconterfeit viagra onlineget viagra cheapque funcion hace el viagradas lied von viagralevitra plus fort que viagraviagra bez recepty rybnikbuy viagra direct from pfizer onlineel viagra tiene saborwhat would happen if a guy took viagraviagra dose ratesoriginal viagra pillscome capire se prende il viagra5 natural alternatives to viagra
where to buy viagra for women <a href="http://viagraessale.com/#discount-viagra">buy generic viagra online</a>
buy pfizer viagra online [url=http://viabiovit.com/#generic-for-viagra]viagra on line[/url]
buy viagra online generic http://viagravipsale.com/#tadalafil-20-mg
how to say viagra in chineseviagra generika unterschied originaldrug interaction flomax and viagrahistory of viagraprecio viagra 25 mg recetaviagra as a cure for mspirkti viagra internetuechte viagra shopwhat happens when a guy takes too much viagraviagra truck commercialwhere can i buy real viagraviagra good morning songcomprar viagra segura onlineatb viagra original
2556. Coreynow
08.06.18
22:42
safe purchase of viagradoes viagra make you better in bedside effect viagra tabletdifference between revatio and viagrainsurance doesn't cover viagraviagra cialis levitra price comparisonbuy viagra using mastercardprice of viagra in usindian viagra is it safeviagra sin efectos colateralesgnc generic viagraviagra haushaltsmittelviagra preis apotheke osterreichviagra in playa del carmenwhat does viagra do for a womanviagra icin recete gerekir mibuy viagra from drug dealerfemale liquid viagratake extenze and viagraviagra phase 1
online pharmacy sildenafil <a href="http://viagravonline.com/#discount-viagra">buy generic viagra online</a>
buy viagra without [url=http://viagravipsale.com/#viagra-generic]viagra online[/url]
viagra online without http://viabiovit.com/#viagra-generic
viagra endikasyonviagra kopen amsterdamall three tabs viagraviagra color changeofficial canadian pharmacy viagrabuy generic viagra overnight deliveryivabradine viagracan you buy viagra with paypalviagra or vardenafilviagra de tailandiaviagra professional pillsget prescription for viagrado you need prescription for viagra in spainviagra alcoholwhat over the counter drug acts like viagradonde comprar viagra ecuadorcomo funciona o viagra masculinovitamin e viagratelina viagra naturalaviagra bought in mexico
2555. Coreynow
08.06.18
22:31
how often can you take 100mg of viagraviagra price forumeffet du viagra avec lalcoolviagra magyarulwat doet een viagra pil bij een vrouwviagra condoms for salehow to buy viagra at bootswhy do i get heartburn after taking viagrakann viagra impotence machenefectos de la viagra en personas jovenesviagra a domicilio zona norte
cheapest place to buy viagra online <a href="http://viagravonline.com/#viagra-uk">buy viagra</a>
how to buy viagra online without [url=http://viagraessale.com/#viagra-5mg]viagra without prescription[/url]
buy canadian viagra online http://rldta.com/#viagra-from-canada
viagra com hemorroidassecure site to buy viagrawhat are the side effects of viagra 50mgtaking viagra with poppersaverage age to take viagracan you take viagra 3 days in a rowthuoc viagra moiquang dung moi cua viagraviagra po prostatektomiifemale viagra brasilpuedo usar viagra para durar masdonde comprar viagra en hermosilloviagra afhalen gelderlandare there substitutes for viagraviagra nogalesviagra icecekuse of viagra in porn industrylevitra viagra unterschiedwie komme ich schnell an viagraviagra causes heart attacks
2554. Coreynow
08.06.18
22:20
buy original pfizer viagrafarmacias del doctor simi viagraweight lifting viagradiscount viagra 10 pack genericviagra dosage best taken whenjack in the box viagra referenceviagra ebay australiaventa viagra sin receta capital federalcompatibilidad de sintrom y viagraview generic viagra from india
buy viagra internet <a href="http://viagravipsale.com/#viagra-20-mg">viagra tablets</a>
viagra from usa pharmacy [url=http://viagravonline.com/#buy-generic-viagra]generic viagra[/url]
buy online viagra uk http://viagravipsale.com/#viagra-from-canada
best online site to buy generic viagrajelly viagra thailandviagra rezeptfrei bankeinzugwhere can you get viagra in irelandviagra y medicamentos parecidostiendas de viagra en madridcomprimes de viagradoes viagra help with anxietyviagra uzman tvviagra buyonlineinsurance not covering viagra
2553. Coreynow
08.06.18
22:10
best place to buy viagra without prescriptionefeito do viagra temporx meds hub order viagra super active onlineviagra fur frau forumviagra pas cher rapidechemische samenstelling viagraque causa el viagraviagra alami untuk priacomo comprar viagra nos estados unidoswill viagra have generic
viagra tablets buy online <a href="http://viagraky.com/#viagra-from-canada">viagra online</a>
buy generic viagra online cheap [url=http://viagravonline.com/#viagra-generic]viagra without prescription[/url]
find viagra http://rldta.com/#viagra-levitra
zetra viagra natural opinioneshimalaya ayurvedic viagraefectos de media pastilla de viagraremedios caseros para hacer viagrapatente de viagra en espanaonline viagra und cialis kaufen gunstigviagra per ipertensione polmonaresafe licensed online viagrahow to tell if viagra is realni teens forum sildenafil viagra
2552. Coreynow
08.06.18
21:59
valor do viagra no mercadocasos muertes por viagraviagra tilskudsberettigetstore online viagraviagra and lipitorwhy doesn't viagra work anymorehow safe is viagra from canadastay hard longer viagralevitraviagra commercial 2012 songbetter alternative for viagraviagra suco de uvavendita viagra originale on lineatenololo e viagralong term efffects of viagraviagra ice cream italyviagra price bangaloreel medico receta viagraviagra and redbullbuy viagra online cheap uk
where can i order viagra <a href="http://rldta.com/#viagra-levitra">viagra pills</a>
order sildenafil [url=http://viagravonline.com/#viagra-5mg]buy generic viagra online[/url]
pharmacy prices for viagra http://viagraky.com/#viagra-20-mg
does the va pay for viagrawhat would happen if woman took viagraviagra est il vente libre belgiquepsychological viagra trickconsumer reports viagra onlineordonnance medicale viagrapills like viagra at walmartnitrates after viagrabuy cheap viagra pills onlineviagra and hair losssequelas do viagrawhat is the best age to use viagrausa einreise viagra
2551. Coreynow
08.06.18
21:48
conseguir viagra argentinaduur viagraviagra generico baribuying viagra in tijuana mexicoviagra taking directionsviagra labels jokeviagra kac ytlwomens viagra for saleviagra side effect headachehow long does viagra takespara comprar viagra e preciso receitaeffects of viagra on hemorrhoidsa cose serve il viagrafilm on viagramythbusters viagra treeviagra hypertension arteriellea partir de que edad se puede tomar la viagra
can you buy viagra online <a href="http://viagravonline.com/#viagra-5mg">viagra canada</a>
buy viagra walgreens [url=http://viagraessale.com/#viagra-levitra]generic viagra[/url]
buy viagra low cost http://viagraessale.com/#viagra-5-mg
le viagra se vend t'il en pharmacieniagra to viagra playviagra headquartersthe viagra diaries wikiget viagra quicklyjustin and brian viagraviagra patent expiration date wikilawsuits heart attacks viagraliquid viagra reviewsviagra 25 o 50does the navy test for viagrahow many times can you take viagraviagra kutuda kac adet varcontraindicaciones por tomar viagrasepta viagracombien coute le viagra en algeriecuanto cuesta la pastilla viagra en el perucan you take paxil with viagrareal viagra vs generic viagra
2550. Coreynow
08.06.18
21:37
difference entre viagra et kamagraviagra bei migranecomo tomar viagra 50mgwatermelon or viagraacupunture fue las viagra charles agujasviagra taken with speedcan i buy viagra over the counter in londonviagra causa inchaco100mg viagra directionsviagra vende avulsocomparacion viagra versus cialissafe to take viagra with phentermine
buy herbal viagra <a href="http://viabiovit.com/#viagra-5mg">viagra 100mg</a>
online pharmacy uk [url=http://rldta.com/#viagra-5mg]buy viagra[/url]
viagra with a prescription http://viagraessale.com/#viagra-generic
benicar and viagra interactiono que quer dizer viagrabuy viagra soft onlinecan you take viagra with copdlaatste nieuws viagrazenerx viagraviagra effectivenesspurchase viagra online without prescriptiondrug herb interaction vimax viagraviagra zonder recept bestellenviagra boots northern irelandviagra brevetto italianoget rid of viagra spamviagra sin receta en mallorcabuy generic viagra ukjus de grenade et viagraviagra online portugalviagra online huge discountsviagra competitorgeneric viagra from singapore
2549. Coreynow
08.06.18
21:27
donnie darko on viagramelatonin viagra interactionviagra comprar viagra genericothuoc kich duc nam viagraviagra helps anorgasmia and delayed ejaculationusing viagra at 19viagra side effectviagra effect my visionpay for viagra with paypalviagra paperweightwho invented viagrahoe viagra te gebruikentop viagra in indiaviagra sestavinecan viagra be taken before surgerycan i buy viagra over the counter in perth
how to get viagra prescription <a href="http://rldta.com/#generic-for-viagra">buy generic viagra online</a>
how to buy viagra cheap [url=http://viagraessale.com/#discount-viagra]buy viagra[/url]
where to buy viagra safely online http://viagraky.com/#tadalafil-20-mg
donde comprar viagra femenino argentinawaktu reaksi viagrafree sample prescription for viagraviagra pill ebayviagra sin receta en usaviagra tips for usealternatives to viagra cialis and levitraviagra professional no prescriptioncan you take viagra across borderviagra pubmedwhere can i buy a viagraviagra liknande receptfrittqual eo melhor viagra ou cialisbuy viagra in australia no prescriptionse puede comprar viagra sin receta en uruguayis viagra legal in germanyhighest viagra dosagenew viagra nz
2548. Coreynow
08.06.18
21:16
viagra in chinaefeitos colaterais do uso de viagraviagra for 24 year oldwhat demographic uses viagrafemale pink viagra buyviagra off patent canadaviagra dosologyviagra joke pillsviagra cadiz carlos herreraviagra en farmacias espanareally cheap viagrawo kann man serios viagra bestellenmixing viagra with stimulantszetra viagra natural opinionesviagra jaka cenaviagra kopen in den haagaltermatives to viagraviagra past expiration date
where to buy viagra online safely <a href="http://rldta.com/#viagra-tablets-australia">viagra on line</a>
buy viagra online canada no prescription [url=http://viagravonline.com/#viagra-levitra]viagra without a doctor prescription[/url]
buy generic viagra online usa http://viagraky.com/#tadalafil-20-mg
donde puedo comprar viagra chilehow to get viagra uk nhsviagra vastaavacomo se toma el viagra yahoofarmacia vaticana viagramale sexual enhancing pills viagradiferencias entre el viagra y sildenafildo viagra work with alcohol2 comparison levitra viagraviagra erwerbenfemale viagra to buy ukwie gut hilft viagrahow to get viagra in hyderabadheart attack due to viagrawalmart pharmacy viagra pricesemail link to viagrahow much viagra should i take for funhoelang werking viagra
2547. Coreynow
08.06.18
21:05
how much is spent on viagra each yearfilagra compared to viagraexporters generic viagraviagra in hawaiiwhat pill is better viagra or cialiswhere to get a viagra sampledo viagra pills make you biggerviagra tablet contains<a href="http://www.comprar-viagra.info" target="_blank">http://www.comprar-viagra.info</a>heart attack on viagracombien de temps le viagra reste dans le sanggeneric viagra reviewswhere to buy viagra in balialternativa al viagra or cialistelefono de viagra spain
buy pharmacy online <a href="http://viagraessale.com/#viagra-uk">generic viagra online</a>
buy genuine viagra [url=http://viagravonline.com/#viagra-5-mg]viagra generic[/url]
buy cheap viagra canada http://viabiovit.com/#viagra-generic
viagra emotional side effectsnon prescription viagra australiaviagra benign prostatenc women viagraviagra alle erbe in erboristeriapara que sirve el viagra naturalviagra kamagra wroclawcan i take viagra if i take lisinoprilslogans for viagrachinese tea viagradefinition viagrarobust herbal viagraviagra preiswert bestellen
2546. Coreynow
08.06.18
20:53
generic viagra 16fill pussy with viagrapotenz viagra fur die frauviagra causa cegueraviagra doesnt work on my boyfriendviagra efecte secundareviagra effects on human bodyviagra price 50 mgsite viagra brasil e seguroviagra y otros productosbuy viagra online free shippinghow to order viagra canadapfizer viagra online pharmacy
generic viagra uk pharmacy <a href="http://viagravipsale.com/#viagra-generic">viagra tablets</a>
buy viagra cheapest [url=http://viagravonline.com/#viagra-tablets-australia]generic viagra online[/url]
pharmacy online http://viagrayosale.com/#discount-viagra
female viagra without prescriptionalternative medicine viagramanfaat pil biru viagraviagra 100 mg dosecan you buy viagra legally ukviagra super active 100mgyoutube grandma's viagra songis viagra legal in malaysiabest site to buy real viagraseri?se internetapotheken viagradoes viagra work post prostatectomyque hace la viagra en los jovenesviagra graphicweb md viagramodalita prescrizione viagrawhich viagra is good in india
2545. Coreynow
08.06.18
20:42
nitrates viagra can deadly combinationq buy viagra onlineviagra overnight shipping canadaviagra fda approvedpara comprar viagra necesito receta medicaside effects viagra tabletscandy viagra pillsrecette grand mere viagralevitra vs viagra 2014cuanto cuesta la pildora del viagra
viagra order uk <a href="http://viabiovit.com/#viagra-5mg">viagra pills</a>
online viagra purchase [url=http://viagrayosale.com/#buy-viagra-online]buy generic viagra online[/url]
price of viagra http://viagrayosale.com/#buy-viagra
viagra generika kaufen in der schweizbuy cheap viagra 32viagra back painviagra prescriptions usacontre indications pour le viagrawhere to buy viagra in colombiabuy generic viagra online without prescriptionviagra mehr als 100 mgcounterfeit viagra pillsexpired viagra safe to useviagra fetonline viagra purchaseviagra fda approvedpuedo tomar viagra si tengo 33 anosviagra jet indicacionesviagra hannoverviagra tablet descriptionmr mills viagrawhat is the common dosage of viagraefectos de marihuana y viagra
2544. Coreynow
08.06.18
20:31
como comprar viagra genericowhat if a woman took a viagraviagra femenino en farmacias de mexicocual es el generico del viagra en chilepubblicita viagra youtubewhere to buy generic viagra online forumsuco de melancia viagraviagra zapytaj.com.plwhat's in chinese viagrafilm mit viagra pflanzeviagra schnapsviagra cialis levitra kamagra ukfemale viagra responseviagra expiration dateviagra where to buy canadaviagra wurstblue bomber viagraviagra livraison 48h
how to buy viagra online uk <a href="http://viagrayosale.com/#viagra-uk">viagra pills</a>
buy viagra in store <a href=http://viagravonline.com/#buy-generic-viagra>buy generic viagra online</a>
viagra online with prescription http://viagraessale.com/#tadalafil-20-mg
como tomar viagra dosisviagra erectiepil bestellen nl brcan you order viagra online legallyviagra euro clinicimpotent viagraacademic viagraviagra 100 12 stuckviagra serendipity inventortypes of viagra medicationscontraindicacion de la viagracomer antes de tomar viagraviagra sellers stoke on trent
2543. TyroneNet
08.06.18
20:20
cialis 20mg prix en pharmacie
free generic cialis <a href="http://cialisyoues.com/ ">online cialis</a>
cialis 5 mg effetti collateral <a href=http://cialisonl.com/#cialis-super-active>generic for cialis</a>
click now cialis from canada http://cialisees.com/#cialis-5-mg
2542. TyroneNet
08.06.18
20:10
cialis kamagra levitra
warnings for cialis <a href="http://cialisbuys.com/#cialis-canada">cialis 20mg</a>
wow cialis 20 <a href=http://cialisvbuy.com/#generic-for-cialis>cialis generico online</a>
trusted tabled cialis softabs http://kawanboni.com/#buy-cialis-super-active
2541. TyroneNet
08.06.18
19:59
generic cialis at the pharmacy
cialis vs viagra <a href="http://cialisvonline.com/ ">cialis 5mg prix</a>
legalidad de comprar cialis <a href=http://cialisvus.com/#cialis-20-mg>cialis lowest price</a>
venta de cialis canada http://cialisvipsale.com/#cialis-5-mg
2540. TyroneNet
08.06.18
19:49
cialis diario compra
we choice free trial of cialis <a href="http://cialisiv.com/ ">cialis 5mg prix</a>
price cialis wal mart pharmacy <a href=http://cialisky.com/#generic-cialis>cialis 20mg</a>
cialis rezeptfrei sterreich http://cialisda.com/#cialis-20-mg
2539. TyroneNet
08.06.18
19:38
cialis dosage recommendations
buy cialis online cheapest <a href="http://cialisvonline.com/ ">tadalafil 20 mg</a>
cialis free trial <a href=http://cialisvus.com/#cialis-without-a-doctors-prescription>cialis lowest price</a>
online prescriptions cialis http://cialisvipsale.com/#cialis-5-mg
2538. TyroneNet
08.06.18
19:28
opinioni cialis generico
cialis tablets <a href="http://cialisvu.com/#cialis-super-active">cialis without a doctor's prescription</a>
acquistare cialis internet <a href=http://cialisb.com/#tadalafil>tadalafil 20mg</a>
cialis generika in deutschland kaufen http://babecolate.com/#cialis-20-mg
2537. TyroneNet
08.06.18
19:17
cialis authentique suisse
brand cialis generic <a href="http://cialisyoues.com/ ">tadalafil</a>
cialis soft tabs for sale <a href=http://cialisonl.com/#cialis-5-mg>canadian cialis</a>
discount cialis http://cialisees.com/#buy-generic-cialis
2536. TyroneNet
08.06.18
19:07
cialis taglich
prix cialis once a da <a href="http://cialisyoues.com/ ">generic for cialis</a>
how to purchase cialis on line <a href=http://cialisonl.com/#generic-for-cialis>tadalafil</a>
cialis ahumada http://cialisees.com/#buy-generic-cialis
2535. TyroneNet
08.06.18
18:56
cialis e hiv
acquistare cialis internet <a href="http://cialisiv.com/ ">canadian cialis</a>
i recommend cialis generico <a href=http://cialisky.com/#buy-cialis>cialis prices</a>
cialis 5 mg schweiz http://cialisda.com/#cialis-20mg
2534. TyroneNet
08.06.18
18:46
cialis daily dose generic
import cialis <a href="http://cialisiv.com/#cialis-5-mg">cialis generic</a>
cialis qualitat <a href=http://cialisky.com/#cialis-5-mg>tadalafil 20mg</a>
cialis tablets australia http://cialisda.com/#tadalafil
2533. TyroneNet
08.06.18
18:35
we choice cialis pfizer india
price cialis per pill <a href="http://cialisyoues.com/ ">tadalafil 5mg</a>
cialis professional from usa <a href=http://cialisonl.com/#buy-cialis>purchasing cialis on the internet</a>
look here cialis order on line http://cialisees.com/#buy-cialis-super-active
2532. TyroneNet
08.06.18
18:25
are there generic cialis
cialis prices <a href="http://cialisvonline.com/ ">tadalafil 20mg</a>
cialis manufacturer coupon <a href=http://cialisvus.com/#cialis-5mg>generic cialis</a>
cialis 5mg prix http://cialisvipsale.com/#cialis-5-mg
2531. TyroneNet
08.06.18
18:14
how does cialis work
tesco price cialis <a href="http://cialisiv.com/ ">cialis pills</a>
cuanto cuesta cialis yaho <a href=http://cialisky.com/#generic-for-cialis>cialis without a doctor's prescription</a>
rx cialis para comprar http://cialisda.com/#buy-cialis-super-active
2530. TyroneNet
08.06.18
18:04
cialis canada
buy cialis sample pack <a href="http://cialisyoues.com/#tadalafil">generic cialis</a>
rx cialis para comprar <a href=http://cialisonl.com/#cialis-super-active>tadalafil 20mg</a>
we like it safe cheap cialis http://cialisees.com/#cialis-20mg
2529. TyroneNet
08.06.18
17:53
cialis prezzo in linea basso
cialis 5 mg para diabeticos <a href="http://cialisvipsale.com/#buy-generic-cialis">cialis 20 mg</a>
look here cialis order on line <a href=http://cialisyoues.com/#cialis-5mg>tadalafil 20mg</a>
cialis daily dose generic http://cialisonl.com/#buy-cialis-super-active
2528. TyroneNet
08.06.18
17:42
cialis e hiv
cialis 5mg billiger <a href="http://cialisyoues.com/#generic-for-cialis">cialis generic</a>
ou trouver cialis sur le net <a href=http://cialisonl.com/#buy-cialis-super-active>buy generic cialis</a>
we recommend cheapest cialis http://cialisees.com/#generic-for-cialis
2527. TyroneNet
08.06.18
17:31
click now buy cialis brand
cialis for bph <a href="http://cialisyoues.com/ ">generic cialis</a>
cipla cialis online <a href=http://cialisonl.com/#cialis-5mg>cialis 20 mg</a>
buy name brand cialis on line http://cialisees.com/#cialis-super-active
2526. TyroneNet
08.06.18
17:21
only now cialis 20 mg
generic cialis pro <a href="http://cialisyoues.com/#cialis-super-active">cialis lowest price</a>
cialis tablets <a href=http://cialisonl.com/#buy-cialis-super-active>cialis online</a>
order cialis from india http://cialisees.com/#generic-cialis
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1735